De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

De 9 beste Android-apps in Google Play van week 5 – 2016

Wouter Nijsen
7 februari 2016, 16:00
6 min leestijd
De 9 beste Android-apps in Google Play van week 5 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan  de  nieuwe reis-app van Lonely Planet,  de WhatsApp-update en de toffe game Space Grunts.

De beste Android-apps van week 5

1. Guides by Lonely Planet

lonelyplanetguides-icon

Wellicht ben je al bekend met Lonely Planet, dat eerder een tweetal reis-apps voor Android uitbracht. Sinds deze week is Guides beschikbaar en zoals de naam al doet vermoeden, is het een app met handige gidsen voor allerlei steden. Lonely Planet heeft de belangrijkste plaatsen in de app verwerkt. Denk aan New York, Londen, Rome of Madrid, maar ook Amsterdam, Berlijn en Tokio zijn aanwezig.

Bij elke stad vind je een uitgebreid overzicht met bezienswaardigheden, restaurants, winkels en plekken om te overnachten. Tof is dat elke stad anders in de app is onderverdeeld en zijn eigen informatie bevat. Daarnaast kun je vlug bezienswaardigheden checken die je volgens de app niet mag missen.

Download Guides by Lonely Planet in Google Play (gratis)

2. Promo Codes

promo codes

Promo Codes is een nieuwe app in Google Play die je de mogelijkheid geeft om promotiecodes voor betaalde apps te winnen. Elke dag wordt er in Promo Codes één app uitgelicht die je al dan niet gratis kunt downloaden. Om daar achter te komen, druk je op de knop `I`m Feeling Lucky`, waarna je meteen krijgt te horen of je gewonnen hebt.

Promo Codes is een geinige en snelle manier om gratis apps te krijgen, al ben je uiteraard wel afhankelijk van de samenwerkingen die de maker opzet met andere app-ontwikkelaars. Als je geen app wint, word je naar een willekeurige (uitgelichte?) app in Google Play gestuurd en krijg je de vraag of je Promo Codes op Twitter wilt volgen.

Download Promo Codes in Google Play (gratis)

3. Apple Music

apple music

De Android-versie van Apple Music heeft een handige functie gekregen waar iPhone-bezitters nooit over zullen beschikken: de mogelijkheid om liedjes op een geheugenkaartje op te slaan. Zo kun je nog meer muziek offline beluisteren. Naast de optie om muziek op een micro-sd-kaart te bewaren, brengt de Apple Music-update ook een overzicht van alle uitzendingen van radiostation Beats 1.

Ook nieuw is de mogelijkheid om door My Music te bladeren en hierbij te filteren op componisten en compilaties. Hierdoor is het volgens Apple gemakkelijker om klassieke albums of soundtracks van films te vinden.

Download Apple Music in Google Play  (gratis)

4. Twilight

twilight icon

Het mag inmiddels wel duidelijk zijn dat blauw licht op het scherm van je smartphone je hersenen laat denken dat het overdag is. Hierdoor is het goed mogelijk dat je slecht slaapt als je vlak voor het dichtdoen van je ogen nog naar je smartphonescherm kijkt. Een oplossing hiervoor zijn apps als Twilight. Deze app legt `s avonds subtiel een rode waas over je scherm en werkt nu ook op je Android Wear-horloge en Android TV.

Omdat je smartwatch werkt via de app op je smartphone, dimt het kleine schermpje gelijkertijd met het scherm van je smartphone. In de applicatie op je horloge kun je het effect ook uitzetten. In dat geval zal de rode waas ook direct van het smartphonescherm verdwijnen.

Download Twilight in Google Play (gratis)

5. Space Grunts

spacegrunts-icon

Space Grunts is gemaakt door het Nederlandse OrangePixel en één van de leukste games die we de afgelopen tijd hebben gespeeld. De game speelt zich af in de  toekomst op  een maanbasis, waar een noodsignaal vandaan komt. Jij speelt als een Space Grunt en  moet onderzoeken wat er gaande is. Tijdens de game ontdek je nieuwe gebieden en verzamel je allerlei nieuwe wapens.

Space Grunts combineert snelle actie met turn based-gameplay. Dat betekent dat elke keer wanneer jij beweegt, je vijanden en andere objecten meebewegen. Hierdoor kun je niet zomaar rondrennen en alle vijanden kapotschieten, maar moet je goed nadenken. Zeker omdat de game roguelike is: ga je dood, dan moet je helemaal opnieuw beginnen.

Download Space Grunts in Google Play (2,41 euro)

6. Flyperlink

flyperlink

Flyperlink geeft je de optie om links die je aanklikt in andere apps te openen in vliegende bubbels, om ze vervolgens in een kleiner venster te bekijken. Handig als je snel wilt schakelen tussen verschillende sites en niet wilt dat ze allemaal fullscreen worden geopend. De bubbels kun je zelf een plek geven aan de linker- of rechterzijde van het scherm.

Ook handig is de (betaalde) mogelijkheid om sites in een kleiner venster weer te geven, zodat je alsnog je homescreen ziet wanneer je een bubbel opent. Het openen en delen van pagina`s gaat bovendien supersnel, al ontbreken opties als een leesmodus en adblocker.

Download Flyperlink in Google Play (gratis)

7. WhatsApp

whatsapp-icon

Tot dusver kon je maximaal 100 man toevoegen aan WhatsApp-groepsgesprekken. Met versie 2.12.437 is dat aantal dus meer dan verdubbeld tot 256 man. Voorlopig is de vernieuwing alleen beschikbaar voor Android- en iOS-gebruikers. Verder lijken er geen veranderingen te zijn doorgevoerd. Het aanmaken van een groep gaat nog altijd hetzelfde, alleen kun je nu meer mensen toevoegen.

Ook goed nieuws voor Edge-gebruikers die WhatsApp Web graag willen uitproberen. De chatdienst heeft nu eindelijk ondersteuning voor de browser van Microsoft toegevoegd. Lees meer over het gebruik van WhatsApp op je desktop.

Download WhatsApp via de officiële website (gratis)

8. Public Speaking for Cardboard

publicspeaking-icon

Veel mensen vinden het lastig of eng om in het openbaar te spreken. Public Speaking for Cardboard wil je hiermee helpen. Zoals de naam al doet vermoeden, werkt deze app met de Google Cardboard en krijg in je virtual reality een publiek te zien. Zo kun je alvast oefenen en wennen aan de spanning die dit met zich meebrengt.

Public Speaking for Cardboard bevat momenteel twee locaties: een kleine vergaderruimte en een auditorium met een veel groter publiek. In beide ruimtes kun je in 360 graden om je heen kijken. Geinig is dat de aanwezige mensen zich elk op een andere manier gedragen en elkaar afleiden. Aan jou de taak om hier op de juiste manier mee om te gaan.

Download Public Speaking for Cardboard in Google Play (gratis)

9. Snapseed

snapseed

Fotobewerking-app Snapseed heeft deze week een update gekregen met enkele nieuwe functies. De eerste nieuwe functie is volledig bedoeld voor het bewerken van selfies. Bij het toevoegen van een selfie aan Snapseed kun je onder filters in het menu naar `Focuseffect` gaan. Daar zal de app vanaf nu direct je gezicht herkennen en zelf een effect voorstellen.

Ook biedt de app voortaan hulp bij het gebruiken van de effecten, door te laten zien met welke beweging je bijvoorbeeld de sterkte kunt aanpassen. Als de taal van je Android in het Nederlands staat, krijg je nu wel wat onhandige zinnen in beeld. De laatste nieuwe functie is de mogelijkheid om een foto automatisch te laten draaien.

Download Snapseed in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu