De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 48 – 2015

Wouter Nijsen
29 november 2015, 15:30
6 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 48 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan  de  vernieuwde RTL XL-app, de toffe  game Blendoku 2 en de grote Telegram-update.

De beste Android-apps van week 48

1. WhatsApp

whatsapp-icon

De laatste update van WhatsApp voor Android (versie 2.12.367) zorgt ervoor dat je nu een uitgebreide voorvertoning krijgt als je een websitelink stuurt of ontvangt. Zo zie je in één oogopslag waar de link je naartoe leidt. Het is ook mogelijk om de voorvertoning uit te schakelen als je een link stuurt.

Een andere fijne verbetering die de update brengt, is dat je berichten met een ster kunt markeren. Door een bericht ingedrukt te houden, kun je het toevoegen als favoriet en op dezelfde manier maak je dit weer ongedaan. Berichten met een ster zijn op chronologische volgorde terug te vinden via het tabblad `Chats` door op `Menu > Berichten met ster` te drukken.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

2. Draw Your Game

draw your game

Het maken van apps is niet voor iedereen weggelegd, maar met Draw Your Game wordt het heel makkelijk. Je ontwerpt een simpel spelletje dat je gelijk kunt spelen. De opzet van Draw Your Game is vrij uniek. In plaats van dat je de app opent en hier een spelwereld creëert, moet je je ideeën met stiften op echt papier tekenen. Met Draw Your Game maak je er volgens een foto van, waarna de app het automatisch omtovert tot een Android-game.

Draw Your Game vraagt je om met verschillende kleuren te werk te gaan. Met de kleur zwart geef je de lijnen aan waar je personage overheen loopt. Blauw gebruik je om voorwerpen te tekenen die je kunt bewegen en met groen creëer je vormen waar het poppetje vanaf stuitert. Wanneer je op een rood object stapt, ben je af en moet je opnieuw beginnen.

Download Draw Your Game in Google Play (gratis)

3. RTL XL

rtl xl

We hebben er even op moeten wachten, maar de vernieuwde RTL XL-app is nu ook beschikbaar voor Android. Begin oktober verscheen de applicatie al voor iOS. Met RTL XL kun je nog altijd naar je favoriete Nederlandse televisieprogramma`s kijken, maar dan in een geheel nieuwe interface. De app is voortaan opgedeeld in drie onderdelen: Gemist, Home en Vooruit.

De bediening van de nieuwe RTL XL-app is simpel. Je schakelt tussen de verschillende schermen door simpelweg naar links of rechts te vegen. Wel is het jammer dat Chromecast-ondersteuning nog ontbreekt. Met de iOS-app is het al wel mogelijk om beelden naar een televisie te streamen. Het is nog onbekend wanneer dit ook met de Android-app kan.

Download RTL XL in Google Play (gratis)

4. Super Touch

super touch

De applicatie klinkt bijna te mooi om waar te zijn: door een simpel appje te installeren maak je in een handomdraai de interface van je Android sneller. Dat moet je merken bij het wisselen tussen homescreens, het scrollen door de app-drawer of wanneer je inzoomt op websites in de browser. Bovendien moet de app ervoor zorgen dat apps sneller laden en dat het virtuele keyboard tijdens het typen niet hapert. En dat alles zonder de accuduur of snelheid van je toestel negatief te beïnvloeden.

Super Touch maakt je Android sneller en biedt ook de mogelijkheid om je accuduur te verlengen. Vanuit de app schakel je `Battery Save` in, waarna de accu van je toestel enkele uren langer mee zou moeten gaan. Handig als je smartphone niet alleen traag is, maar ook last heeft van een belabberde accuduur.

Download Super Touch in Google Play (gratis)

5. Focus

Focus Gallery icon

De fijne galerij-app Focus is van een update voorzien die gebruikers onder meer de mogelijkheid geeft om foto`s en video`s te verbergen. Ze kunnen eventueel zichtbaar worden gemaakt door je vingerafdruk of een code in te voeren. Naast ondersteuning voor vingerafdrukscanners brengt de Focus-update grote snelheidsverbeteringen en worden diverse bugs opgelost. Daarmee is de galerij-app nog prettiger in gebruik.

Verder zijn er nieuwe animaties bij het openen en sluiten van foto`s en worden bij het invoeren van tags veelgebruikte woorden getoond. Foto`s taggen is één van de belangrijkste functies van Focus en geeft je de mogelijkheid om orde in de chaos te scheppen.

Download Focus in Google Play (gratis)

6. Blendoku 2

Blendoku 2

In Blendoku 2 puzzel je niet met getallen, maar met kleuren. In elk level moet je een specifieke combinatie van gekleurde vlakjes maken die horizontaal of verticaal kan lopen. En dat wordt na verloop van tijd behoorlijk uitdagend. De game start simpel, met kleine levels waarbij wordt uitgelegd hoe je de kleuren uit je kleurenpalet op de juiste manier op het spelbord plaatst. Op die manier maak je bijvoorbeeld een gradiënt dat van donkerrood naar lichtroze loopt.

Blendoku 2 bevat 500 levels die je gratis kunt spelen, al kun je meerdere levelpacks aanschaffen middels een in-app aankoop. Ook zonder echt geld te spenderen, is de game echter de moeite waard. Vind je het spelniveau `Simple` te eenvoudig, dan kun je vanaf de start ook aan de slag met lastigere puzzels.

Download Blendoku 2 in Google Play (gratis)

7. Telegram

telegram-icon

Telegram voor Android heeft een forse update gekregen met enkele nieuwe features. Je kunt in de chat-app nu zogeheten supergroepen aanmaken en groepsgesprekken beter beheren. Tot voor kort werden groepen tot 200 mensen toegestaan, nu is het ook mogelijk deze groepen uit te breiden tot een supergroep met 1000 leden. Upgraden naar een supergroep is alleen mogelijk als de groep met 200 mensen vol zit.

Telegram heeft de supergroep enkele interessante functies meegegeven. Zo is het mogelijk voor nieuwe leden om de volledige berichtgeschiedenis terug te lezen. Als een bericht verwijderd wordt, dan verdwijnt dit voor alle leden. Alleen admins kunnen berichten van andere gebruikers verwijderen.

Download Telegram in Google Play (gratis)

8. Lara Croft GO

Lara Croft GO

Lara Croft GO was een van de grote verrassingen van het afgelopen jaar. De game volgde de al uitstekende Hitman GO op, maar gaat veel verder dan zijn voorganger. De Tomb Raider-stijl gecombineerd met eigen spelelementen werkt zo goed dat het smaakt naar meer. Hoewel de originele game met 75 levels al geen kleintje was, zijn er nu nieuwe levels beschikbaar.

De uitbreiding heet The Shard of Life en voegt maar liefst 26 nieuwe levels toe in een compleet nieuw gebied genaamd The Cave of Fire. Deze puzzels bouwen voort op het basisspel, dus ze zijn weer een stukje lastiger. Je hoeft de basisgame niet uitgespeeld te hebben om aan de nieuwe levels te beginnen, maar het wordt wel aangeraden. Uiteraard zijn er ook weer nieuwe voorwerpen te verzamelen, kostuums te verdienen en achievements te behalen.

Download Lara Croft GO in Google Play (2,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu