De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 5 beste Android-apps in Google Play van week 6 – 2018

Rick van der Veer
11 februari 2018, 16:11
3 min leestijd
De 5 beste Android-apps in Google Play van week 6 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De 5 beste Android-apps van week 6

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met Thrive, de officiële app voor de Olympische Winterspelen en een grote update voor chat-app Telegram.

1. Google Motion Stills

beste Android-apps

Google heeft de Motion Stills-app van een update voorzien. Je kunt nu AR-stickers aan foto’s toevoegen, terwijl ook het uiterlijk is aangepast. Met de Motion Stills-app maak je dynamische foto’s, om ze vervolgens als gif-bestand of korte video te delen met vrienden. Hierbij wordt gebruikgemaakt van Googles stabilisatietechnologie.

Nieuw zijn de augmented reality-stickers. Met AR worden virtuele objecten in de echte wereld getoond. De technologie wordt steeds populairder, en zien we onder andere voorbij komen in spellen als Pokémon GO en Apples Animoji. Momenteel kun je kiezen uit zes stickers, waaronder een kip, wereldbol en alien. Google zegt op een later, onbekend moment nog vier andere stickers toe te voegen, waaronder een papegaai en UFO.

Download Google Motion Stills in Google Play (gratis)

2. Thrive

beste Android-apps

Smartphones maken ons leven een stuk makkelijker, maar kunnen ook de nodige stress opleveren. Steeds vaker worden we gewaarschuwd voor de gevaren van technologie, waaronder smartphoneverslaving en neerslachtigheid. Ook Arianna Huffington, oprichtster van de Huffington Post, doet een duit in het zakje en presenteert een nieuwe app: Thrive.

De belangrijkste functie van deze app is de zogenaamde Thrive-modus. Deze geeft aan hoelang je niet bereikbaar wilt zijn, en de app laat binnenkomende oproepen automatisch weten op een later moment terug te bellen. VIP-contacten kunnen altijd contact met je opnemen, ongeacht of de modus actief is. Handig wanneer je bijvoorbeeld altijd bereikbaar moet zijn voor je werk. Deze sessies kun je inplannen, zodat je tijdens je nachtrust sowieso niet wordt gestoord.

Download Thrive in Google Play (gratis)

3. Flitsmeister

beste Android-apps

De populaire Nederlandse app Flitsmeister is van een grote update voorzien. Het was al mogelijk om met Flitsmeister naar locaties te navigeren, zoals naar je thuis- of werklocatie, maar in versie 7.0 wordt de functie verder uitgebreid. Nieuw zijn de gesproken instructies, die je hoort wanneer je de instructie ook daadwerkelijk uitvoert. Doordat de Flitsmeister-app tijdens het rijden tegen je ‘praat’, hoef je (hopelijk) minder vaak op het scherm van je Android-smartphone te kijken.

Misschien nog wel belangrijker is dat het design van de Flitsmeister-app is verbeterd. De applicatie oogt vooral een stukje overzichtelijker, omdat voor de kaart meer ruimte is. Hiervoor hebben de ontwikkelaars de schermpjes van waarschuwingen, snelheidsindicatoren en reistijden op een andere plek gezet. Hierdoor wordt de kaart van Flitsmeister niet bedekt door informatie die op dat moment even wat minder belangrijk is.

Download Flitsmeister in Google Play (gratis)

4. Pyeongchang 2018

beste Android-apps

De Pyeongchang 2018-app is gericht op het hier en nu en kan je alles vertellen over deze editie van de Olympische Spelen. Live-updates over alle sporten, inclusief tussenstanden en uitslagen. Ook een uitgebreid medailleklassement is aanwezig, plus achtergrondinformatie over de populairste atleten en evenementen.

Ben je deze maand in Zuid-Korea te vinden om de Olympische Winterspelen van dichtbij mee te maken, dan is Pyeongchang 2018 ook aan te raden. De app kan je vertellen wat de beste zitplekken zijn in elk stadion en heeft ook leuke tips voor wat er nog meer in de omgeving te doen is.

Download Pyeongchang 2018 in Google Play (gratis)

5. Telegram

beste Android-apps

Berichtendienst Telegram biedt voortaan ondersteuning voor het streamen van video’s. De feature is onderdeel van een update die vanaf deze week uitrolt. Stuurt iemand je een video via WhatsApp of Facebook Messenger, dan moet je eerst wachten tot die volledig is gedownload voordat je kunt beginnen met kijken. Met Telegram hoef je een video daarom niet meer te downloaden, maar kun je direct beginnen te streamen.

Ook nieuw is een automatische nachtmodus. Die zet automatisch de donkere versie van de app aan na zonsondergang, of als je je in een donkere ruimte bevindt. Om die te activeren ga je naar de instellingen, kies je voor ‘Thema’s’ en selecteer je ‘Automatisch nachtthema’.

Download Telegram in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu