De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 9 beste Android-apps in Google Play van week 50 – 2015

Wouter Nijsen
13 december 2015, 15:30
6 min leestijd
De 9 beste Android-apps in Google Play van week 50 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan de digitale spraakassistent Cortana, Adobe Photoshop Lightroom en het vernieuwde Instagram.

De beste Android-apps van week 50

1. Adobe Photoshop Lightroom

adobe lightroom mobile

In navolging van de iOS-app is ook de Android-versie van Adobe Photoshop Lightroom nu gratis te gebruiken. Met de applicatie kunnen gebruikers op hun smartphone en tablet simpele aanpassingen aan foto`s doen. Voorheen kon je alleen met een Creative Cloud-abonnement volledig gebruikmaken van Adobe Photoshop Lightroom, maar daar is nu verandering in gekomen. De Android-app is weliswaar minder uitgebreid dan de desktopversie, maar om snel even wat zaken aan te passen is hij prima geschikt.

Zo kun je met een paar tikken onder meer de witbalans, tint en kleurverzadiging van foto`s aanpassen. Ook is het mogelijk om de helderheid op te krikken of om met kleuren te experimenteren. Naast diverse vignetten bevat de app ruim 40 voorinstellingen om automatisch foto`s een betere of andere look te geven.

Download Adobe Photoshop Lightroom in Google Play (gratis)

2. Google Authenticator

google authenticator

Google Authenticator had lange tijd een design dat functioneel, maar niet bepaald mooi was om naar te kijken. Daar is met de laatste update verandering in gekomen. De app heeft een nieuw pictogram gekregen en een fris, maar simpel ontwerp met Material Design-elementen waaronder schaduwen en een blauwe menubalk. Ook handig is dat de vernieuwde app ondersteuning heeft gekregen voor Android Wear, zodat je de codes die worden gegenereerd vanaf je pols kunt aflezen.

Prettig aan Authenticator is dat je het niet alleen kunt gebruiken voor Google-diensten, maar ook voor bijvoorbeeld Facebook, Dropbox, LastPass en WordPress.

Download Google Authenticator in Google Play (gratis)

3. Cortana

cortana

Microsoft heeft zijn digitale assistent Cortana officieel uitgebracht voor Android en iOS. Vooralsnog alleen in de VS, al kun je de app via een omweg ook handmatig op je toestel krijgen. Helaas spreekt Microsofts antwoord op Google Now en Siri alleen nog Engels – wat de beperkte release verklaart – al kun je hem wel al gewoon gebruiken als je de taal machtig bent.

Net als de spraakassistenten van Google en Apple toont Cortana relevante informatie op basis van jouw locatie en de vragen die je stelt. Nadat je bent ingelogd met je Hotmail- of Outlook-account kun je je naam invoeren en direct beginnen met het stellen van vragen en het aanmaken van bijvoorbeeld reminders en notities. Het hamburgermenu aan de linkerkant geeft onder meer toegang tot de instellingen.

Download Cortana via APK Mirror

4. Pushbullet

Pushbullet

De nieuwste Pushbullet-functie heet Remote Files en laat je bestanden binnenhalen op verschillende apparaten. Heb je bijvoorbeeld een bestand opgeslagen op het werk, maar vergeten deze in de cloud te zetten of naar jezelf te mailen, dan kun je voortaan Pushbullet gebruiken om dit te verhelpen. Zo heb je vanaf je pc toegang tot data die je op je smartphone of tablet hebt opgeslagen en vice versa.

Bestanden hoeven hiervoor niet in een speciale map te worden opgeslagen. Wel moeten de apparaten ingeschakeld zijn; je kunt je laptop dus niet in de slaapstand laten staan. De feature werkt vooralsnog alleen tussen Android- en Windows-apparaten en is beschikbaar voor zowel gratis als Pro-gebruikers van Pushbullet.

Download Pushbullet in Google Play (gratis)

5. Google Agenda

googleagenda

Google heeft deze week de Agenda-app uitgebreid met herinneringen. Het bedrijf stelt dat onze agenda en onze to-do-lijst vaak twee losse dingen zijn en dat dit helemaal niet nodig is. Hierdoor zouden we namelijk belangrijke dingen missen, omdat we niet op de juiste plek kijken. De herinneringen moeten alles op één plek verzamelen.

Het idee is dat de herinneringen blijven staan in je agenda terwijl de dagen van de maand komen en gaan en oude afspraken verdwijnen. Heb je een taak voldaan, dan swipe je deze weg. Een nieuwe herinnering aanmaken doe je door op de plusknop rechtsonder te drukken en voor Herinnering te kiezen.

Download Google Agenda in Google Play (gratis)

6. Playstation Messages

PlayStation Messages

Spelcomputermaker Sony heeft PlayStation Messages gelanceerd voor Android. De app is een manier om je vrienden op het PlayStation Network berichtjes te sturen. Voorheen was dit al mogelijk in de losse PlayStation-app, maar dat kan nu niet meer. In de app kun je zien welke vrienden online zijn en wat ze spelen. In de lijst zie je zowel de nicknames van je vrienden als de volledige namen mocht je deze aangevraagd hebben via PSN. Je kunt de vrienden tekstberichtjes en stemberichtjes sturen.

Het leukste onderdeel van de app zijn de stickers, waarvoor PlayStation duidelijk heeft afgekeken bij Telegram. Bij het chatten kun je stickerpakketten downloaden van specifieke games, zoals het mooie Journey of The Last of Us.

Download PlayStation Messages in Google Play (gratis)

7. Instagram

instagram

3D Touch, de iPhone 6S-functie die je bepaalde functies laat oproepen door harder op het scherm te drukken, is nu ook aanwezig in de Android-versie van Instagram. Gebruikers kunnen in de app lang drukken op een foto om een voorvertoning te krijgen. Een dergelijke functie was al aanwezig in de iOS-versie, maar Instagram concludeerde waarschijnlijk dat hiervoor niet per se een drukgevoelig scherm nodig is.

Het is mogelijk om de afbeelding direct vanuit de voorvertoning te liken of delen. Ook kun je de profielpagina van de desbetreffende gebruiker bekijken. De Instagram 3D Touch-functie is beschikbaar in versie 7.13.0, die op het moment van schrijven nog niet in Google Play staat.

Download Instagram via APK Mirror

8. Google Foto’s

google foto's

Een update voor Google Foto`s voegt (eindelijk) de gedeelde albums toe. Hiermee kun je albums met kiekjes gemakkelijk met je vrienden of familie delen. Het delen van een album is heel makkelijk. Je dient simpelweg de app te starten, een album met kiekjes te selecteren, waarna je er via de deelknop een gedeelde album van maakt. Volgens wordt een link gegenereerd, die je via een mailtje, sms`je of chat-app naar anderen verstuurt.

Personen met een uitnodiging voor een gedeelde album kunnen hierna direct hun eigen foto`s en video`s toevoegen. Google Foto`s stuurt een notificatie wanneer nieuwe beelden worden toegevoegd en daarnaast is het mogelijk om foto`s uit een album op te slaan voor eigen gebruik.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

9. Refugee Buddy

Red Cross Refugee Buddy

Het Rode Kruis heeft deze week een app uitgebracht die vluchtelingen helpt om hun weg in Nederland te vinden. De app heet Red Cross Refugee Buddy en is gratis beschikbaar voor Android. Refugee Buddy geeft onder meer informatie over de locatie waar de vluchteling zich bevindt, waar hij of zij de dichtstbijzijnde apotheek of ehbo-post vindt en hoe het zit met openbaar vervoer in ons land.

De app is er in het Engels, Arabisch, Frans en Tigrinya (de taal van Eritrea) en is een aanvulling op de noodhulp die vluchtelingen krijgen bij aankomst in Nederland. Met eenvoudige icoontjes kan Refugee Buddy helpen in de communicatie, bijvoorbeeld wanneer een vluchteling aan een Nederlander de tijd wil vragen.

Download Refugee Buddy in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu