De 9 beste Android-apps in Google Play van week 48 – 2016

Wouter Nijsen
4 december 2016, 15:30
6 min leestijd
De 9 beste Android-apps in Google Play van week 48 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 48

Deze keer besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week aandacht aan de offlinefunctie van Netflix, de ABN AMRO Wallet-app en de nieuwe game Hill Climb Racing 2.

1. Netflix

netflix-icoon

Het heeft even geduurd, maar de offlinemodus van Netflix is vanaf nu beschikbaar in de Android-app. De streamingdienst heeft in het verleden vaker aangegeven aan een offline optie te werken maar heeft deze zojuist eindelijk gelanceerd. Netflix offline kijken kan op elke smartphone of tablet waar de Android-app op werkt.

Er kleven overigens wel enkele beperkingen aan het aanbod. Vooralsnog kun je slechts een handjevol Netflix-series downloaden en offline kijken. Onder andere Orange is the New Black, The Crown en Narcos behoren tot de eerste groep. Het aanbod wordt de komende weken uitgebreid, al geeft Netflix geen indicatie over hoe breed dat aanbod precies gaat worden.

Download Netflix in Google Play (gratis)

2. Microsoft Clip Layer

clip layer

Microsoft Clip Layer stelt je in staat alles wat je tegenkomt op het internet of in apps op te slaan. Door je homeknop even ingedrukt te houden start je de app op, waarna je stukjes tekst kunt selecteren. Deze stukjes stuur je vervolgens via het Deel-systeem van Android door naar een andere app. Vooral als je al een bestaande notitie-app gebruikt kan Clip Layer een handige toevoeging aan je workflow zijn. Met één simpele actie deel je informatie rechtstreeks naar je favoriete app.

Microsoft heeft daarnaast ondersteuning voor zijn eigen lijstjes-app Wunderlist ingebouwd. Ook apps als Google Keep en Evernote werken met Clip Layer, al moet je hiervoor de ‘gewone’ deelfunctie gebruiken. De meeste Android-gebruikers hebben al een vergelijkbare feature ingebouwd. Met Google Now on Tap kun je ook in vrijwel alle situaties tekst, afbeeldingen en andere inhoud naar een andere app toe delen.

Download Clip Layer op APK Mirror (gratis)

3. Swiftkey Hub

swiftkey neuraal netwerk

Je kunt de vernieuwde Swiftkey Hub openen door op de hamburgermenuknop te drukken, de drie streepjes die links naast de woordsuggesties getoond worden. Vervolgens krijg je een overzicht te zien van de vele extra features die Swiftkey te bieden heeft, waaronder een incognitomodus, snelkoppelingen en andere instellingen.

Daar zit ook het nieuwe Swiftkey Clipboard verstopt. Daar kun je woorden of termen toevoegen die je regelmatig intypt, maar die je liever niet helemaal uitschrijft. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je adres bovenaan in de suggestiebalk getoond wordt als je ‘adres’ typt. Ook kun je woorden uit je klembordgeschiedenis verwijderen en veelvoorkomend knip-en-plak-werk bovenaan zetten.

Download Swiftkey in Google Play (gratis)

4. Hill Climb Racing 2

hcr2

De eerste Hill Climb Racing-game verscheen in 2012 en is één van de populairste Android-games ooit, met meer dan honderd miljoen downloads in de Play Store. Ruim vier jaar na de release daarvan komt ontwikkelaar Fingersoft met een opvolger. Net als in de eerste game bestuur je een auto met gas- en rempedalen onderaan in beeld. Het spel beschikt over meer dan dertig levels die je zo snel mogelijk moet voltooien. Hoe beter je scoort, hoe meer je verdient. Dat geld kun je vervolgens gebruiken om nieuwe auto’s te kopen en deze te upgraden.

Mocht je geen fan zijn van de losstaande levels, dan is er ook nog altijd een eindeloze modus. Daarin is het de bedoeling om jouw auto zo ver mogelijk te laten rijden, zonder dat je crasht of dat de benzine opraakt. Nieuw is de toevoeging van een online multiplayermodus. Je vrienden kunnen hun recordtijden in een level opslaan en vervolgens naar je doorsturen. Vervolgens kun je proberen hun tijden te overtreffen.

Download Hill Climb Racing 2 in Google Play (gratis)

5. Shuttle Music Player

shuttle

De populaire muziekspeler Shuttle Music Player heeft een grote update gehad die de prestaties van de app flink verbetert. Zo gebruikt de app achter de schermen nu een andere techniek om je muziekbestanden uit te lezen, wat ervoor zorgt dat de app sneller werkt. Vooral gebruikers met grote muziekverzamelingen zullen profijt hebben van de vernieuwingen.

Shuttle heeft daarnaast nieuwe opties gekregen voor het sorteren van je muziek. De app kan nu muziek groeperen op album-artiest, waardoor de nummers op compilatie-albums nu bij elkaar staan. Je kunt nu ook makkelijker je muziekbestanden van artiestinformatie voorzien, terwijl de app zelf ondersteuning gekregen heeft voor Android 7.1 Nougat. Dit betekent dat je nu ook app-shortcuts kunt gebruiken vanaf je homescherm om bijvoorbeeld direct je hele bibliotheek op shuffle-modus aan te zetten.

Download Shuttle Music Player in Google Play (gratis)

6. ABN Amro Wallet

abn amro wallet

ABN Amro heeft de Wallet-app uitgebracht waarmee je kunt betalen met je smartphone. Met de app kun je via de nfc-chip van je smartphone contactloze betalingen uitvoeren door je telefoon tegen de betaalautomaat aan te houden. Bedragen onder de 25 euro kun je zo zonder pincode afrekenen. Bij bedragen boven de 25 euro moet je een van tevoren ingestelde code invoeren in de app om de betaling uit te kunnen voeren.

In vergelijking met de app tijdens de testperiode zijn er een aantal dingen gewijzigd. Tijdens de test werkte contactloos betalen nog met toestellen vanaf Android 4.4 KitKat, terwijl de definitieve versie Android 5.0 Lollipop vereist. Ook heeft ABN een lijst met telefoons online gezet waarop de app niet werkt. Zo werken de Huawei Ascend P7, LG G3, Samsung Galaxy S3 en S4 niet met de app door tegenvallende prestaties.

Download ABN AMRO Wallet in Google Play (gratis)

7. Hangouts

google hangouts

Google heeft in de nieuwste versie van zijn berichtendienst Hangouts ondersteuning toegevoegd voor een gif-toetsenbord. Vanuit het emoji-paneel verschijnt er een icoontje vanuit waar je kunt kiezen om het gif-toetsenbord te openen. Vanaf hier kun je direct kiezen uit populaire gif-animaties of het internet afzoeken naar nieuwe afbeeldingen die je direct kunt versturen.

De update, die versienummer 15.0 draagt, verhelpt ook een nare notificatiebug die in een eerdere versie verscheen. De fout zorgde er voor dat namen van contacten twee keer onder elkaar verschenen in een notificatie. In de nieuwe versie worden namen weer gewoon getoond zoals het hoort.

Download Google Hangouts in Google Play (gratis)

8. PlayStation Communities

playstation communities

Het is alweer tijd voor de derde PlayStation-app voor Android. PlayStation Communities draait volledig om om de groepen waar je lid van kunt worden. In deze groepen kun je spelers vinden en volgen die zich bundelen onder een bepaald interesse. Dit kan een gemeenschap rond een bepaalde game zijn, maar bijvoorbeeld ook van websites of podcasts.

De app bestaat uit verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld de groepen waar je lid van bent. Je kunt de groepen bekijken en zien wat er er op de prikborden is geplaatst. Uiteraard kun je ook zelf een berichtje achterlaten. Ben je nog geen lid van groepen, of gebeurt er niet zoveel? Geen nood, want de app laat je makkelijk nieuwe groepen ontdekken.

Download PlayStation Communities in Google Play (gratis)

9. Google Santa Tracker

google santa tracker

Hoewel Sinterklaas het land nog niet uit is, staat de kerstman alweer te trappelen. Als je goed luistert hoor je de eerste tonen van Mariah Carey’s All I Want For Christmas al uit de verte komen. Google heeft daarom de Google Santa Tracker een flinke update gegeven, zodat de app helemaal klaar is voor 2016. Deze keer ook met Android Wear– en Android TV-ondersteuning.

Stap binnen in Santa’s Village op de Noordpool. Naast dat je in de app kunt zien wanneer de kerstman gaan vertrekken om alle cadeautje´s te verspreiden, is de Santa Tracker voornamelijk bedoeld voor het spelen van spelletjes. Er zijn op dit moment acht spelletjes in de app te vinden. Zoals een game waarin je als penguin zwemt en de ijsblokken moet ontwijken, een topografische quiz en een spelletje waarin je als elfje wegrent van een enorme sneeuwbal.

Download Google Santa Tracker in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu