Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 6 beste Android-apps in Google Play van week 49 – 2016

Wouter Nijsen
11 december 2016, 15:30
5 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 49 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 49

Deze keer besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week aandacht aan de nieuwe Vertrouwde Contacten-app van Google, de mobiele versie van Rockstar-game Bully en de nieuwe mail-app InboxZero.

1. Vertrouwde Contacten

Vertrouwde Contacten

Vertrouwde Contacten is een nieuwe Google-app waarmee je op de hoogte blijft van de locatie van vrienden en familie. Niet alleen handig voor in een noodsituatie, maar ook als je elkaar kwijt raakt tijdens een feestje. Met de app kun je vrijwillig óf automatisch je locatie sturen naar door jou gekozen contacten. Na het installeren van Vertrouwde Contacten kun je het mailadres van familieleden, vrienden of andere contacten toevoegen. Nadat zij zelf de app installeren, wordt er een overzicht getoond van al je vertrouwde contacten.

Selecteer één van die contacten, en de ander krijgt automatisch een berichtje dat je adres wordt opgevraagd. Vervolgens kun je daarvoor je toestemming geven, inclusief eventueel wat andere informatie. Geef je echter niet binnen vijf minuten je toestemming, dan wordt je locatie alsnog automatisch gedeeld. Dat gebeurt ook als je niet met internet verbonden bent of je toestel staat uit. Je laatst bekende locatie wordt dan doorgestuurd; wel zo handig in een noodgeval.

Download Vertrouwde Contacten in Google Play (gratis)

2. Chrome

Google Chrome-app

Google is begonnen met de uitrol van Chrome 55 voor Android. De browser beschikt nu over een verbeterde Downloads-functie waarmee je video’s, muziek en zelfs complete websites offline kunt opslaan. Kijk je in het overzicht van opties waar je ook websites kan refreshen of toevoegt aan je favorieten, dan staat daar nu de downloadknop. Met een druk op die knop maak je de website die je op dat moment geopend hebt offline beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een langer artikel downloaden om later verder te lezen op een moment dat je geen mobiel internet hebt.

De downloadfunctie werkt niet alleen voor tekstpagina’s, maar ook voor video, audio, documenten en meer. Dat lijkt vooralsnog echter slechts bij een handjevol websites met HTML5-video’s te werken. Onder andere Googles eigen YouTube wordt bijvoorbeeld nog niet volledig ondersteund.

Download Chrome in Google Play (gratis)

3. Telegram

telegram

Telegram heeft een flinke update gekregen van zijn ontwikkelaars, waarbij ondersteuning voor IFTTT is toegevoegd. De dienst is in de app gebouwd in de vorm van de @IFTTT-bot, die allerlei acties voor je uit kan voeren als je je Telegram-account hebt gekoppeld aan IFTTT. Via deze bot kun je alle diensten die aan je IFTTT-account gekoppeld zijn commando’s geven. Als je de bot voor een groepsgesprek uitnodigt, kunnen anderen ook een aantal diensten beheren die je zelf in kunt stellen.

IFTTT staat voor If This Then That. Deze dienst bevat vol met handige automatische acties die je zelf kunt stellen. Je kunt IFTTT een actie laten ondernemen als aan een bepaalde voorwaarde wordt voldaan. IFTTT ondersteunt meer dan 300 diensten en laat ze allemaal met elkaar samenwerken. Zo kun je bijvoorbeeld het geluid van je telefoon uitschakelen als je op je werk komt, of een bepaald nummer op Spotify afspelen als je juist weer thuis bent. Ook sociale netwerken als Facebook en Twitter werken met de dienst.

Download Telegram in Google Play (gratis)

4. Bully: Aniversary Edition

bully anniversary edition

Rockstar Games heeft de Anniversary-editie van Bully uitgebracht voor Android-apparaten. In deze versie zitten alle missies van het originele spel, maar dan met wat extra’s. In de Android-versie van de game kun je bovendien de minigames van de verschillende missies tegen je vrienden spelen, waarbij je elkaars score probeert te verbeteren. Zo moet je zo snel mogelijk de puzzels oplossen tijdens taalles en moet je tijdens biologie zo snel mogelijk de kikker ontleden.

De mobiele versie van Bully bevat meer verbeteringen naast de multiplayer-mogelijkheid. Rockstar Games heeft ook het uiterlijk van het spel aangepakt en verbeterde lichteffecten toegevoegd. Ook zijn alle andere grafische elementen flink opgepoetst: hedendaagse Android-apparaten hebben namelijk meer rekenkracht dan de PlayStation 2 waar het spel oorspronkelijk voor verscheen.

Download Bully: Anniversary Edition in Google Play (6,99 euro)

5. Google Duo

duo

Google Duo heeft een grote update gekregen waarmee de app op versie 5 aangekomen is. De update voegt geen grote nieuwe functies toe, maar verbetert de videokwaliteit aanzienlijk. Volgens Google zouden alle Duo-gebruikers met de nieuwe versie flinke verbeteringen moeten zien tijdens het beeldbellen.

Ook voor nieuwe gebruikers is de app verbeterd. Het aanmeldproces voor Duo zou versimpeld zijn, waarbij het makkelijker wordt je aan te melden voor de app. Daarnaast draait de camera nu soepeler mee tijdens het bellen terwijl er een nare bug verholpen is waarbij er geen geluid uit de app komt.

Download Duo in Google Play (gratis)

6. InboxZero

inboxzero-icon

Aan mail-apps geen gebrek in de Play Store, maar InboxZero probeert het anders aan te pakken dan de rest. De app, die volgens ontwikkelaar Easi erg populair is in België, is nu ook beschikbaar in Nederland. InboxZero toont e-mail als chatbubbels, wat betekent dat verschillende mails onder elkaar staan zoals berichten in bijvoorbeeld WhatsApp en Telegram.

Je opent een bericht door op een bubbel te tikken, waarna je de volledige tekst te zien krijgt. Verder worden bijlagen verzameld in een apart venster. Dit is handig, omdat je hierdoor niet het gehele ‘chatgesprek’ hoeft te doorzoeken voor een specifiek bestand, maar je gewoon door het tabblad veegt.

Download InboxZero in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu