De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

De 9 beste Android-apps in Google Play van week 51 – 2015

Wouter Nijsen
20 december 2015, 16:00
6 min leestijd
De 9 beste Android-apps in Google Play van week 51 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan de game Cut the Rope: Magic, het vernieuwde Google Play Books en de Serieus Request 2015-app.

De beste Android-apps van week 51

1. Cut the Rope: Magic

Screenshot 2015-12-16 at 19.44.11

Toen Cut the Rope jaren geleden werd uitgebracht, werd het spelletje een soort standaard voor andere mobiele puzzelgames. Nu is Cut the Rope: Magic beschikbaar, een puzzelgame die de basis van het origineel  pakt, maar er een leuke draai aan geeft. Magie staat namelijk centraal in het spel, wat invloed heeft op zowel de puzzels als de presentatie.

In de game is het uiteraard weer de bedoeling om het snoepje in de mond van het monstertje Om Nom te krijgen. In Cut the Rope Magic zijn echter  nieuwe personages aanwezig die je helpen om de puzzels te voltooien. Per level kun je één keer van poppetje wisselen, die allemaal hun eigen krachten hebben. Zo kan het vogeltje een stukje vliegen, waardoor snoepjes die hoger zijn geplaatst alsnog te bereiken zijn.

Download Cut the Rope: Magic in Google Play (gratis)

2.  Google Play Books

google play books

Gebruik je graag Google Play Books en lees je regelmatig voor het slapen gaan nog een aantal bladzijden? Dan kun je de app nu updaten om gebruik te maken van de nieuwe nachtmodus. De Google Play Books nachtmodus zorgt ervoor dat je `s avonds prettiger kunt lezen door het scherm een warmere kleur te geven naarmate het later wordt. Het werkt vergelijkbaar met apps als Twilight en f.lux, die ook automatisch de hoeveelheid blauw licht verminderen.

De nachtmodus wordt geactiveerd zodra je Google Play Books hebt bijgewerkt naar de laatste versie. Je kunt echter ook zelf de warmte en helderheid van het scherm bepalen. Open een boek of tijdschrift, tik even op het scherm en op het A-symbool rechtsboven.

Download Google Play Books in Google Play (gratis)

3. NS International

NS International

De vernieuwde NS International-app heeft onder meer een redesign gekregen, waardoor de interface er wat strakker en overzichtelijker uitziet. Je kunt gemakkelijk een internationale reis van de ene naar de andere bestemming plannen, eventuele tussenstations invoeren en alle reismogelijkheden checken. Op die manier weet je snel welke route het minst lang duurt en hoeveel keer je eventueel moet overstappen.

Daarbij worden de prijzen voor eersteklas en tweedeklas tickets weergegeven en aankomsttijd en reisduur. Vanuit de app kun je ook direct reizen boeken en al je eerdere boekingen bekijken. Tickets hoeven niet uitgeprint te worden, die kun je gewoon op je smartphonescherm aan de conducteur laten zien.

Download NS International in Google Play (gratis)

4. Serious Request 2015

srh15

Dit jaar staat het glazen huis van Serious Request in het zuiden van het land. Tijdens Serious Request worden een hoop activiteiten georganiseerd, die je met de Android-app op de voet kunt volgen. Vanaf het startscherm check je onder meer het laatste nieuws en zijn routes naar bepaalde locaties uit te stippelen.

Het scherm is onderverdeeld in vier routes: Beleef Heerlen, Food, Young & Urban en Smart. De sectie geeft een overzicht van alle activiteiten die in de stad plaatsvinden tijdens Serious Request 2015. Op elke activiteit kun je doorklikken voor meer informatie, de datum/tijd en de locatie.

Download SRH15 in Google Play (gratis)

5. Swing Copters 2

swing copters 2

Vorig jaar bracht Dong Nguyen, de ontwikkelaar van Flappy Bird, Swing Copters uit. Nu is er een tweede editie van verschenen. Het is de bedoeling om een klein groen poppetje met propellers op zijn hoofd te laten vliegen zonder de muren of obstakels te raken. Dit doe je door op het scherm te tikken, waarna je opstijgt. Tik je rechts, dan vliegt `ie precies de andere kant op en vice versa.

Het verschil met Swing Copters is dat deel 2 meer personages heeft, die vrijgespeeld kunnen worden als je een bepaald aantal punten hebt behaald of door 99 cent te betalen. Als je eenmaal de besturing van het groene poppetje onder de knie hebt, blijft de game uitdagend doordat elk personage een eigen tikritme heeft.

Download Swing Copters 2 in Google Play (gratis)

6. Riff Maestro

riff maestro

Riff Maestro is een gitaarleraar in zakformaat. Met de app kun je je favoriete nummers importeren en de akkoorden leren, zodat je zelf op je gitaar kunt meespelen. Hoewel Riff Maestro gratis te downloaden is uit Google Play moet je voor de belangrijkste functies van de app betalen. De alles-in-een-bundel van 8,99 euro geeft je een metronoom die het tempo van het nummer aangeeft en de mogelijkheid om de snelheid en toonhoogte aan te passen.

Vanuit het startscherm van Riff Maestro kun je op het plusteken linksboven drukken om een mp3`tje dat op je toestel staat te importeren. Met de knoppen onder in beeld laat je bepaalde stukken uit een nummer loopen, zodat je kunt leren welke akkoorden in welk tempo worden gespeeld.

Download Riff Maestro in Google Play (gratis)

7. Inbox by Gmail

inboxbygmail

Met de nieuwste update voor e-mail-app Inbox zijn meerdere nieuwe functies toegevoegd voor de reisbundels. Inbox is onder andere populair, omdat gelijkwaardige mails overzichtelijk gebundeld worden zoals de verschillende berichten rondom een reis. Tevens wordt de informatie rond die reis met een handig overzicht in de app getoond.

Door op het icoontje te klikken dat nu bij deze reisbundels is geplaatst, kun je direct de volledige bundel delen met anderen. Zo krijgen je reisgenoten hetzelfde overzicht als jezelf, of breng je snel je partner of ouders op de hoogte. Een andere nieuwe functie is  dat het makkelijker is om foto`s toe te voegen aan een bericht.

Download Inbox by Gmail in Google Play (gratis)

8. Flo

flo-icon

Rijgedrag-app Flo verscheen ruim een jaar geleden voor Android en geeft tijdens het autorijden feedback op hoe de automobilist zich gedraagt in het verkeer. Door met de juiste snelheid te rijden, netjes bochten te nemen en niet te snel accelereren en remmen, verdien je punten.

Vanaf februari volgend jaar kan gebruik van de app ook korting op je autoverzekering opleveren. De gemiddelde ritscore die je in Flo haalt, is aan het einde van het jaar namelijk de korting op je autoverzekering. De eerste verzekeraar die meedoet met het initiatief is Whoosz. Met een gemiddelde Flo-score van 100 punten bedraagt de korting 100 euro.

Download Flo in Google Play (gratis)

9. A Good Snowman

a good snowman

Ondanks dat we dit jaar waarschijnlijk geen witte kerst krijgen, zijn er toch manieren om in de stemming voor de feestdagen te komen. Puzzelgame A Good Snowman is wat ons betreft de leukste. In het spel kruip je in de huid van een klein, zwart monstertje dat niets liever doet dan sneeuwpoppen bouwen. Dat doet hij echter in kleine tuintjes waar nauwelijks sneeuw ligt, waardoor het flink puzzelen is om toch het gewenste resultaat te krijgen.

A Good Snowman presenteert je in elk level met een tuintje en drie of meer sneeuwballen die je moet rollen en opstapelen om een pop te bouwen. In elke tuin is weinig ruimte en ligt net genoeg sneeuw voor een mooie pop. Ook moet je zorgen dat de onderste bal groter is dan de middelste en bovenste én rekening houden met obstakels.

Download A Good Snowman in Google Play (5,05 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu