De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 5 beste Android-apps in de Play Store van week 49 – 2019

Michel van 't Klaphek
8 december 2019, 16:59
3 min leestijd
De 5 beste Android-apps in de Play Store van week 49 – 2019

Wekelijks komen er goede apps bij in de Google Play Store. Maar, de meeste programma’s zijn de moeite niet waard. Iedere week selecteert de redactie van Android Planet daarom de beste Android-apps, games en updates van afgelopen dagen.

Lees verder na de advertentie.

1. Spotify

Gebruik jij Spotify soms of juist altijd? Het is weer het einde van het jaar en dat betekent tijd voor Spotify Wrapped. Alle feitjes over jouw persoonlijke Spotify-avonturen van 2019 check je nu.

Spotify Wrapped

Het is weer tijd voor het bekende jaaroverzicht van Spotify, oftewel Wrapped. De bekende muziekdienst komt aan het einde van het jaar altijd met allerlei leuke weetjes over jouw luisterhistorie. Welke artiest was je favoriet, welke genres heb je het meest geluisterd en wat was je favoriete liedje van dat jaar?

→ Download Spotify in de Play Store (gratis)

2. Monopoly

Monopoly: Wie is er niet mee groot geworden? Eigenlijk kwam Monopoly voor Android al in 2011 uit, maar verdween later uit de Play Store. Electronic Arts waagt nu een nieuwe poging door het klassieke bordspel wederom voor Android uit te brengen.

Ontwikkelaar Marmalade heeft ervaring in het genre, want eerder bracht het bedrijf andere gezelschapsspellen als Battleship en The Game of Life naar het platform van Google. Monopoly voor Android werkt zoals je gewend bent, al is de besturing misschien even wennen.

→ Download Monopoly in de Play Store (4,49 euro)

3. Eye of Prophecy

Eye of Prophecy is een nieuw avonturenspel van Stroopwafel: een gamestudio uit, jawel, Brazilië. De dungeoncrawler heeft een karakteristieke groene vormgeving die doet denken aan de tijden van de Gameboy. Het is aan jou de taak om je een weg te banen door een uitgebreid gangenstelsel.

Dit gaat natuurlijk niet zomaar, want overal liggen vijanden op de loer. Het verhaal is verder weinig bijzonder, maar de gameplay is vermakelijk. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om jezelf niet te laten insluiten door vijanden. Bovendien is het spel lekker pittig, want iedere keer dat je doodgaat moet je opnieuw beginnen.

→ Download Eye of Prophecy in de Play Store (gratis, met in-app aankopen)

4. Google Foto’s

Binnenkort is het mogelijk om in Google Foto’s met familie en vrienden te chatten. Ook kun je privé foto’s met elkaar delen. Het werkt heel simpel. Google rolt aan de lopende band nieuwe functies voor Foto’s toe.

Google Foto's

Nadat je sinds vorige week handmatig vrienden en kennissen kunt taggen, is het straks ook mogelijk om met elkaar te kletsen. Google brengt de update vanaf volgende week uit voor zowel Android- als iOS-gebruikers, zodat je met al je vrienden kunt chatten.

→ Download Google Foto’s in de Play Store (gratis)

5. Right Runner

Temple Run is nog steeds een van de populairste Android-apps aller tijden. Het spelletje, waarin je als een maniak door een tempel rent, doet een beroep op je reactievermogen door allerlei obstakels jouw kant op te sturen. Right Runner is ook zo’n ‘rengame’, maar wel een met een bijzonder tintje.

Het spel is namelijk gemaakt door Unicef. In de game, die zich afspeelt in Zuid-Amerika, ontsnap je op je skateboard aan overstromingen, ren je weg voor aardverzakkingen en moet je bergen beklimmen. Het doel van het spel is om mensenrechten aan de kaak te stellen.

→ Download Right Runner in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu