De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 51 – 2018

Wouter Nijsen
23 december 2018, 16:11
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 51 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we weer vier goede Android-apps voor je. Lees gauw verder!

Lees verder na de advertentie.

1. Purchased Apps

Google lanceerde de Play Store in 2008. Als je er vanaf het eerste uur bij bent geweest, heb je vast de nodige apps en games aangeschaft. Met de app Purchased Apps zie je gemakkelijk hoeveel je in totaal uitgegeven hebt. Daarnaast kun je games van weleer, of applicaties die je alweer vergeten bent, gemakkelijk opnieuw installeren. Op het thuisscherm staat op volgorde van datum welke app of game je wanneer hebt gedownload.

Met de filterknop rechtsboven (de drie streepjes) kun je ook sorteren op naam of prijs. Daarnaast is het mogelijk om alleen apps te zien die je op dit moment niet op je telefoon geïnstalleerd hebt. Het is zelfs mogelijk om te filteren op in-app aankopen. Je krijgt zo alleen apps te zien waarbij je moet betalen om bepaalde functies te ontgrendelen, of bijvoorbeeld de advertenties te verwijderen.

→ Download Purchased Apps in de Play Store (gratis)

2. NPO 3FM Serious Request

Dit jaar trekken er namelijk drie teams van 3FM-dj’s vanaf drie verschillende locaties in Nederland van actie naar actie. Ze wandelen dus een barre tocht door het land om uiteindelijk op kerstavond aan te komen in Utrecht. In Utrecht is poppodium TivoliVredenburg het hoofdkwartier, genaamd Lifeline. Ook hier worden de hele week allerlei acties, optredens en workshops gehouden. Luisteraars kunnen hier terecht, maar ook een stuk meelopen met de dj’s.

En hier komt de app in beeld. Want in de applicatie vind je terug waar de wandelende radio-dj’s zich precies bevinden. Ieder duo heeft een eigen pagina waar je een schema van uur tot uur terug kan vinden. Ook kijk je hier alle fragmenten van hun ‘pelgrimstocht’ terug. Dit jaar zamelt het radiostation geld in voor drie goede doelen van het Rode Kruis: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.

→ Download NPO 3FM Serious Request in de Play Store (gratis)

3. 10 Sticker Packs for WhatsApp

De beste sticker-app voor WhatsApp is afkomstig van, jawel, Telegram. Deze WhatsApp-concurrent biedt al veel langer de mogelijkheid om stickers te versturen en heeft zijn eigen plaatjes beschikbaar gemaakt voor de populaire chat-app. Dit pakket bestaat uit tien pakketten, waardoor je tientallen plaatjes hebt om uit te kiezen.

Het werkt heel simpel: je downloadt de app via de Play Store, opent ‘m en selecteert vervolgens welke stickers je wil toevoegen aan WhatsApp. Heb je dit gedaan, dan verschijnen ze automatisch in de chat-app en kun je ze meteen gebruiken.

→ Download 10 Sticker Packs voor WhatsApp in de Play Store (gratis)

4. Google Maps

Google Maps

Veel Android-apps worden al tijden geplaagd door een traag Deel-menu. De ontwikkelaars van de Google Maps-app hebben het daarom compleet herzien in de nieuwste update. Om het nieuwe Deel-menu te zien, open je Google Maps en ga je naar een locatie zoals een restaurant of kantoor. Druk op de ‘Plaats delen’, en je krijgt direct het menu in beeld. Bovenaan staan je favoriete contacten, nu inclusief een zoekveld waarmee je direct een specifiek contact vindt.

Een rijtje lager vindt je je veelgebruikte apps, zoals WhatsApp en de Berichten-app. Het menu verschijnt bovendien snel en soepel in beeld. Of het standaard Android-deelmenu een vergelijkbare look krijgt, is nog onbekend. Daarnaast is het voortaan makkelijker om meerdere locaties tegelijk te delen. Druk je op de ‘Plaats delen’-knop, dan kun je er ook voor kiezen die locatie aan een shortlist toe te voegen.

Download de Google Maps-update in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu