De 5 beste Android-apps in Google Play van week 49 – 2017

Wouter Nijsen
10 december 2017, 16:25
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 49 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 49

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met een nieuwe uitbreiding voor Hearthstone, het verbeterde VLC en de Rappie-app. Lees gauw verder!

1. VLC voor Android

vlc android

De Android-versie van de populaire mediaspeler VLC heeft voor het eerst sinds een jaar een update gekregen. Het eerste wat opvalt is het verbeterde design. De interface oogt iets lichter en moderner, waarbij de achtergrond bijvoorbeeld wordt vervaagd als je een menu opent. Belangrijker is echter de toevoeging van de dag- en nachtmodus. Het was al mogelijk om een donker thema te gebruiken, nu kun je ervoor zorgen dat de interface automatischer donkerder kleurt als de avond valt. Dat is prettiger wanneer je de app vaak in het donker gebruikt.

Daarnaast is VLC een stukje sneller geworden, doordat video’s en de app in het algemeen sneller laadt. Bij grote videobestanden heeft de app het logischerwijs moeilijker dan bij simpele filmpjes, maar het verschil met voorheen is merkbaar. Ook nieuw: tik aan de linker- of rechterkant van het scherm om tien seconden terug of vooruit te spoelen.

Download VLC voor Android in Google Play (gratis)

2. Spotify

Spotify

Spotify Wrapped is de opvolger van Year in Music, de eindejaarslijst die Spotify de afgelopen jaren in de feestmaand publiceerde. Deze lijst is een overzicht van de meest populaire nummers wereldwijd, in combinatie met jouw persoonlijke jaaroverzicht. Dit jaar deelt destreamingdienst dit op in twee aparte lijsten: de algemene en je persoonlijke lijst.

In de Spotify-app vind je de overzichten bij ‘Bladeren > Genres en stemmingen > Soundtrack 2017’. In dit ‘genre’ staan afspeellijsten met de meeste populaire nummers en artiesten, per genre. Daarnaast kun je doorklikken naar je persoonlijke 2017 Soundtrack. Vervolgens opent de app een pagina in je webbrowser. Je kunt de pagina helaas niet in de app zelf bekijken. Eenmaal op de pagina log je in met je Spotify-account, waarna je meteen een overzicht krijgt van hoeveel muziek je het afgelopen jaar hebt geluisterd.

Download Spotify in Google Play (gratis)

3. KPN Visual Voicemail

In de nieuwe KPN VoiceMail-app zie je in één oogopslag welke berichten je hebt ontvangen. Vervolgens selecteer je zelf het bericht dat je wil terugluisteren. Dat bericht kun je tevens pauzeren en door- of terugspoelen. Bij het bericht wordt de afzender getoond, die je direct terug kunt bellen vanuit de app. KPN is de eerste provider van Nederland die Visual Voicemail voor Android aanbiedt.

Mocht je geen behoefte hebben aan de Visual Voicemail-app, dan is er ook de huidige manier gebruiken om je berichten terug te luisteren. Wel veranderen er enkele aspecten van de dienst. Zo schroeft KPN het maximale aantal welkomstboodschappen terug van vijf naar twee. Ook verdwijnt de VoiceMail Planner, waarmee je de welkomstboodschappen kon inplannen voor verschillende tijdstippen. Daarnaast kun je niet meer direct terugbellen naar een voicemail door tijdens het beluisteren op 1 te drukken.

Download KPN VoiceMail in Google Play (gratis)

4. Rappie

Rappie is een nieuwe dienst van Albert Heijn. De naam van de app verklapt de opzet al een beetje: met Rappie kun je boodschappen bestellen, waarna deze supersnel worden bezorgd. Hiervoor werkt Albert Heijn samen met SuperBuddy, een dienst die bezorgen binnen twee uur bezorgd.

Rappie en de bijhorende app werkt momenteel alleen in Rotterdam, maar binnenkort komt de dienst ook naar andere steden. Je gebruikt de zoekfunctie van de app om naar producten te zoeken en voegt die toe aan je winkelmandje. Vervolgens gebruik je je Albert Heijn-profiel om af te rekenen via iDEAL.

Download Rappie in Google Play (gratis)

5. Hearthstone

Er is weer een nieuwe uitbreiding verschenen voor Hearthstone, één van de populairste mobiele games voor Android. De uitbreiding heet ‘Kobolds and Catacombs’ en introduceert 135 nieuwe kaarten, die je vrijspeelt door pakjes te verdienen met missies. Ook kun je pakjes aanschaffen met echt geld. De kaarten maken nieuwe decks, strategieën en tactieken mogelijk, waardoor Hearthstone weer fris aanvoelt.

Naast de nieuwe kaarten is er ook een singleplayer-modus toegevoegd: de Dungeon Run. In deze modus begin je met tien kaarten en moet je het opnemen tegen verschillende eindbazen. Heb je een vijand verslagen, dan worden er kaarten toegevoegd aan je deck om te gebruiken tegen de volgende tegenstander.

Download Hearthstone in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu