De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 5 – 2019

Wouter Nijsen
3 februari 2019, 15:59
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 5 – 2019

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. In de vijfde week van 2019 hebben we vier toffe Android-apps voor je. Lees gauw verder!

Lees verder na de advertentie.

1. Angry Birds Dream Blast

Je hoeft deze keer geen vogels te werpen om ze te laten ontploffen. In deze Angry Birds-game moet je een flinke serie aan puzzels oplossen door balletjes van dezelfde kleur weg te tikken.

Tik je genoeg balletjes in één keer weg, dan verschijnt er een boos vogeltje. Combineer meerdere vogeltjes voor een enorme explosie. De puzzels worden steeds lastiger, met een beperkte hoeveelheid tikpogingen. De game is gratis te downloaden en spelen, maar er zijn verschillende in-app aankopen aanwezig.

Download Angry Birds Dream Blast in de Play Store (gratis)

2. Gmail

Gmail krijgt een nieuw design. Voortaan ziet het e-mailprogramma er meer uit zoals andere Google-apps. In grote lijnen blijft Gmail eruitzien zoals je gewend bent. De meest opmerkelijke verandering is dat de balk aan de bovenkant voortaan niet rood is, maar doorzichtig. Daarnaast is het lettertype veranderd en vind je meer ruimte tussen de e-mails. Hierdoor oogt de app wat rustiger en meer in lijn met de huisstijl van Google.

Van account wisselen doe je voortaan door op de foto rechtsboven te drukken. Er wijzigt verder niets aan de indeling van het menu aan de linkerkant. Je kunt nog steeds op e-mails filteren, verwijderde berichten omhoog halen en de spam map openen. Daarnaast kun je Gmail meer naar eigen hand zetten door de indeling aan te passen. Je kunt voortaan kiezen uit drie weergaven: standaard, comfortabel en compact.

→ Download de Gmail-update in de Play Store (gratis)

3. Fortnite-update

Fortnite-versie 7.30 rolt vanaf nu wereldwijd uit en voegt een langverwachte feature toe. Ook op mobiel ondersteunt de game nu controllers. Dat betekent dat je een bluetooth-controller aan je Android-toestel kunt koppelen om Fortnite te spelen. Ontwikkelaar Epic Games heeft niet aangegeven of spelers met controller alleen maar onderling kunnen spelen, of ook touchscreenspelers tegen komen. In theorie mik je namelijk veel preciezer met een controller en heb je dus een groot voordeel.

Op Android-smartphones wordt vrijwel elke controller met bluetooth ondersteund. Je hebt dus niet een controller specifiek voor smartphones nodig; als je thuis nog een PlayStation 4-controller hebt liggen, kun je die ook op je smartphone aansluiten om Fortnite te spelen.

Download Fortnite bij Epic Games (gratis)

4. King Crusher

Trek in een fijne roguelike? Dan ben je bij King Crusher aan het juiste adres. Het doel in deze game is om met een party verschillende koningen te verslaan. Dat doe je door er in de wereld op uit te trekken en zo lang mogelijk te overleven terwijl allerlei monsters je aanvallen.

Deze gevechten zijn bijzonder leuk. Je team staat op een grid van drie van drie en door de avonturiers te verschuiven ontwijk je de aanvallen van de vijand. Ondertussen moet je de personages ook zo positioneren, dat ze schade kunnen doen.

Download Kingdom Crusher in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu