De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 50 – 2018

Wouter Nijsen
16 december 2018, 16:12
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 50 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we weer vier goede Android-apps voor je. Lees gauw verder!

Lees verder na de advertentie.

1. Google Fit

google fit

De belangrijkste toevoeging van de laatste Google Fit-update zijn de nieuwe widgets. Het is mogelijk om op je homescreen een widget te plaatsen die je beweegminuten, hartpunten en andere dagelijkse statistieken toont. Hierbij kun je denken aan het aantal stappen dat je hebt gezet, het aantal verbrande calorieën of je laatste workout.

Hierdoor hoef je niet telkens de Google Fit-app te openen om je statistieken te checken, maar werp je simpelweg een blik op je homescreen. De update introduceert ook ademhalingsoefeningen, waarmee je stress kunt verminderen en in korte tijd tot rust komt. Deze functie werkt alleen als je een Wear OS-horloge gebruikt met de Google Fit-app. De applicatie helpt je dan stap voor stap door zo’n oefening heen.

Download Google Fit in de Play Store (gratis)

2. Brawl Stars

Met Clash Royale heeft gamemaker Supercell voor eeuwig zijn stempel op Android-gaming gezet. De game is niet alleen heel erg leuk, maar ook ongelooflijk populair. Nu hoopt de studio dit trucje te herhalen met een nieuwe game: Brawl Stars. In tegenstelling tot Clash Royale word je in deze game gedwongen om samen te werken met andere spelers.

De basismodus in Brawl Stars is ‘Gem Grab’, of Edelstenengraai. In deze modus komen twee teams van drie spelers tegenover elkaar te staan. Het eerste team dat tien edelstenen vanuit het midden van de kaart weet te verzamelen heeft gewonnen. Hierbij kun je veel tactiek gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je te verschuilen in het gras en kun je edelstenen afpakken door de tegenstander neer te schieten.

Download Brawl Stars in de Play Store (gratis, met in-app aankopen)

3. Pixel Sounds

Je kunt natuurlijk de standaardringtone op je toestel instellen. Dat zorgt echter al gauw voor verwarring, als meerdere mensen in je omgeving dezelfde ringtone hebben en je niet zeker weet welk toestel er nu afgaat. Ga je op zoek naar een andere ringtone in je instellingen, dan blijkt het echter al gauw een aanbod vol schelle klanken en irritante geluiden. Dat probleem moet Googles nieuwe Pixel Sounds-app oplossen.

Pixel Sounds biedt een groot aantal ringtones opgedeeld in allerlei categorieën, van minimalistische melodieën tot ringtones met een retro geluidje. Elke categorie wordt aangeduid met zijn eigen kleurrijke visualisatie, en biedt een groot aantal verschillende ringtones. Ook kun je met Pixel Sounds verschillende ringtones instellen voor verschillende situaties, van je wekker tot voor je notificaties. Pixel Sounds werkt op moment van schrijven alleen op Googles eigen Pixel-smartphones.

Download Pixel Sounds via APK Mirror (gratis)

4. Pokémon GO

Pokémon GO legendaries

Sinds de komst van Pokémon GO vragen spelers om de mogelijkheid om de strijd met andere trainers aan te gaan. Die dag is eindelijk gekomen met de grote Pokémon GO multiplayer-update die geleidelijk wereldwijd wordt uitgerold. Net als bij eerdere updates komt de functie eerst beschikbaar voor spelers met een hoger level, waarna hij voor steeds meer mensen uitrolt. Momenteel kan iedere speler van level 20 of hoger de strijd aangaan met anderen.

Zodra de functie voor jou beschikbaar is, kun je vrienden of andere spelers gemakkelijk uitdagen. Hierbij maakt de game onderscheid tussen goede vrienden en willekeurige spelers. Alleen vrienden die de status ‘Ultra’ en ‘Best’ hebben kun je via het internet uitdagen. Met de rest van de spelers ga je de strijd aan door de nieuwe Battle Code te scannen.

Download Pokémon GO in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu