De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 7 beste Android-apps in Google Play van week 5 – 2017

Wouter Nijsen
5 februari 2017, 15:30
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 5 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 5

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de eerste Nintendo-game voor Android, het vernieuwde Snapseed en de Peek Launcher. Lees gauw verder!

1. Fire Emblem Heroes

Nintendo’s eerste Android-game is eindelijk hier. In Fire Emblem Heroes is het aan jou om een team van helden samen te stellen die het in strategische gevechten tegen andere spelers opnemen. Ieder personage heeft zijn eigen sterke en zwakke plekken, dus is het aan jou om hier een goede mix tussen te vinden. Via een uitgebreide tutorial leert de game je stap voor stap hoe Fire Emblem werkt.

Tijdens het spelen ontgrendel je steeds nieuwe personages om aan je team toe te voegen, al kun je dit proces ook versnellen door wat Orbs aan te schaffen. Deze parels lever je in, waarna je een willekeurige nieuwe Hero krijgt. Nintendo kiest met Fire Emblem dus een ander verdienmodel dan Super Mario Run. Meer lezen? Check dan ons overzicht met Fire Emblem Heroes-tips.

Download Fire Emblem Heroes in Google Play (gratis)

2. Snapseed

Snapseed

Google heeft de Curve-tool uitgerold voor Snapseed. Deze optie laat je precieze aanpassingen doen aan de helderheid, contrastwaarden en kleurniveaus van afbeeldingen. Deze pas je aan in een grafiek, net als in een professioneel fotobewerkprogramma. Naast je eigen modificaties kun je nu ook uit presets kiezen, waarmee je direct een bepaalde sfeer aan een foto toekent.

De Snapseed-update heeft daarnaast een paar andere tools verbeterd. Je kunt nu meerdere regels in één tekstvak invoegen met de tekstfunctie. Hiervoor moest je voorheen meerdere tekstvakken invoeren onder elkaar. Je kunt nu gewoon op de enter-toets drukken om een nieuwe regel in te voegen. Ook is het detecteren van gezichten nu een stuk accurater. Als de app in een specifieke foto geen gezicht kan vinden kun je nu er voor kiezen nogmaals te zoeken, waarbij de app meer tijd uittrekt om de afbeelding te scannen.

Download Snapseed in Google Play (gratis)

3. Nougat Quick Settings

Nougat Quick Settings

Nougat Quick Settings biedt meer controle over de instellingen die je in je notificatiescherm terugvindt. De app laat je nieuwe tegels maken die je aan de lijst kan toevoegen, waarbij je zelf kunt instellen wat deze tegels zijn. Deze hoeven niet eens een instelling te zijn: je kunt ook gewoon apps vastpinnen tussen de snelkoppelingen.

De app biedt daarnaast een aantal opties die je niet in standaard Android terugvindt. Zo kun je met ‘Caffeine’ tijdelijk het scherm een bepaalde tijd actief houden voordat hij zelf uitschakelt, terwijl de Smart Reminder-tegel je snel reminders in laat stellen in Google Now. Als je roottoegang hebt, kun je een tegel maken om direct op te starten in recovery-modus. Bovendien kun je met Nougat Quick Settings zelf kiezen welke tegels in de lijst staan, waardoor het paneel opgeruimd blijft.

Download Nougat Quick Settings in Google Play (gratis)

4. Google Foto’s

Ook in 2017 kunnen we weer een hoop updates verwachten van Google Foto’s. De eerste is nu een feit. De nieuwste versie van de foto-app past het design licht aan. Specifiek worden de albums en apparaatmappen nu anders weergegeven, maar het wordt er niet overzichtelijker op.

In de vorige versie van de app werden albums in een lijst gezet met een schermbrede foto die als cover diende. Op die coverfoto stonden tevens de titel van het album, de datum en hoeveel foto’s er in het album zaten. In de nieuwe versie is de coverfoto vierkant geworden en neemt een album nog maar het halve scherm in beslag. De titel en datum worden nu onder de afbeelding geplaatst.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

5. Peek Launcher

Peek Launcher

Het idee achter Peek Launcher is dat je altijd de apps op je homescreen ziet die je op dat moment nodig hebt. Hiervoor gebruikt de app machine learning, om op basis van je gedrag bij te houden op welke locatie en welk tijdstip je welke apps gebruikt. Hoe langer je de launcher gebruikt, hoe slimmer hij wordt.

Naast je meestgebruikte apps kun je met het T9-toetsenbord snel al je andere apps openen. In veel gevallen hoef je maar één of twee karakters te aan te tikken voordat je de app vindt die je nodig hebt. Mocht je toch onverhoopt niet de app vinden die je zoekt, dan kun je door naar boven te vegen alsnog de app-drawer openen, waar je apps alfabetisch in een lijst staan.

Download Peek Launcher in Google Play (gratis)

6. Film.nl

film.nl

Met Film.nl hoopt branchevereniging NVPI het toegankelijker te maken om legaal een film te kijken. Door kijkers een zoekmachine voor het legale filmaanbod te geven, hoopt de vereniging dat mensen minder snel naar illegale downloadsites gaan. Om te verzekeren dat jij Film.nl ook echt gaat gebruiken, kom je geen advertenties tegen.

Bovendien combineert de website het aanbod van onder meer Videoland, Netflix, bioscopen, webshops en andere diensten. Zo kom je bij een zoekopdracht naar Star Wars: The Force Awakens bijvoorbeeld iTunes, Netflix en Pathé Thuis tegen. Een soort digitale tv-gids dus, maar dan voor het legale Nederlandse streaming-aanbod. De zoekfunctie staat op Film.nl natuurlijk centraal. Vul hier de naam van een film of serie in en je krijgt direct te zien waar je hem kunt streamen of downloaden.

Download Film.nl in Google Play (gratis)

7. Pocket Plays

Pocket Plays

Speel je regelmatig games, dan is de kans groot dat je wel eens via Twitch gehoord hebt. Via deze site kun je miljoenen streamers hun ding zien doen. Daarvoor heeft Twitch een officiele app, maar die is helaas verre van ideaal. Je krijgt regelmatig reclames voor je neus, de navigatie is niet al te elegant en de notificaties werken niet altijd naar behoren. Daarom is er Pocket Plays for Twitch, een app die je de streams van Twitch biedt verpakt in een aantrekkelijkere app.

Pocket Plays heeft verschillende features die je niet terug kunt vinden in de officiele Twitch-app. Zo is er een speciale nachtmodus die het beeld net wat minder fel maakt ’s nachts. Je kunt een sleep timer instellen, als je nog even een stream wil kijken voor het slapen gaan. Dan kies je er bijvoorbeeld voor om de app automatisch te laten sluiten na tien minuten.

Download Pocket Plays in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu