De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 3 beste Android-apps in Google Play van week 52 – 2018

Wouter Nijsen
30 december 2018, 16:04
2 min leestijd
De 3 beste Android-apps in Google Play van week 52 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. In de laatste week van 2018 hebben we drie goede Android-apps voor je. Lees gauw verder!

Lees verder na de advertentie.

1. Xiaomi Mint Browser

Mint Browser

De browser behoort tot de belangrijkste app op je smartphone, maar daardoor zit hij onderhand ook vol met features. Kijk eens in de instellingen van Chrome, en je ziet al gauw tal van opties die je zelden tot nooit gebruikt. Dat vereist allemaal opslagruimte en processorkracht. Goedkopere smartphones hebben die kracht echter vaak niet, en daardoor begint een browser al gauw te haperen.

Daarom heeft Xiaomi nu zijn eigen Mint Browser ontwikkeld, gebouwd voor goedkope smartphones. Het bedrijf bouwt veel toestellen van minder dan 200 euro, zoals de Mi A2 en Mi A2 Lite. Dat de Mint Browser lichtgewicht is, merk je al bij de installatie: er is slechts 10MB opslagruimte nodig. Het design is minimalistisch, en er wordt nauwelijks werkgeheugen verbruikt. Pagina’s laden snel en goed, en zien er eigenlijk hetzelfde uit als in Chrome.

Download Mint Browser in de Play Store (gratis)

2. Top2000 Radio 2-app

Sinds 1999 hoort de Top 2000 bijna als traditie bij de afsluiting van het jaar. Op Radio 2 worden al vanaf Eerste Kerstdag nonstop platen gedraaid tot oudjaarsavond. In de voorbije weken kon je al stemmen op je favorieten, en op basis daarvan is inmiddels de volledige lijst samengesteld. Wil je niets van de Top 2000 missen, dan kun je natuurlijk gewoon de radio aanzetten.

Heb je echter geen radio thuis staan, ben je onderweg, of wil je stiekem tijdens het werk de lijst checken, dan is er nog altijd de officiële Top 2000-app. Bovendien kun je met deze app de livestream van de studio, of alleen het geluid gemakkelijk naar je Chromecast sturen. Via het menu kun je direct naar de volledige lijst toe en kun je zien welk liedje er op welk tijdstip wordt gedraaid. Heel handig als je jouw favoriete nummer echt niet wil missen.

Download de Radio 2-app in de Play Store (gratis)

3. Twinfold

Twinfold is een aparte, maar ook hele leuke game. Het is lastig om de regels kort uit te leggen, maar het komt er op neer dat je het zo lang mogelijk moet zien vol te houden in een soort puzzel roguelike. In deze puzzels beweegt het hele speelveld met jou mee, dus zowel jouw personage, je eten als de vijanden.

Daarnaast kun je ook kiezen of je het eten direct opeet, of laat vermenigvuldigen voor extra ervaringspunten. Ben je in de war? Dat is helemaal begrijpelijk. Maar geen nood, want als je speelt wordt de bedoeling van deze leuke game snel duidelijk.

Download de Radio 2-app in de Play Store (3,19 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu