De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 6 – 2017

Wouter Nijsen
12 februari 2017, 15:30
6 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 6 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 6

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de offline functies van YouTube Go, het handige Collateral en de nieuwste update van Flipboard. Lees gauw verder!

1. YouTube Go

Nadat Google de app vorig jaar al aankondigde, is YouTube Go nu voor het grote publiek uitgebracht. Met de app kun je video’s downloaden van YouTube en deze offline bekijken. Door je telefoonnummer toe te voegen, kun je bovendien video’s met je vrienden delen via bluetooth, zonder een internetverbinding nodig te hebben.

YouTube Go laat je video’s in maar twee formaten downloaden: basis- en standaardkwaliteit. De app biedt nog geen optie om filmpjes in hd-resolutie te downloaden, wat voor eigenaren van smartphones een gemis is. YouTube Go is dan ook specifiek gericht op mensen met een kleine databundel of regio’s met slechte netwerken. De app is via onderstaande link als apk-bestand te installeren.

Download YouTube Go via APK Mirror (gratis)

2. WhatsApp

WhatsApp heeft tweestapsverificatie beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers. Na het installeren van de nieuwste WhatsApp-update ga je naar de instellingen, selecteer je ‘Account’ en kies je er bij ‘Verificatie in twee stappen’ voor om de functie in te schakelen. Omdat de functie geleidelijk wordt uitgerold, kan het zo zijn dat de update voor jou nog niet beschikbaar is.

Met de WhatsApp tweestapsverificatie kun je een zescijferige code instellen. Die code is vervolgens vereist elke keer dat je jouw WhatsApp-account overzet naar een nieuwe telefoon. Daarmee kun je voorkomen dat iemand zomaar inzicht krijgt in jouw chatgeschiedenis. WhatsApp vraagt je daarnaast periodiek om te code in te voeren, om te voorkomen dat je ‘m vergeet.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

De kans is groot dat je Google niet alleen gebruikt om informatie op te zoeken. Het bedrijf heeft een uitgebreid web van diensten voor je, van Gmail tot Google Drive tot Google Agenda. Specifieke informatie vinden tussen al die diensten kan soms echter erg lastig zijn. Zo blijkt een notitie opeens in je mail te staan in plaats van in je Drive, of je hebt net dat ene onvindbare contact nodig.

Dat probleem wordt opgelost met Google Cloud Search, een dienst die het bedrijf deze week lanceert. Via de website of app van Cloud Search kun je vrijwel alle gegevens die je bij Google opgeslagen hebt doorzoeken. Niet alleen je mails, maar ook Drive-bestanden, je contactenlijst, je agenda en zelfs je groepen. Cloud Search kan je zelfs helpen met het vinden van relevante informatie, zonder dat je er naar op zoek moet.

Download Google Cloud Search in Google Play (gratis)

4. Pokémon GO

Het is tijd voor het allereerste Pokémon GO-evenement van 2017. Eind vorig jaar begon Niantic met een Halloween-event. Dit bleek zo’n succes, dat daarna ook kerst en oud & nieuw volgden. Nu is het tijd voor Valentijnsdag met een serie bonussen die nu al ingaan en waar je tot en met 15 februari van gebruik kunt maken. Er is voor dit evenement een duidelijk thema: roze. Mis je nog enkele roze Pokémon in je verzameling? Dan heb je geluk, want je zult ze komende week extra vaak tegenkomen in het wild.

Roze beestjes als Clefable, Jigglypuf en Chansey verspreiden buiten de liefde en staan klaar om gevangen te worden. Ook is er een grotere kans dat enkele roze baby-Pokémon uit eieren springen, dus door te lopen is dit ook het moment om Igglybuff, Smoochum en Cleffa aan je verzameling toe te voegen. Om de wereld nog extra roze te maken, werken de Lure Modules komende week tevens maar liefst zes uur.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

5. Collateral

Collateral

Collateral is een app die gericht is op het maken van notities, reminders en lijstjes. Waar Collateral in uitblinkt ten opzichte van apps die hetzelfde doen, is dat Collateral je items in je notificatiescherm laat plaatsen. Vooral mensen die hun notificaties als een to-do-lijst gebruiken kunnen hiermee nog meer informatie in dat scherm verwerken.

Iedere notificatie kan naar eigen smaak worden ingericht. Notities en lijstjes kunnen eigen kleurtjes en beschrijvingen krijgen die terug te zien zijn tussen de notificaties. Daarnaast kun je zelf een icoontje instellen voor elke losse notificatie, zodat je ze makkelijker uit elkaar kan houden. Daarnaast kun je je notificaties rangschikken, waarbij je belangrijke notificaties bovenaan kunt zetten of juist onderaan kunt houden.

Download Collateral in Google Play (gratis)

6. Signal

Signal, een berichtendienst voor Android met serieuze encryptie, krijgt een videobel-optie. Videogesprekken in Signal zijn terug te vinden in de nieuwste bèta van de app. Om ze te gebruiken moet je wel naar de instellingen, waarna je ‘Advanced’ selecteert en vervolgens ‘Video calling beta’ aanvinkt. Let wel: je kunt alleen bellen met mensen die de functie ook aangezet hebben.

Videogesprekken zijn, net als tekstgesprekken bij Signal, volledig versleuteld. Dat betekent dat er dus niemand kan meekijken. Je kunt er ook voor kiezen een audiogesprek via de app te voeren. Daarmee lijken de ontwikkelaars Signal gelijk te willen trekken met concurrerende chatdiensten. WhatsApp beschikt sinds vorig jaar ook over een optie voor videobellen, terwijl Google er zelfs een losstaande app voor lanceerde in de vorm van Duo.

Download Signal in Google Play (gratis)

7. Flipboard

Flipboard is een app die je helpt met het vinden van nieuws en artikelen die bij jouw interesses passen. Een update voegt ‘Smart Magazines’ toe, waarmee het vinden van relevante content nog makkelijker moet worden. Zodra je de app opent kun je kiezen uit allerlei onderwerpen en geef je aan wat jou interesseert. ‘Smart Magazines’ bieden je vervolgens een carousel aan artikelen die aansluiten op die onderwerpen. De artikelen zijn verzameld door experts op het gebied van dat onderwerp, zodat je zeker weet dat je artikelen ziet die ook écht de moeite waard zijn.

Flipboard verzamelt de artikelen van duizenden online publicaties en sorteert ze op basis van onderwerp. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen de leukste artikelen over vakanties te verzamelen, of om het laatste wetenschappelijke nieuws binnen te krijgen. Je kunt binnen die interesses zo specifiek zijn als je maar wil.

Download Flipboard in Google Play (gratis)

8. Camarada VR Camera

camarada vr camera

Het is steeds makkelijker om vr-content te bekijken. Zij het met Google Cardboard, Daydream, of zonder bril met je smartphone of op een desktopscherm. Voor 3d-beelden heb je uiteraard wel een bril nodig, omdat het scherm opgedeeld moet worden in twee versies voor beide ogen. 3d-beelden maken is echter een ander verhaal. Daar heb je nog steeds dure apparatuur voor nodig. Daar probeert de gratis app Camarada VR Camera verandering in te brengen.

De app gebruikt de camera’s van twee verschillende toestellen om een 3d-video of 3d-foto te maken. Eerst verbind je de twee toestellen aan elkaar en vervolgens leg je ze op elkaar, zodat beide camera’s tijdens het filmen hetgeen dat je wil vastleggen goed kunnen zien. Hierdoor worden twee versies van hetzelfde gefilmd. Door deze video’s vervolgens op de twee helften van een scherm af te spelen in een vr-bril, krijg je een 3d-effect.

Download Camarada VR Camera in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu