De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 52 – 2016

Wouter Nijsen
1 januari 2017, 15:30
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 52 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 52

In de laatste week van 2016 werden wat minder interessante Android-apps uitgebracht. Toch kun je aan de slag met de nieuwe Clubs-functie van Duolingo en FastKey Launcher. Lees gauw verder!

1. Duolingo

Talen-app Duolingo

De populairste taalleer-app Duolingo heeft een update gekregen, waardoor de app een stuk socialer is geworden. Met de nieuwe Duolingo Clubs kun je een vriendengroepje oprichten en het tegen elkaar opnemen in de app. Wie leert er het snelst? Deze Clubs zijn te vergelijken met een vriendenclubje in een fitness-app, waarbij je elkaar probeert te overtreffen. In dit geval meer mentaal dan fysiek dus.

Je kunt zelf een Club oprichten of jezelf bij eentje toevoegen. Dit werkt via code’s. Als je een Club opricht kun je anderen uitnodigen door ze een code te geven. Je kunt de Club een naam en een badge geven. Krijg je een code van iemand anders, dan kun je jezelf bij die Club voegen. Vervolgens staat er binnen de Club een feed van wat jij en je vrienden hebben bereikt. Om je extra te motiveren is er een wekelijkse leaderboard toegevoegd.

Download Duolingo in Google Play (gratis)

2. FastKey Launcher

FastKey Launcher is een nieuwe homescreenvervanger die het net even anders aanpakt dan de rest. De launcher tovert je homescreen om tot een overzicht met je favoriete apps, met daaronder een toetsenbord. Dit toetsenbord gebruik je om supersnel apps en contacten te vinden. Zo tik je bijvoorbeeld op de letter W om het WhatsApp-icoontje te vinden, in plaats van dat je de app-drawer moet openen en naar beneden moet scrollen voor je gewenste app.

Dit principe werkt ook met contacten. Wanneer je een letter kiest, verschijnen direct de betreffende contacten in beeld, waarna je ze gelijk kunt bellen. FastKey Launcher haalt overigens niet de app-drawer weg, zodat je ‘m gewoon kunt blijven gebruiken als je dat liever hebt.

Download FastKey Launcher in Google Play (gratis)

3. Twitter

Vlak voor het einde van het jaar is de Twitter-app uitgebreid met ondersteuning voor 360-graden-video’s. Panoramische video’s worden nu in de app getoond en kun je op ieder moment terugkijken. Op je computer kijk je om je heen door te slepen met de muis, op de telefoon beweegt het beeld als jij je toestel beweegt. De livestreams worden uitgezonden via Periscope, de live videodienst van Twitter. Het is vooralsnog echter niet mogelijk om je eigen stream op te zetten.

Volgens Twitter kunnen voorlopig alleen geselecteerde partners uitzenden in 360 graden. Het bedrijf geeft niet aan of en wanneer gewone gebruikers er mee aan de slag kunnen, maar vermoedelijk gebeurt dat ergens in de loop van volgend jaar.

Download Twitter in Google Play (gratis)

4. The Walking Dead: Season Three

Een aantal dagen geleden werd The Walking Dead: Season Three stilletjes uitgebracht in de Play Store. In het derde seizoen van de populaire spelreeks speel je als Javier Garcia, een overlevende die als vroeg het bekende meisje Clementine tegenkomt. Vanuit hier ontvouwt zich het verhaal, waarin je weer lastige beslissingen moet maken.

Hoewel je als nieuwkomer met het derde seizoen van The Walking Dead kunt beginnen, is de game vooral leuk als je voorgaande seizoenen ook hebt doorlopen. Je kunt je savegame inladen en zo eerdere beslissingen meenemen. Aflevering één en twee zijn nu te vinden in de Play Store, de komende maanden volgen episode drie, vier en vijf.

Download The Walking Dead: Season Three in Google Play (5,49 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu