De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 9 beste Android-apps in Google Play van week 6 – 2016

Wouter Nijsen
14 februari 2016, 15:30
6 min leestijd
De 9 beste Android-apps in Google Play van week 6 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan het vernieuwde 1Password en de toffe  nieuwe games Alto’s Adventure en GTA Liberty City  Stories.

De beste Android-apps van week 6

1. Alto’s Adventure

alto's adventure

De fraaie game Alto`s Adventure heeft ook eindelijk zijn weg naar Android gevonden. Alto`s Adventure is vergelijkbaar met endless runners als Temple Run, maar valt op door de fraaie stijl, prettige sfeer en vloeiende animaties. In de game zoef je als snowboarder vanaf het topje van een berg omlaag, waarbij je muntjes en lama`s verzamelt en op het juiste moment op het beeld moet tikken om je personage te laten springen.

Gaandeweg neemt je snelheid toe en kom je steeds meer obstakels op je pad tegen. Naarmate je vordert, verandert de omgeving en het weer mee. Je score wordt vastgesteld aan de hand van de afgelegde afstand, het aantal verzamelde muntjes (en lama`s) en het aantal kloven dat je hebt weten te vermijden.

Download Alto’s Adventure in Google Play (gratis)

2. 1Password

1password android

In tegenstelling tot LastPass was het nog niet mogelijk om 1Password  met je vingerafdruk te beveiligen en ontgrendelen, maar daar is nu verandering in gekomen. Versie 6.0 laat je de vingerafdrukscanner van bijvoorbeeld de Nexus 6P instellen als extra beveiligingslaag. Ook het 1Password keyboard is op deze wijze te vergrendelen.

Verder is de interface van 1Password sterk verbeterd. Het ontwerp is meer in lijn met het Material Design van Android Lollipop en heeft een strakkere en modernere uitstraling. De makers hebben ook nog enkele kleinere verbeteringen doorgevoerd, waaronder betere synchronisatie via wifi en een consistentere toolbar.

Download 1Password voor Android in Google Play (gratis)

3. Link Bubble Browser

linkbubble

De slimme Link Bubble Browser, die het sneller en gemakkelijker maakt om meerdere pagina`s te openen, is van een update voorzien die onder meer een adblockfunctie introduceert. De functie is via `Instellingen > Meer` te vinden en zorgt ervoor dat advertenties op websites worden geblokkeerd. Dat moet zowel data als accu besparen, al ontneem je websites hiermee wel belangrijke advertentie-inkomsten.

Wel zijn er in de instellingen nog twee andere opties toegevoegd: `HTTPS Everywhere` en `Tracking Protection Mode`. Eerstgenoemde zorgt ervoor dat gebruikers automatisch naar https-versies van pagina`s worden doorgesluisd. Door een vinkje achter Tracking Protection Mode te zetten, voorkom je dat trackers van bijvoorbeeld adverteerders jouw internetgedrag kunnen volgen.

Download Link Bubble Browser in Google Play (gratis)

4. GTA Liberty City Stories

libertycitystories-icon

Er stonden al diverse Grand Theft Auto-games in de Play Store en deze week  is daar Liberty City Stories bijgekomen. De game is overgezet naar Android en voorzien van tal van grafische verbeteringen. Zo ogen de omgevingen een stukje scherper en is de draw distance verbeterd, wat betekent dat je beter in de verte kunt kijken.

In GTA Liberty City Stories speel je als Toni Cipriani, een vriend van de maffiafamilie Leone, die terugkomt naar Liberty City om een frisse start te maken met zijn leven. Al snel komt hij in aanraking met criminaliteit en moet hij de Leones helpen om hun invloed in de stad te vergroten. Dit doe je door allerlei missies te doorlopen die je kent van eerdere GTA-games.

Download GTA Liberty City Stories in Google Play (3,99 euro)

5. Instagram

instagram

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het mogelijk om in de Instagram-app van account te wisselen. Voorheen diende je een alternatieve Instagram-app als Latergramme te installeren om meerdere accounts te gebruiken. In november verscheen de optie om van account te wisselen al in de Android-app, maar tot een officiële uitrol kwam het toen niet.

Instagram heeft het wisselen van accounts enorm simpel gemaakt. In de instellingen van de Android-app kun je maximaal vijf accounts toevoegen, waarna je op de gebruikersnaam bovenin tikt om te switchen. Om het nog wat duidelijker te maken, toont Instagram je profielfoto prominenter in beeld.

Download Instagram in Google Play (gratis)

6. Google My Maps

Google My Maps

Google My Maps staat al een tijdje in de Play Store, maar was al sinds 2014 niet meer van een update voorzien. Daar is verandering in gekomen, want versie 2.0 is nu beschikbaar en die brengt diverse vernieuwingen met zich mee. Allereerst is het oude design vervangen door een uiterlijk dat volledig in lijn ligt met het Material Design van Android 5.0 (Lollipop).

Kenmerkend is de rode balk bovenin en blauwe actieknop rechtsonder, die je gebruikt om een nieuwe kaart te maken. Ook is een introductiescherm toegevoegd, die nieuwe gebruikers uitlegt wat My Maps precies doet, en is de app een stuk sneller geworden. Verder krijg je bij bepaalde plaatsen beelden uit Street View te zien.

Download Google My Maps in Google Play (gratis)

7. Talon for Twitter

talon-update

Talon, een populair alternatief voor de officiële Twitter-app, is van een flinke update voorzien. De belangrijkste vernieuwing is de verbeterde ondersteuning voor tablets. Wanneer je Talon op een tablet in de landschapsmodus gebruikt, worden voortaan twee tijdlijnen naast elkaar getoond. Daarnaast  kun je gemakkelijker schakelen tussen je accounts.

Ook nieuw zijn de Quick Actions. Hiermee kun je snel acties uitvoeren zonder dat je een tweet uitklapt of je tijdlijn verlaat. Met een druk op de knop kun je reageren, retweeten of reageren op een bericht. De optie werkt lekker simpel en maakt Talon weer een stukje functioneler.

Download Talon for Twitter in Google Play (4,43 euro)

8. Final Fantasy IX

final fantasy ix

Final Fantasy-fans hebben geluk. Eén van de beste games uit de serie is sinds deze week ook beschikbaar in de Benelux voor Android en iOS. Final Fantasy IX voor Android is een rpg met mooi vormgegeven figuren en biedt enkele nieuwe features ten opzichte van vorige mobiele games van ontwikkelaar Square Enix. Zo is het mogelijk om willekeurige gevechten uit te schakelen en auto-save in te schakelen.

Het verhaal draait om de Tantalus, een groep dieven waaronder Zidane en Baku, die prinses Garnett van het koninkrijk Alexandria trachtten te ontvoeren. De prinses wil zelf echter ook ontsnappen uit het kasteel waar zij al haar hele leven heeft doorgebracht. Natuurlijk gaat dit niet zo gemakkelijk als gehoopt.

Download Final Fantasy IX  in Google Play (16,99)

9. WhatsApp

whatsapp-icon

De Android-versie van WhatsApp krijgt een update die een flink aantal nieuwe emoji toevoegt. Hiermee kun je je berichten met nieuwe icoontjes opfleuren. De emoji waren al een tijdje aanwezig in de bèta van de chat-app en ook WhatsApp Web- en iOS-gebruikers zijn al voorzien van een update.

De update wordt de komende dagen  via Google Play beschikbaar. Nieuw zijn onder meer de champagnefles-, popcorn-, kalkoen-, nerd- en robot-emoji. Genoeg nieuwe mogelijkheden dus om mee te spelen. Ook is er een aparte sectie voor vlaggen toegevoegd, wat het overzicht met emoji wat overzichtelijker maakt.

Download WhatsApp voor Android in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu