De 6 beste Android-apps in Google Play van week 53 – 2015

Wouter Nijsen
3 januari 2016, 16:00
4 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 53 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan de  nieuwe wifi-app van Avast, de officiële Wie is de Mol-app en de toffe nieuwe game Blown Away.

De beste Android-apps van week 53

1. Avast Wi-Fi Finder

Avast Wi-Fi Finder

Avast Wi-Fi Finder belooft veilige wifi-netwerken in kaart te brengen. Na installatie van de app kun je direct wifi-netwerken in de buurt scannen en zien welke geen wachtwoord vereisen om te verbinden. Met gps ingeschakeld zie je bovendien hotspots in de buurt waar je naartoe kunt navigeren. Door op het desbetreffende netwerk te klikken, krijg je informatie over de beveiliging, snelheid en beoordeling. Helaas is het momenteel nog zo dat, zeker in de Benelux, nog nauwelijks netwerken zijn beoordeeld.

Bij netwerken die nog niet zijn beoordeeld, kun je de app tests laten uitvoeren om de snelheid en veiligheid te meten. Voor dat laatste raadt de Avast doorgaans aan om een VPN-app te gebruiken, waarbij niet geheel verrassend SecureLine VPN van het bedrijf zelf wordt geadviseerd.

Download Avast Wi-Fi Finder in Google Play (gratis)

2. AirConsole

airconsole

Met AirConsole maak je op een toffe manier gebruik van je smartphone tijdens het spelen van games. Wanneer je de app hebt geïnstalleerd, wordt het toestel namelijk een controller. Op het scherm verschijnen een aantal knoppen die je gebruikt om de game te bedienen, waarbij de besturing bij elk spel verschilt. Dat betekent dat AirConsole bij elk spelletje een andere controller toont.

AirConsole is volledig webbased. Je gaat naar de officiële website van de app en koppelt je smartphone daar aan de dienst. Hierna verschijnt het complete aanbod van games. Verwacht geen bekende games, maar vooral simpele puzzel-, platform- en racespelletjes.

Download AirConsole in Google Play (gratis)

3. Wie is de Mol?

wieisdemol2016

Dit weekend begon  het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? en daarom is de officiële Android-app geüpdatet. Nadat je inlogt met je Facebook-account of registreert via e-mail, krijg je punten te verdelen over alle kandidaten van Wie is de Mol. Aanvankelijk krijg je 100 punten die je verdeelt over de kandidaten waarvan je zelf denkt dat ze wel eens de Mol zouden kunnen zijn. Deze punten kun je tot vlak voor de uitzending invullen.

Gaat er een kandidaat uit waar je punten op ingezet hebt, dan ben je die punten kwijt. De punten die je op de overige kandidaten gezet hebt worden verdubbeld. Hiermee strijd je tegen je vrienden voor de hoogste score.

Download Wie is de Mol? in Google Play (gratis)

4. Clipboard Actions

Clipboard Actions

Clipboard Actions is een kleine, gratis app die geen gekke machtigingen vereist en handige functies toevoegt aan je notificatiebalk. Na installatie vind je daar alle woorden en tekst die je hebt gekopieerd en diverse acties die je daarmee kunt uitvoeren. Denk aan delen, valuta omrekenen en definities opvragen. Ook heb je de optie om links te verkorten en adressen op te zoeken.

Daarnaast heeft Clipboard Actions nog diverse kleine functies, zoals het invullen van zoekopdrachten in Google, telefoonnummers in de Telefoon-app en het vertalen van woorden in een taal naar keuze. Tot slot is de app te gebruiken om stukken tekst om te zetten in een klassieke QR-code.

Download Clipboard Actions in Google Play (gratis)

5. Large Heap App Detector

largeheap-icon

Met de Large Heap App Detector kun je zien welke apps (te) veel RAM van het systeem vragen. In veel gevallen is dit van invloed op de prestaties van je Android-toestel, omdat andere apps en processen worden afgesloten om ruimte te maken voor de zogeheten Large Heap. Heeft je toestel maar weinig werkgeheugen, dan heeft de functie überhaupt weinig zin.

In Googles richtlijnen voor ontwikkelaars wordt aangeven dat het gebruik van Large Heap voor de meeste apps vermeden moet worden. In plaats daarvan zouden apps juist moeten focussen op het terugbrengen van hun RAM-gebruik en het verbeteren van de prestaties. Large Heap is alleen bedoeld voor apps die het hogere RAM-gebruik kunnen rechtvaardigen, zoals een foto- of videobewerker.

Download Large Heap App Detector in Google Play (gratis)

6. Blown Away: First Try

blown away

In Blown Away: First Try speel je als Hendrik, een ongelukkig poppetje met één haar op zijn hoofd en schoenen waarmee hij kan teleporteren. Het  is een platformspel, waarin je door ruim 120 verschillende levels loopt, springt, obstakels ontwijkt en vijanden verslaat. Het is de bedoeling om onderdelen van een verloren huis te vinden en het geheim hierachter te ontdekken.

Tijdens het spelen teleporteer je van punt naar punt om obstakels en vijanden te slim af te zijn. Omdat het spel je telkens met nieuwe dingen verast, blijft het interessant. Blown Away: First Try valt echter vooral door de prachtige presentatie, met een handgetekende stijl en bijpassende soundtrack. De eerste 30 levels speel je gratis, daarna dien je de volledige game aan te schaffen.

Download Blown Away: First Try in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu