De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 49 – 2018

Wouter Nijsen
9 december 2018, 16:11
2 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 49 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we weer vier goede Android-apps voor je. Lees gauw verder!

Lees verder na de advertentie.

1. Snapmod

snapmod

Op de redactie van Android Planet maken we regelmatig screenshots van nieuwe apps of functies van Android, om ze vervolgens te gebruiken in toplijstjes of tips. Om screenshots wat op te fleuren, kun je ze in een toestelframe plaatsen. Dat is handig als je vaak met screenshots werkt en ze op een aantrekkelijkere manier wil tonen.

Snapmod is heel gemakkelijk in gebruik: open de app, kies een toestelframe die je wil gebruiken en selecteer vervolgens een screenshot. Vervolgens kun je de achtergrond bewerken, door ‘m bijvoorbeeld een kleurtje te geven. Het aanbod is divers en bevat de meeste recente Android-telefoons, zoals de Google Pixel 3 XL, Huawei Mate 20 Pro en OnePlus 6T.

Download Snapmod in de Play Store (gratis)

2. Facebook Messenger Lite

facebook messenger lite

Het was al een tijdje mogelijk om met Facebook Messenger Lite gifjes te ontvangen, maar ze versturen kon nog niet. In de nieuwste versie van de app komt daar verandering in. Het werkt simpel: gebruik simpelweg je toetsenbord-app om een bewegend plaatje te sturen. Dat kan bijvoorbeeld met Gboard, waar standaard gif-ondersteuning ingebouwd is.

Ook nieuw is dat je bestanden, zoals een foto, video, audio-opname of document met Messenger Lite kunt versturen. Hiervoor tik je in de app simpelweg op het plus-knopje aan de linkerkant. Tot slot is het mogelijk om gesprekken wat persoonlijker te maken door kleuren en emoji toe te voegen, of je gesprekspartner een bijnaam te geven.

Download Facebook Messenger Lite in de Play Store (gratis)

3. Chuchel

chuchel

Chuchel heeft heel veel trek in een kers, maar het fruit ligt telkens net buiten zijn bereik. Het is aan jou als speler om hem te helpen. Dat doe je in een soort interactieve tekenfilm, waarin elk voorwerp of wezen die je aanraakt iets leuks doet.

Dit is een game met een hoop humor, waardoor je door blijft spelen om te zien wat er nou weer gebeurt. De game is niet moeilijk, maar daardoor wel geschikt voor het hele gezin.

Download Chuchel in de Play Store (4,99 euro)

4. PostNL

beste android-apps 2017

We sturen steeds minder kaartjes naar elkaar, behalve met speciale gelegenheden zoals kerst. Om deze tijd van het jaar te vieren, is het voortaan mogelijk om echte postkaarten naar elkaar te sturen met de PostNL-app op je Android-telefoon. Je moet hiervoor wel eerst de experimentele bètaversie downloaden.

Nadat je bent toegelaten tot het testprogramma kun je als eerste aan de slag met nieuwe functies, zoals het versturen van kaartjes. Deze worden in samenwerking met Hallmark verzonden en zodra je de app opent, krijg je direct de vraag of je het wil proberen. Druk op ‘Probeer direct’ om een kaartje te versturen.

→ Download de PostNL-app in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu