De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

De 5 beste Android-apps in de Play Store van week 47 – 2019

Michel van 't Klaphek
24 november 2019, 16:58
3 min leestijd
De 5 beste Android-apps in de Play Store van week 47 – 2019

Iedere zondag stelt de redactie van Android Planet een overzicht samen van al het moois dat de Play Store te bieden heeft. Dit zijn de beste Android-apps, updates en games van afgelopen week.

Lees verder na de advertentie.

1. Minecraft: Earth

De grote nieuwe Minecraft-game voor Android is nu beschikbaar in Nederland. Minecraft: Earth combineert de wereld van Minecraft met die van ons met behulp van augmented reality. Hierdoor kun je virtuele bouwwerken in de echte wereld plaatsen. Het spel is volledig in het Nederlands en daarmee hartstikke toegankelijk.

minecraft earth

Zodra je de game hebt gedownload, log je in met je Microsoft-account (of maak je er eentje aan) en kun je beginnen met spelen. In Minecraft: Earth draait het allemaal om het verzamelen van gereedschap en bouwblokken om nieuwe creaties mee te kunnen maken.

Download Minecraft: Earth (vroege toegang) in de Play Store (gratis)

2. Reddit

Een hoop mensen gebruiken niet de officiële app om Reddit te bezoeken, maar desondanks heeft deze afgelopen week een fijne update ontvangen. Er zijn drie nieuwe functies toegevoegd. Ten eerste is het vanaf nu mogelijk om tijdens het maken van een post de NSFW-tag aan te zetten.

Hiermee weten bezoekers dat ze dit bericht beter niet in het bijzijn van anderen kunnen bekijken. Daarnaast heeft de officiële Reddit-app vanaf nu een tabblad met accountinstellingen, net zoals je van de webversie gewend bent. Tot slot kun je voortaan een notificatie ontvangen als het je ‘cakeday’ is, oftewel de datum waarop je je account aanmaakte.

Download Reddit in de Play Store (gratis)

3. NS

De NS-app is in een fris jasje gestoken. Een toevoeging is de ‘Mijn NS’-omgeving, waarin je een overzicht van je laatste activiteiten kunt terugzien. Hier staat onder meer waar je als het laatst hebt uitgecheckt, een beknopt reisoverzicht en je actuele saldo.

beste android-apps ns app

Extra handig is dat je een widget van je ov-kaart aan je startscherm kunt toevoegen. Op die manier hoef je niet telkens de NS-app te openen. Ook is het voortaan mogelijk om onder meer je telefoonnummer en adres via het Android-programma aan te passen.

Download NS in de Play Store (gratis)

4. Football Manager 2020

Net als vorig jaar zijn er weer twee versies van Football Manager 2020 uitgekomen: Mobile en Touch. Eerstgenoemde lijkt meer op de console- en pc-versie terwijl Touch overduidelijk is gemaakt om te spelen op mobiele apparaten als smartphones en tablets. Uiteraard is bij beide versies aan de besturing gesleuteld.

Met name de gebruikerservaring is erop vooruit gegaan. De interface, de manier hoe het spel is vormgegeven en waarop de menu’s in elkaar zitten, is verbeterd. Tevens kun je nu ook spelen in het Nederlands. Wel hebben sommige spelers nog last van irritante bugs, zoals speelsessies die ineens vastlopen. Beide versies kosten geld en bieden in app-aankopen.

Download Football Manager 2020 Mobile in de Play Store (9,99 euro)

Download Football Manager 2020 Touch in de Play Store (21,99 euro)

5. Naboki

Naboki is een nieuwe minimale puzzelgame uit de stal van Rainbow Train. Deze studio staat bekend om haar games met een steile leercurve. Zodra je Naboki opstart moet je dan ook alles zelf uitzoeken. Er zijn geen handleidingen en je krijgt geen hints of tips. Er zit zelfs helemaal geen tekst in de game.

Het is dan ook typisch zo’n game die je ofwel helemaal te gek vindt, of niet kan uitstaan. Er is geen middenweg. Naboki is zoals gezegd een puzzelgame die draait om het uit elkaar halen van levels. Door middel van de besturing, die je dus zelf moet uitzoeken, kun je het level demonteren.

Download Naboki in de Play Store (0,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu