Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 6 beste Android-apps in Google Play van week 51 – 2016

Wouter Nijsen
25 december 2016, 15:30
5 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 51 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 51

Deze keer besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week aandacht aan Rollercoaster Tycoon Classic, de Gmail-update en de nieuwe Angry Birds-game. Lees gauw verder!

1. Rollercoaster Tycoon Classic

Als je vroeger een pretpark gebouwd hebt, zal je dat waarschijnlijk in RollerCoaster Tycoon gedaan hebben. Atari brengt de twee spelklassiekers nu naar Android met RollerCoaster Tycoon Classic, zonder tientallen microtransacties op je af te vuren. In RollerCoaster Tycoon Classic staan 95 uitdagingen op je te wachten. Hierin is het aan jou om een zo mooi mogelijk pretpark te bouwen, terwijl je de behoeften van alle bezoekers ook in acht neemt.

Tijdens het bouwen leg je niet alleen het cement voor een pad, maar bouw je hele achtbanen met loopings en indrukwekkende kurkentrekkers. Ondertussen zet je ook hamburgertentjes en een draaimolen weg voor bezoekers die het liever wat rustiger aan doen. Via de in-app aankopen kun je een Toolkit aanschaffen, waarmee je jouw zelfgemaakte pretpark kunt delen met andere spelers.

Download RollerCoaster Tycoon Classic in Google Play (6,99 euro)

2. Prisma

prisma android

Prisma slaat terug. Afgelopen zomer verbaasde de app iedereen met verbluffende filters voor foto’s en later ook video’s. Op de simpelste manier kon je van je kiekjes een tekening of schilderij maken. Google en Facebook zijn nu bezig met eigen versies van deze filters, dus het was tijd voor Prisma om iets meer te doen om zo relevant te blijven. Daarvoor is nu een feed geïntroduceerd, zodat je foto’s van anderen kunt ontdekken.

De feed is gebaseerd op je locatie. Je kunt dus afbeeldingen bekijken die door mensen dichtbij zijn gemaakt. Maar er is een twist. Afbeeldingen die populair zijn, hebben een groter bereik op de kaart. Dus als je meer likes hebt, zien mensen die verder van je weg wonen de foto. In je eigen feed zorgt dit systeem ervoor dat je afbeeldingen die gemaakt zijn in de buurt ziet, maar ook de beste foto’s van verder weg.

Download Prisma in Google Play (gratis)

3. Gmail

Gmail Exchange

Als je de meest recente versie van Gmail op je smartphone of tablet geïnstalleerd hebt, zul je zien dat Gmail voortaan minder snel Google Chrome opent. Versie 6.11.6.14 opent Google Drive als je een bijlage opent in Gmail. Hiervoor hoef je dus niet eens Google Docs of een andere office-app voor te hebben geïnstalleerd. Als je dit voorheen deed, trakteerde Google je via Chrome op een pop-up om de Google Docs-app uit de Play Store te downloaden.

Heb je hier geen zin in, dan zal Google Drive je voortaan niet langer lastigvallen met deze meldingen. Handig als je snel een document wil lezen op een tablet, waar je geen office-apps op geïnstalleerd hebt. Daarnaast heeft Google Drive een aantal handige opties die in Gmail ontbreken. Zo kun je in Drive een bestand downloaden om offline te bekijken, of het bestand direct aan je eigen Drive toevoegen.

Download Gmail in Google Play (gratis)

4. Angry Birds Blast

Angry Birds Blast

In Angry Birds Blast speel je met dezelfde vogels uit de andere games, maar dan met een radicaal andere opzet. De vogels zitten gevangen in ballonnen en het is aan jou om ze te bevrijden. Hiervoor moet je zorgvuldig plannen, want je krijgt maar een beperkt aantal zetten de tijd om zo veel mogelijk vogels te bevrijden.

Tijdens de game moet je tijdens iedere zet zo veel mogelijk ballonnen van dezelfde kleur aantikken. Deze ontploffen waardoor het speelveld weer verandert. Bij vijf of meer ballonnen van dezelfde kleur krijg je een power-up, zoals een raket om een hele rij kapot te schieten of een bom om een heel vierkant leeg te ruimen. Ook de varkens uit de vorige games maken hun opwachting: deze moet je in sommige levels zo snel mogelijk te grazen nemen.

Download Angry Birds Blast in Google Play (gratis)

5. Facebook Messenger

Met de introductie van Duo eerder dit jaar, heeft Google het videobellen makkelijk gemaakt. Duo werkt goed, maar enkel voor één op één gesprekken. Wil je echter met met een groep praten, dan kun je nu terecht bij Facebook Messenger. Nadat de app afgelopen april al groepsbellen mogelijk heeft gemaakt, krijgt Messenger nu een videobelfunctie waarmee je tot maar liefst vijftig personen tegelijk kunt praten.

Je vraagt je vast af hoe vijftig hoofden in vredesnaam op je scherm passen, maar daar heeft Facebook iets op bedacht. Zitten er meerdere mensen in een gesprek, dan wordt het beeld opgedeeld met de verschillende hoofden. Zijn er meer dan zes deelnemers, dan krijg je alleen de dominate spreker in beeld. Om een gesprek te starten, druk je in een groepsgesprek op het video-icoontje en dan kunnen je gesprekspartners zelf kiezen of ze deelnemen of niet.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

6. Kleurboek voor mij & Mandala

Kleurboek voor mij

Er zijn veel verschillende manieren om tot rust tot komen. Het gebruik van een kleurboek voor volwassenen hoort daar ook bij. In deze kleurboeken draait het niet om actievolle tekeningen, Disney-prinsessen of leuke diertjes, maar mooie vormen waar je een soort kunstwerkje van maakt. Het is echter niet altijd praktisch om een kleurboek bij de hand te hebben, dus daarvoor komt de app ‘Kleurboek voor mij & Mandala’ om de hoek kijken.

De app had ons niet opgevallen, als het niet zoveel positieve reviews kreeg. “Helemaal toppie als mijn dag niet goed is” of “Geweldig als je eventjes een momentje iets rustigs wilt doen” wordt in de recensies geplaatst. In de app kun je allerlei tekeningen vinden om in te kleuren. Kleuren doe je door een pallet te kiezen en vanuit dat pallet de kleur te pakken die je wil. Vervolgens tik je het vakje aan dat je wil inkleuren. Je bent dus meer vakjes aan het vullen dan aan het tekenen met je vinger.

Download Kleurboek voor mij & Mandala in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu