De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

De 5 beste Android-apps in Google Play van week 50 – 2017

Wouter Nijsen
17 december 2017, 16:29
4 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 50 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 50

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de Nederlandse game Hidden Folks, de lichtere versie van Google Maps en een ‘Appsperiment’ van Google. Lees gauw verder!

1. Hidden Folks

hidden folks

Apple koos het uit Nederland afkomstige Hidden Folks uit als beste iPad-game van het jaar. Nu kun je de game ook op Android spelen. Dat we er op Android wat langer op hebben moeten wachten, komt door de diversiteit aan toestellen. “Het blijft technisch een uitdaging om te voldoen aan de specs van low-end devices”, vertelde De Jongh ons eerder toe hij met Hidden Folks in de finale stond van de Google Play Indie Games Contest. De game is toen niet in de prijzen gevallen.

Hidden Folks is een originele game die volledig bestaat uit interactieve zoekplaatjes. Hier moet je personages of voorwerpen vinden en aantikken. Heb je er genoeg gevonden, dan mag je door naar de volgende kaart waar nog veel meer te zien is. Wat direct opvalt is de stijl van de game. Alle met de hand getekende voorwerpen en personages maken geluidjes die met een stem zijn opgenomen. Dit geeft een komisch effect en je wordt hierdoor gemotiveerd om op alles te tikken.

Download Hidden Folks in Google Play (3,49 euro)

2. Google Maps Go

google maps go

Begin deze maand verscheen Android Go, een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem gericht op opkomende markten. Daarvoor zijn verschillende Google-apps (zoals Files Go en de Google-app) aangepast, en nu is daar Google Maps Go bij gekomen. De app is geoptimaliseerd voor minder krachtige hardware, zodat ook goedkope smartphones de navigatiedienst probleemloos kunnen draaien. Dit is handig voor Android-smartphones met een beperkte hoeveelheid werkgeheugen, of als de mobiele internetverbinding te wensen overlaat.

Net als in de reguliere versie van Maps krijg je met Go snelle routebeschrijvingen en een kaart waar je op in- en uit kunt zoomen. Ook werkt de app voor het openbaar vervoer, of als je te voet op stap gaat. Hoewel de app in de Play Store staat, is ‘ie maar op heel weinig smartphones te downloaden. In de app-winkel krijg je waarschijnlijk de melding ‘Deze app is compatibel met geen van je apparaten’ te zien. Via deze link kun je Google Maps alsnog gebruiken, waarbij je er wel voor moet zorgen dat je de url in een nieuw tabblad in Chrome plakt.

3. weMessage

wemessage

Apples iMessage is er officieel niet voor Android, maar via een omweg kun je de berichtendienst alsnog op je toestel gebruiken. De 16-jarige ontwikkelaar Roman Scott jongen heeft een app gemaakt die als een soort ‘brug’ fungeert tussen de Mac en een Android-toestel. Scott beschrijft dat weMessage de Toegankelijkheid-opties van macOS gebruikt om toegang te krijgen tot iMessage. Daarmee kunnen berichten worden doorgestuurd naar de weMessage-app op een Android-toestel.

Volgens de ontwikkelaar werken vrijwel alle functies van iMessage ook op Android. Hierbij kun je denken aan groepschats, notificaties, de ingebouwde niet storen-modus en AES-encryptie. Verschillende ontwikkelaars hebben de afgelopen jaren geprobeerd om de berichtendienst werkend te krijgen op Android, maar weMessage is de eerste app die goed lijkt te functioneren.

Download weMessage in Google Play (gratis)

4. Star Wars

Het internet barst bijna uit zijn voegen van al het nieuws over Star Wars. Dat is niet gek, want één van de populairste filmseries ooit kreeg deze week een gloednieuw deel in de serie. In de Play Store staan dan ook veel apps waarmee je vast voorpret kunt beleven.

Simpel, de officiële Star Wars-app moet je hebben. Hier vind je het laatste nieuws, een countdown naar komende Star Wars-films en officiële video’s, zoals trailers. Daarnaast kun je er gifjes vinden, selfies maken met de helden van Star Wars en vind je er Jakku Spy. Daarmee kun je virtual reality-video’s bekijken met Google Cardboard.

Download Star Wars in Google Play (gratis)

5. Storyboard

Misschien ken je Motion Stills nog, de app waarmee iPhone-gebruikers hun Live Foto’s kunnen omtoveren tot gifjes. De app later voor Android en nu kunnen we aan de slag met drie nieuwe experimentele apps. De ‘Appsperiments’ zijn gebouwd met nieuwe technologie en lichten een geinige feature uit. Omdat de apps zich maar op een aantal functies richten, zijn ze niet enorm uitgebreid.

Storyboard is een app waarmee je video’s in een soort stripboek plaatst. De applicatie pakt een filmpje en kiest hier automatisch zes willekeurige frames uit. Dit worden vervolgens in stripboekvorm aan je gepresenteerd, waarna je ze kunt downloaden en delen.

Download Storyboard in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu