De 5 beste Android-apps in Google Play van week 48 – 2017

Wouter Nijsen
3 december 2017, 16:11
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 48 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 48

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met een nieuwe Google-app en de gloednieuwe Microsoft Edge-browser. Lees gauw verder!

1. Datally

Met Datally zie je hoeveel mobiele data je van dag tot dag en van uur tot uur gebruikt, en krijg je advies over hoe je dat dataverbruik terugdringt. Zo suggereert Datally wifi-hotspots in de buurt, en krijg je te zien welke apps het meeste data verbruiken. Een testversie van de app werd eerder dit jaar al gelanceerd in de Filippijnen, maar de app is nu wereldwijd beschikbaar.

Datally heeft een ingebouwde vpn, waarmee al je internetverkeer via de servers van Google gaat. Daar wordt vervolgens compressie toegepast op afbeeldingen en andere bestanden, waardoor je volgens Google tot wel 30 procent aan data bespaart. De app kan tevens al je dataverbruik op de achtergrond blokkeren. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat WhatsApp, Facebook en Instagram op de achtergrond toch nog data gebruiken. Via de app kun je precies aangeven welke apps wel en niet mobiele data mogen gebruiken.

Download Datally in Google Play (gratis)

2. Blockfolio

De koers van Bitcoin kan razendsnel veranderen. Heb je veel geïnvesteerd, dan kun je in slechts enkele minuten duizenden euro’s winnen of verliezen. Met de Blockfolio blijf je altijd op de hoogte van de allerlaatste koersen. De app laat je niet alleen de koers van Bitcoin zien, maar houdt ook meer dan tweeduizend andere cryptovaluta voor je bij, van Ethereum tot Dogecoin. En omdat de koers nogal kan verschillen van partij tot partij, kun je de koeren van meer dan dertig verschillende ‘virtuele beurzen’ checken.

Bovendien kun je behoorlijk de diepte ingaan met Blockfolio. Bekijk bijvoorbeeld het laatste nieuws rondom Bitcoin, of check de orderbooks om te zien wat de vraag en het aanbod voor verschillende prijzen zijn. Of stel notificaties in, waarmee je automatisch gewaarschuwd wordt als de prijs tot een zeker niveau stijgt of daalt.

Download Blockfolio in Google Play (gratis)

3. Microsoft Edge

microsoft edge preview

Microsoft maakt zijn webbrowser voor alle Android-gebruikers beschikbaar. Eerder was Microsoft Edge al te gebruiken via een testversie, maar nu kun je gewoon veilig de volledige browser downloaden. Dit is de moeite waard als je Windows-gebruiker bent. Gebruik je Edge op je pc, dan is de Android-app een handige manier om een naadloze ervaring tussen pc en smartphone te creëren.

Je kunt namelijk zonder problemen doorgaan op een webpagina als je stopt op je pc en doorgaat op je smartphone. Verder synchroniseren je favorieten, je leeslijst en andere elementen tussen de twee apparaten. Let wel op dat je versie van Windows 10 helemaal up-to-date is, want anders gaat het niet werken.

Download Microsoft Edge in Google Play (gratis)

4. Snapchat

snapchat

Snapchat was altijd een mix van de video’s van je vrienden en die van professionele partijen. Daar komt met het nieuwe Snapchat verandering in. Voortaan opent Snapchat een dynamische vriendenpagina, die zowel chatberichten als Stories bevat. De berichten van je beste vrienden worden automatisch bovenaan de lijst gezet, omdat je deze waarschijnlijk als eerste wilt openen.

Het nieuwe design van Snapchat is ontworpen met een duidelijke visie: het scheiden van je vrienden en de merken die je volgt in de app. Dit werkt als volgt: in het ‘midden’ van de app is nog steeds de camera verwerkt. Veeg vervolgens naar links om met je vrienden te praten, veeg naar rechts om een zoekopdracht in te vullen en te kijken waar professionele partijen en merken over praten.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

5. The Tower Assassin’s Creed

In de talloze Assassin’s Creed-games voor spelcomputers moet je altijd weer torens beklimmen. Aan de top van deze torens is het vervolgens mogelijk om goed rond te kijken en missies te spotten. Maar hoe komt die toren daar eigenlijk? In dit spelletje bouw jij zo’n toren door met de juiste timing schuivende vlakken op het scherm stop te zetten.

Deze vlakken worden steeds kleiner, dus het wordt ook steeds moeilijker om de kleine assassin hoger te laten klimmen. Ben je klaar, dat doet het personage zijn kenmerkende ‘leap of faith’.

Download Tower Assassin’s Creed in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu