De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

De 5 beste Android-apps in Google Play van week 5 – 2018

Wouter Nijsen
4 februari 2018, 16:11
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 5 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 5

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de toffe Rootless Pixel Launcher, een lichtere versie van YouTube en VLC voor Android. Check gauw de applicaties hieronder!

1. YouTube GO

YouTube Go is gericht op opkomende landen, waar mobiel internet vaak onbetrouwbaar, langzaam en duur is. Daarom kun je met deze app video’s offline beschikbaar maken. En omdat goedkope smartphones in deze landen vaak ook weinig opslagruimte hebben, laat de app je zelf bepalen in welke beeldkwaliteit je de video opslaat. Kies je voor de allerlaagste beeldkwaliteit, dan heb je bijvoorbeeld slechts 10MB nodig voor een video van vijf minuten. De app werkt ook in Nederland.

Met de update die Google uitbrengt, kun je YouTube-video’s ook op een iets hogere beeldkwaliteit opslaan. Tevens krijgt Go enkele van dezelfde aanbevelingsfuncties als de gewone YouTube-app. Op het homescreen zie je video’s die je vrienden kijken, aansluiten op je interesses en op dit moment populair zijn in je omgeving. Ook kun jen meerdere video’s tegelijk delen met vrienden.

Download YouTube GO via APK Mirror (gratis)

2. WhatsApp Business

WhatsApp Business

WhatsApp Business is klaar voor het Nederlandse publiek. Na verschillende bètatests eind vorig jaar en een uitrol in een select groepje landen is de app nu ook hier beschikbaar. Met WhatsApp Business komt de berichtendienst eindelijk zakelijke gebruikers tegemoet. Veel bedrijven gebruiken de app al, maar dat vereist nog aardig wat gedoe.

Omdat WhatsApp vooral ingestoken is op persoonlijk gebruik, kun je een account niet zomaar op meerdere smartphones tegelijk zetten. Ook voor eenmanszaken die zowel een privé als zakelijk nummer hebben is het niet ideaal. Bedrijven kunnen straks hun accounts delen en verspreiden over meerdere medewerkers. Ook worden er automatische antwoorden ingesteld, zoals berichten wanneer het bedrijf gesloten is, of antwoorden op veelgestelde vragen.

Download WhatsApp Business in Google Play (gratis)

3. World of Warships Blitz

De ‘World of’-games staan garant voor spannende veldslagen tussen stevige voertuigen, zoals tanks, vliegtuigen en in dit geval schepen. In deze free-to-play-game bestuur je jouw eigen schip en vecht je, eventueel samen met anderen, tegen de vloot van de tegenstander.

Door slim te manoeuvreren, op het juiste moment te schieten en je schip te repareren als het mis gaat, kom je als winnaar uit de bus. Win genoeg potjes en je kunt nieuwe schepen kopen. De timer voor de speelsessies is wel wat aan de korte kant, maar in de Play Store laten de makers weten te werken aan een oplossing.

Download World of Warships Blitz in Google Play (gratis)

4. VLC voor Android

vlc android

VLC is een populaire video-app, omdat je met dit programma praktisch elk type audio- of videobestand opent. Een belangrijke functie mist echter nog: de mogelijkheid om deze video’s naar een Chromecast te sturen en dus op je televisie af te spelen. Nu is het eindelijk zover. Of in ieder geval: de bètaversie van de app ondersteunt nu Chromecast.

Door op de Cast-knop bovenin de app te tikken, je Chromecast te kiezen en een bestand te selecteren, worden de beelden direct naar het scherm gestuurd waar je Chromecast in steekt. Ook audio wordt ondersteund. De Chromecast-functie werkt zowel met je lokale bestanden als met online streams. Die laatste categorie werkt alleen nog niet heel soepel. Het is niet verwonderlijk dat niet alles direct goed werkt, want de functie wordt nog experimenteel genoemd.

Download de testversie van VLC in Google Play (gratis)

5. Rootless Pixel Launcher

Het eerste wat opvalt als je de Rootless Pixel Launcher installeert, is dat het geheel simplistisch oogt en je maar een beperkt aantal opties hebt. Bovenin zie je de klok- en weer-widget, onderaan een Google-balk om direct te zoeken. De app-drawer veeg je omhoog, waarna alle geïnstalleerde apps op alfabetische volgorde verschijnen. Niet per se nieuw dus, maar het werkt uitstekend.

Belangrijk is dat de Rootless Pixel Laucher enkele functionaliteiten van Android Oreo heeft, die ook werken als je smartphone op bijvoorbeeld Android 7.0 (Nougat) draait. Een voorbeeld hiervan zijn de zogeheten ‘notification dots’. Dit zijn gekleurde bolletjes bij app-icoontjes, die aangeven dat je een melding van die betreffende applicatie hebt ontvangen. Lees meer in ons ‘applaus’ voor Rootless Pixel Launcher.

Download Rootless Pixel Launcher via Github (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu