Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 6 beste Android-apps in Google Play van week 50 – 2016

Wouter Nijsen
18 december 2016, 15:30
4 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 50 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 50

Deze keer besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week aandacht aan de nieuwe app van Skype, toetsenbord-app Gboard en de toffe nieuwe game The Station. Lees gauw verder!

1. Skype Mingo

Skype Mingo

Een nieuwe versie van Skype is onder de naam Mingo in Google Play verschenen. De app is een doorontwikkeling van Skype die specifiek gericht is op smartphonegebruikers. Wat opvalt is dat de app Skype Mingo genoemd wordt: of dit betekent dat er een andere naam voor de dienst komt, is niet helemaal duidelijk. De app is nog maar een alphaversie, wat betekent dat vrijwel alles nog kan veranderen.

Tegenover Skype heeft Mingo een aantal nieuwe features die samenhangen met het gebruik van de app op een telefoon. Zo kun je sms’jes ontvangen en verzenden en rechtstreeks telefoonnummers bellen vanuit de app. Op termijn lijkt Microsoft van Skype dus één centrale communicatie-app te willen maken voor je telefoon. Daarnaast is er nu een apart menu voor Skype-bots en kun je in de zijbalk zien hoeveel data de app verstookt heeft.

Download Skype Mingo in Google Play (gratis)

2. Nova Launcher

nova launcher

Nova Launcher heeft een grote update gekregen die de app naar versie 5 getild heeft. De nieuwe versie van de homescreenvervanger voegt functies toe die Google introduceerde op de Google Pixel, verbetert het zoekscherm en past beter in Android 7.1 met nieuwe stijlopties.

Met de nieuwe Pixel-opties kun je Nova Launcher bijna hetzelfde krijgen als de Pixel-launcher. De app ondersteunt nu app shortcuts, waarmee je door lang op een icoontje te drukken snelkoppelingen krijgt naar veelgebruikte opties in een app. Daarnaast kun je nu vegen om de app-lijst te openen en kun je van de Google-balk nu de kortere Pixel-zoekknop maken. Tot slot zijn er nieuwe gestures toegevoegd en kun je als je naar apps zoekt nu ook filteren op bijgewerkte en veelgebruikte apps.

Download Nova Launcher in Google Play (gratis)

3. Gboard

gboard

Het officiële toetsenbord voor Android heet nu Gboard. Het is de vervanger van Google-toetsenbord, voorzien van verschillende slimme functies. Gboard beschikt over een ingebouwde zoekfunctie, maar die moet je wel even activeren via de instellingen. Vervolgens kun je op elk moment op de G-knop boven de toetsen drukken om een zoekopdracht in te voeren. Activeer je de zoekfunctie niet, dan wordt er boven het toetsenbord een handige toolbar getoond.

Steeds meer mensen typen in meerdere talen op hun smartphone. Het Nederlands wordt vaak afgewisseld met Engels en soms zelfs nog een derde taal. Op de meeste toetsenborden moet je handmatig van taal wisselen om autocorrect goed te laten werken. Gboard volgt nu het voorbeeld van SwiftKey en enkele andere toetsenborden en biedt ondersteuning voor maximaal drie actieve talen tegelijk. Gboard wordt geleidelijk uitgerold via Google Play, maar is via APK Mirror al te installeren.

Download Gboard via APK Mirror (gratis)

4. Schiphol

schiphol

Bij het opstarten van de vernieuwde Schiphol-app valt direct het nieuwe minimalistische design op. Je kunt vanaf het hoofdscherm direct naar informatie over vertrekkende vluchten, informatie over aankomende vluchten en je kunt een parkeerplek reserveren. Zoek je op een vlucht? Dan krijg je een overzichtelijke lijst voorgeschoteld. Je kunt elke vlucht volgen. Wanneer je dit doet, krijg je allerlei extra informatie.

Volg je bijvoorbeeld de vlucht naar New York, dan krijg je in de checklist bij de vluchtinformatie te lezen: ‘Vergeet niet het ESTA-formulier in te vullen’. Dit formulier is nodig bij elke vlucht naar de Verenigde Staten. Bij een andere vlucht wordt dit nu niet meer vermeld, wat de app overzichtelijker maakt. Door de checklist ben je verder volledig voorbereid op de vlucht, omdat je weet wat je kunt verwachten.

Download Schiphol in Google Play (gratis)

5. Stash

Stash is een verzamelplaats voor alle interessante zaken die je op het internet tegenkomt. De app verschijnt in het deelmenu van je Android-toestel, waarna je vanuit vrijwel iedere app inhoud naar Stash kunt sturen. Het maakt niet uit of wat je deelt bestaat uit tekst, afbeeldingen of video: de app kan al deze inhoud voor je bewaren.

Ook handig is de snoozefunctie, waarmee je kunt instellen dat je eraan wordt herinnerd om op een bepaald tijdstip een tekst, afbeelding of video te checken. Stash is gratis te downloaden via onderstaande link en bevat verder geen in-app aankopen.

Download Stash in Google Play (gratis)

6. The Station

The Station is een nieuwe game waarin het verhaal vrijwel volledig via tekst wordt verteld, waarmee het spel lijkt op de populaire Lifeline-reeks. Je speelt een personage die wakker wordt op een ruimtestation, maar geen idee heeft hoe hij daar terecht is gekomen. Vanuit dit principe ontvouwt zich een spannend en mysterieus verhaal.

Naarmate je in het spel vordert, moet je keuzes maken om verder in het verhaal te gaan, en dien je puzzels op te lossen. Dit maakt de game wat interactiever en uitdagender om te spelen, al ben je vooral tekst aan het lezen.

Download The Station in Google Play (2,39 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu