De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 52 – 2017

Rick van der Veer
31 december 2017, 16:26
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 52 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 52

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de handige Top 2000-app, je crypto-portfolio beheren met Blockfolio en aan de slag met de beste apps van 2017.

1. Top 2000 Radio 2

Sinds 1999 hoort de Top 2000 bijna als traditie bij de afsluiting van het jaar. Op Radio 2 worden al sinds Eerste Kerstdag nonstop platen gedraaid tot oudjaarsavond. In de voorbije weken kon je al stemmen op je favorieten, en op basis daarvan is inmiddels de volledige lijst samengesteld. Hele grote verrassingen zul je daarin niet vinden: Bohemian Rhapsody prijkt net als zowat elk jaar weer bovenaan de lijst. Ook andere bekende klassiekers komen weer voorbij.

De Radio 2-app staat momenteel helemaal in het teken van de Top 2000. Je kunt er gemakkelijk live luisteren én meekijken via de webcam. Via het menu kun je echter direct naar de volledige lijst toe en kun je zien welk liedje er op welk tijdstip wordt gedraaid. Heel handig als je jouw favoriete nummer echt niet wil missen.

Download de Radio 2-app in de Play Store (gratis)

2. Blockfolio

De koers van Bitcoin kan razendsnel veranderen. Heb je veel geinvesteerd, dan kun je in slechts enkele minuten duizenden euro’s winnen of verliezen. Met de Blockfolio blijf je altijd op de hoogte van de allerlaatste koersen. De app laat je niet alleen de koers van Bitcoin zien, maar houdt ook meer dan tweeduizend andere cryptovaluta voor je bij, van Ethereum tot Dogecoin.

Bovendien kun je behoorlijk de diepte ingaan met Blockfolio. Bekijk bijvoorbeeld het laatste nieuws rondom Bitcoin, of check de orderbooks om te zien wat de vraag en het aanbod voor verschillende prijzen zijn. Of stel notificaties in, waarmee je automatisch gewaarschuwd wordt als de prijs tot een zeker niveau stijgt of daalt.

Download Blockfolio in Google Play (gratis)

3. Old Man’s Journey

beste android-apps

Dit jaar hebben we een hoop mooie avonturen beleeft en Old Man’s Journey is daarvan het langst blijven hangen. Een oude man krijgt een brief met slecht nieuws. Vervolgens trekt hij er op uit om een emotionele reis te maken, waarin hij terugdenkt aan momenten uit zijn verleden. De game kaart verschillende thema’s uit het leven aan, en brengt deze op een interessante en boeiende manier over.

Old Man’s Journey valt onder andere op door de gameplay, omdat je de wereld verschuift om de man zijn reis te laten vervolgen. Tevens ziet de game er prachtig uit. Ook is de besturing van de game volledig geoptimaliseerd voor het touchscreen, waardoor het natuurlijk speelt.

Download Old Man’s Journey in Google Play (5,49 euro)

4. Haven

haven

Android-toestellen die je niet meer gebruikt kunnen toch nuttig zijn. NSA-klokkenluider Edward Snowden helpt je een handje met de nieuwe app Haven. Met deze app geïnstalleerd laat je het toestel ergens in een ruimte liggen, waarna de verschillende sensoren worden gebruikt om de ruimte voor jou in de gaten te houden.

De app is officieel gemaakt voor onder andere onderzoeksjournalisten en beschermers van mensenrechten. Toch kan iedereen de app gewoon vrij gebruiken. Het is bijvoorbeeld handig om een toestel met de app thuis achter te laten als je de situatie niet helemaal vertrouwt, maar je toch een veilig gevoel wil. Haven is een open-source-project en de app die nu in de Play Store is een bètaversie. Hierdoor is het mogelijk dat je nog tegen foutjes aanloopt.

Download Haven in Google Play (gratis)

De 10 beste Android-apps van 2017

Remembear

De hoeveelheid apps die elke dag in de Play Store verschijnen is ongelooflijk. Moet je nagaan hoeveel dat er op een jaarbasis zijn. Daarom zetten we nu aan het eind van het jaar de beste apps van 2017 voor je op een rijtje.

Eigenlijk hebben we twee lijstjes. Want niet alleen kiezen we de vijf tofste nieuwe apps uit, maar ook oudere apps dit er dit jaar het meest op vooruit zijn gegaan. Apps worden immers regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies.

→ Lees ons overzicht met de beste Android-apps van 2017

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu