De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 10 beste Android-apps in Google Play van week 49 – 2015

Wouter Nijsen
6 december 2015, 17:30
7 min leestijd
De 10 beste Android-apps in Google Play van week 49 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan  de  schitterende game Rayman Adventures, de virtual reality-app  Cardboard Camera en het vernieuwde Yahoo Messenger.

De beste Android-apps van week 49

1. Rayman Adventures

rayman adventures

Rayman Adventures werd vorige maand aangekondigd en is vanaf nu beschikbaar in Google Play. In tegenstelling tot eerdere Rayman-games is Adventures gratis te downloaden, al is het spel wel voorzien van in-app aankopen. Zo kun je door geld te spenderen gems aanschaffen die je nodig hebt voor nieuwe kostuums of om het spelverloop te versnellen.

In Rayman Adventures is het weer de bedoeling om levels te voltooien door ongeschonden de eindstreep te halen, terwijl je ondertussen muntjes verzamelt, Teensies bevrijdt en geheimen ontdekt. Ook moet je simpele omgevingspuzzels oplossen, vijanden verslaan en goed getimed springen om een optimale score te behalen. Na elke reeks levels krijg je een eitje met een zogeheten Incrediball, die je kunt laten uitkomen en die helpt met het herstellen van het magische woud.

Download Rayman Adventures in Google Play (gratis)

2. Adobe Premiere Clip

adobe premiere clip

Adobe heeft deze week Premiere Clip gelanceerd. Het is een bijzonder uitgebreide videobewerking-app voor Android waarmee je video`s in elkaar kunt zetten bestaande uit foto`s en video`s gemaakt met je Android-toestel. Het hoofdscherm is opgedeeld in drie segmenten. In “Mijn Projecten“ zie je de video`s waar je zelf mee aan de slag bent. In “Community-video`s“ zie je video`s van anderen om inspiratie op te doen.

Je kiest video-fragmenten of foto`s uit de mappen van je toestel en dan kun je kiezen of je app zelf een video laat maken of dat je zelf aan de slag gaat. Kies je voor automatisch, dan bakt de app zelf wat van de video`s en foto`s die je toegevoegd hebt.

Download Adobe Premiere Clip in Google Play (gratis)

3. Cardboard Camera

cardboard camera

Ondanks het feit dat de Google Cardboard een goedkope en kartonnen vr-bril is, kan het apparaat meer dan je misschien denkt. Dat bewijst het nieuwe Cardboard Camera. De app tovert je smartphone om tot een virtual reality-camera. De app werkt simpel: pak je smartphone, maak een foto en beweeg vervolgens rond om het virtual reality-effect te creëren. Wanneer je je Android vervolgens in een Google Cardboard plaatst, kun je de geschoten foto`s in virtual reality bekijken.

Zo voeg je vrij simpel een tof effect toe aan je foto`s. In virtual reality lijken zaken dichtbij als die ook dichtbij zijn en beelden van veraf spelen ze daadwerkelijk in de verte af. Met de Google Cardboard kun je helemaal om je heen kijken, wat extra dimensie geeft aan standaard foto`s.

Download Cardboard Camera in Google Play (gratis)

4. Storehouse

Storehouse

Met Storehouse kun je een collage maken van een rijtje aan foto`s en video`s die je gemaakt hebt tijdens bijvoorbeeld een reis of een feestje. Je kunt kiezen uit foto`s en video`s die al opgeslagen staan, maar het is ook mogelijk om vanuit app nog nieuwe beelden toe te voegen. Het idee is dat je een verhaal gaat vertellen met je beelden om deze te delen met je vrienden.

De app werkt het beste als je de beelden één voor één toevoegt. Dan kun je er teksten tussen stoppen, zoals een quote of een beschrijving. Het is helaas niet mogelijk om al geplaatste beelden en teksten te verschuiven. Zodra de collage of is, kun je het volledige verhaal delen met de buitenwereld.

Download Storehouse in Google Play (gratis)

5. Snap

snap

Widgets zijn een handige feature van Android. Ze vormen snelkoppelingen naar bepaalde apps of features van apps op je homescreen en voorkomen dat je eindeloos moet zoeken naar een app in de app-drawer. Widgets nemen echter ook veel ruimte in op je homescreen, vertragen het opstarten van je telefoon en vragen veel van de accu. Snap lost dit op door de widgets onder elkaar in één menu, een zogenoemde widgetdrawer, te plaatsen.

De ontwikkelaar van de app, Francisco Barroso, zocht naar eigen zeggen een natuurlijkere manier om widgets in Android te integreren in plaats van ze op het startscherm te plaatsen. Zo is Snap te openen door de notificatiebalk naar beneden te slepen. Je kunt zelf instellen of dit links, in het midden of rechts dient te gebeuren.

Download Snap in Google Play (gratis)

6. Snowboard Party 2

snowboard party 2

De originele Snowboard Party was een enorm populaire game, zowel bij Android- als iOS-gebruikers. Daarom is het niet zo gek dat ontwikkelaar Ratrod Studio nu met een vervolg komt. Snowboard Party 2 doet niet heel veel nieuws, maar ziet er wel net iets mooier uit en is uitgebreider dan zijn voorganger. Het is nog steeds de bedoeling om tijdens het snowboarden allerlei trucs uit te voeren, maar de nieuwe spelmodi zorgen voor meer afwisseling in de gameplay.

Nieuw is de `Time Attack`-modus, waarin je zo snel mogelijk het einde van het level moet behalen. Door tricks uit te voeren krijg je meer snelheid en de checkpoints geven je wat extra tijd. Het is zaak om goed te oefenen, want het spel wordt al snel behoorlijk pittig.

Download Snowboard Party 2 in Google Play (2,25 euro)

7. Yahoo Messenger

yahoo messenger

Yahoo Messenger heeft na lange tijd een grondige update gekregen. De chat-app staat in het teken van foto`s, wat betekent dat je honderden foto`s in één keer in een gesprek kunt delen. Die worden in hoge kwaliteit verzonden en ontvangers kunnen ze in de oorspronkelijke resolutie downloaden. Eerst wordt een onscherpe versie van de foto getoond, zodat je alvast kunt checken wat er precies op beeld staat.

Een belangrijke feature is dat je berichten, foto`s of gifjes kunt terughalen wanneer je ze hebt verzonden. Dat is handig wanneer je g ªnante berichtjes of kiekjes hebt verstuurd, maar naderhand toch niet wilt dat anderen ze kunnen bekijken. Berichten en media worden bij jezelf én anderen weggehaald, zelfs als ze enkele maanden geleden zijn verzonden.

Download Yahoo Messenger in Google Play (gratis)

8. Netflix

netflix

De laatste versie van de Netflix-app, die nu  beschikbaar is in de Play Store, introduceert een widget. Die kun je gebruiken om nieuwe series of films te ontdekken, zonder dat je de app zelf hoeft te openen. De widget toont uitgelichte series en films en neemt standaard 4 x 4 tegels in op een homescreen, al is het ook mogelijk om hem groter of kleiner te maken door er langer op te drukken.

Zie je iets dat je graag wilt kijken, dan kun je tikken om snel naar de pagina van de desbetreffende film of serie te gaan.  Het lijkt er niet op dat de Netflix-app van verdere updates is voorzien. Netflix kreeg eerder  een verbeterde zoekfunctie op tablets  en een  eenvoudigere deelfunctie.

Download Netflix in Google Play (gratis)

9. Digfender

digfender-icon

Digfender is een game waarin je een einde moet maken aan het kwaad dat zich onder een groot kasteel bevindt. Het spel speelt zich onder de grond af en het is de bedoeling dat je vijanden verslaat met torens en andere wapens die je neerzet. Net als in andere tower defense games lopen de vijanden automatisch van punt A naar B en moet jij voorkomen dat ze hun eindbestemming bereiken. Gebeurt dat namelijk wel, dan is het direct game over en moet je opnieuw beginnen.

Op het scherm zie je diverse plekken waar je je torens kunt neerzetten. Daarbij is het zaak om goed na te denken: wil je bijvoorbeeld een zwaar kanon direct aan het begin van het level plaatsen of heb je liever meerdere wapens om in één keer meerdere vijanden uit de weg te ruimen?

Download Digfender in Google Play (gratis)

10. Feli

feli

Feli profileert zich als een cadeau-assistent die helpt bij het vinden van een origineel geschenk dat aansluit bij de wensen van de ontvanger. Nadat je je hebt aangemeld, kun je een cadeauprofiel aanmaken voor een vriend(in) of familielid. Het profiel wordt ingevuld met de informatie die jij over de persoon geeft. Zo moet je de naam, geboortedatum en je budget invoeren. Vervolgens geef je aan wat voor persoon de ontvanger is en waar hij of zij van houdt.

Zijn alle vragen beantwoord, dan toont Feli verschillende cadeausuggesties. Het is vervolgens de bedoeling dat je op een Tinder-achtige manier de voorgestelde cadeau`s beoordeelt. Als je naar links veegt verdwijnt de tip in de prullenbak en veeg je naar rechts, dan wordt deze toegevoegd aan het verlanglijstje.

Download Feli in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu