De 6 beste Android-apps in de Play Store van week 48 – 2019

Michel van 't Klaphek
1 december 2019, 16:48
3 min leestijd
De 6 beste Android-apps in de Play Store van week 48 – 2019

Iedere zondag stelt de redactie van Android Planet een overzicht samen van al het moois dat de Google Play Store te bieden heeft. Dit zijn de beste Android-apps, updates en games van de afgelopen week.

Lees verder na de advertentie.

1. PostNL

Gebruikers kunnen in de Android-app van PostNL sinds kort de locatie van hun pakket volgen. De functie is beschikbaar bij avond- en spoedbezorgingen. Als je een pakketje hebt besteld, dan kun je de bezorging straks nog nauwlettender in de gaten houden.

postnl live volgen

De PostNL-app laat op een kaart zien hoever de bezorger op zijn route vordert. Ook is te zien hoeveel bezorgadressen de bezorger nog te gaan heeft voor hij bij jou aanbelandt.

Download PostNL in de Play Store (gratis)

2. GRID

Raceliefhebbers kennen GRID natuurlijk allang van de console. De racer heeft nu de overstap gemaakt naar Android. In GRID: Autosport kruip je in de rol van een professioneel coureur die naam moet maken in het wereldje.

Je kunt aan de slag met meer dan 100 auto’s en circuits, die verschillen in moeilijkheidsgraad. Bovendien kun je zelf de bediening aanpassen, of gewoon een goede controller gebruiken. Verder heb je verschillende soorten spelsoorten, zoals drag- en straatraces.

→ Download GRID: Autosport in de Play Store (10,99 euro)

3. Google Foto’s

Google Foto’s merkt al langer de gezichten van je vrienden en kennissen op in foto’s. Tot nu toe was het echter niet mogelijk om handmatig mensen te ‘taggen’, maar daar is met de nieuwste update verandering in gekomen.

Google Foto's

Door mensen in foto’s te taggen, weet Google met wie je vaak omgaat en kan op basis hiervan bijvoorbeeld fotocollecties samenstellen. Ook kun je zo makkelijk foto’s waarop jij en een vriend staan met elkaar delen. Nu heeft Google Foto’s een update gekregen waardoor handmatige gezichtsherkenning mogelijk is.

→ Download Google Foto’s in de Play Store (gratis)

4. Undead Horde

In Undead Horde kruip je in de huid van een magiër die lijken weer tot leven kan wekken. Samen met je leger aan ‘undead’ ga je de strijd aan met een heerser. Undead Horde heeft duidelijk afgekeken bij Overlord, een Nederlands spel dat in 2007 uitkwam voor de consoles.

De game combineert spelelementen uit RPG’s, strategiegames en hack-‘n’-slash-games. Alleen wanneer je erin slaagt je ondodenleger zo goed mogelijk in te zetten lukt het je om vijanden te verslaan, puzzels op te lossen en de eindstreep te bereiken. Undead Horde is niet super uitdagend, maar wel leuk voor tussendoor. Het prijskaartje is echter fors.

→ Download Undead Horde in de Play Store (9,99 euro)

5. Dark Mode

Een van de grote toevoegingen aan Android 10 is de donkere modus. De doorgaans felle, lichte kleuren worden dan vervangen door een donker kleurpalet. Helaas heeft nog niet iedereen Android 10, maar je kunt in ieder geval Dark Mode downloaden. Deze app doet precies wat je ervan wacht: de donkere modus inschakelen.

beste android apps dark mode

Niet alleen is de dark mode beter voor je ogen, ook gaat je accu langer mee (wanneer je een oled-scherm hebt). Maar, Dark Mode is niet perfect. De app wordt ontwikkeld door een individuele ontwikkelaar en werkt daarom niet op alle toestellen. Bovendien kunnen fabrikanten de werking zelf blokkeren. Tot slot worden niet alle apps ondersteund.

→ Download Dark Mode in de Play Store (gratis)

6. Judge Dredd: Crime Files

Fans van Judge Dredd hebben geluk. Afgelopen week is er een nieuwe Android-game uitgekomen waarin je in de huid kruipt van je favoriete stripfiguur. Judge Dredd: Crime Files is gratis te spelen en combineert elementen uit rpg- en strategiegames. Je bouwt bijvoorbeeld je wapenarsenaal uit, maar kunt ook de wereld ontdekken.

Crime Files is echt een game voor fans van Judge Dredd. Schrijvers en artiesten die aan de comic hebben meegewerkt zijn namelijk ook voor het spel ingevlogen, met verrassende verhalen als gevolg. De game is in principe gratis te spelen, maar er zijn in-app aankopen aanwezig.

Download Judge Dredd: Crime Files (gratis, met in-app aankopen)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu