Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 5 beste Android-apps in Google Play van week 51 – 2017

Wouter Nijsen
24 december 2017, 18:55
3 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 51 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 51

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de Nederlandse game Hidden Folks, de lichtere versie van Google Maps en een ‘Appsperiment’ van Google. Lees gauw verder!

1. Autonotification

Hoe goed je ook je best doet om je inbox opgeruimd te houden, er stromen de hele dag nieuwe berichten binnen. Natuurlijk kun je er voor kiezen om al die Gmail-notificaties weg te swipen en ze te negeren, maar met AutoNotifications wordt het een stuk makkelijker om de boel georganiseerd te houden.

Standaard staat onder elke Gmail-notificatie slechts een tweetal opties: ‘Archiveren’ en ‘Beantwoorden’. Wil je een mail liever direct verwijderen, of als gelezen markeren, dan moet je de app eerst openen. Met AutoNotifications kun je de knoppen die onder de notificaties staan daarom geheel aanpassen. Je hebt in totaal de keuze uit veertien opties, waarvan er maximaal vijf onder een notificatie getoond kunnen worden.

Download AutoNotification in Google Play (gratis)

2. Bridge Constructor Portal

Fans van de Portal-games voor de pc wachten al lang op een eventueel derde deel. Toen Bridge Constructor Portal werd aangekondigd was dat niet helemaal wat men had gehoopt. Toch is het een hele leuke game geworden. Het idee van Bridge Constructor wordt moeiteloos met Portal gecombineerd.

In testkamers moet je constructies maken zodat voertuigen veilig de overkant halen. Hierbij maak je gebruik van allerlei Portal-gadgets zoals portalen, afweergel en meer. Uiteraard is GLaDOS ook aanwezig.

Download Bridge Constructor Portal in Google Play (5,49)

3. NPO 3FM

Net zoals ieder ander jaar organiseert 3FM een actie om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Dj’s Domien Verschuuren, Sander Hoogendoorn en Angelique Houtveen worden zes dagen opgesloten zonder vast voedsel. Gedurende deze periode maken zij een non-stop uitzending, waarbij luisteraars tegen een donatie op eigen naam of van hun bedrijf nummers kunnen aanvragen voor het goede doel. Rondom het Glazen Huis worden daarnaast allerlei activiteiten georganiseerd die in het teken staan van Serious Request.

In plaats van een eigen app staat de officiële 3FM-app volledig in het teken van Serious Request 2017. Alle opties van de app vind je direct terug op het hoofdscherm. Ook kun je hier live zien welk nummer er gedraaid wordt en de stream aanzetten of pauzeren. Mocht je langs willen komen in Apeldoorn, dan vind je in de app alle praktische informatie over hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Download NPO 3FM in Google Play (gratis)

4. Pokémon GO

Kerst staat voor de deur, dus dat betekent dat Pokémon GO iets bijzonders doet. Dit jaar pakt ontwikkelaar Niantic flink uit met extra’s die vanaf nu tot Eerste Kerstdag gelden. Met onder andere nieuwe Pokémon, een feestelijke Pikachu en meer. Het belangrijkste is dat er nieuwe Pokémon zijn te vinden. Deze water- en ijs-beestjes komen uit de Hoenn-regio zoals gespot in de games Pokémon Ruby en Pokémon Sapphire.

Daarnaast verschijnen verschillende ijs-Pokémon sowieso vaker de komende dagen. Hier houdt het niet mee op, want Pikachu met zijn kerstmuts is weer terug. Dit is goed nieuws voor iedereen die hem de vorige keer niet te pakken heeft gekregen. Vergeet ook niet dat Pikachu met een kerstmuts is te evolueren en dat zijn evoluties ook een kerstmuts krijgen. Deze moet je natuurlijk in je collectie hebben.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

5. Reign: Her Majesty

Hoe makkelijk zou het zijn als je complete koninkrijk te besturen is door de swipen op een smartphone? Die insteek, gecombineerd met een hoop humor en verschillende verhaalpaden, maakte van Reign zo’n interessante game. Nu is het vervolg uit en neem je de rol van koningin aan.

Het is een nieuwe tijd, met nieuwe uitdagingen en met jouw keuzes moet je alle partijen tevreden houden. Nieuw is deze keer dat je items vindt die je gebruikt om meer unieke verhaallijnen te ontdekken.

Download Reigns: Her Majesty in Google Play (3,09 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu