De 5 beste Android-apps in de Play Store van week 6 – 2019

Wouter Nijsen
10 februari 2019, 16:01
3 min leestijd
De 5 beste Android-apps in de Play Store van week 6 – 2019

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. In de zesde week van 2019 hebben we vijf toffe Android-apps voor je. Lees gauw verder!

1. YouTube Kids

YouTube Kids

Vrijwel alle ouders doen het wel eens: kinderen zoet houden met een smartphone of tablet terwijl je wat andere dingen regelt. Dan wil je er echter wel zeker van zijn dat je kinderen geen rare dingen zien. En omdat er dagelijks duizenden nieuwe video’s op YouTube verschijnen, kan er wel eens iets twijfelachtigs tussen staan.

Daarvoor is er YouTube Kids. Het is een aangepaste, kindvriendelijke versie van de videodienst. Op YouTube Kids vind je vrijwel alleen video’s die veilig en geschikt zijn voor kinderen. Geen horrorfilms of expliciete content, maar kindermuziek en lieve animaties. Google beloofde eind 2018 de dienst snel naar Nederland te brengen, en is nu met de uitrol begonnen. Via onderstaande link kun je YouTube Kids downloaden in Nederland via de Play Store.

Download YouTube Kids in de Play Store (gratis)

2. Appie

appie

Met de Appie-app kun je met je smartphone je boodschappen selecteren en deze laten bezorgen, of klaar laten zetten bij een Albert Heijn Pick Up Point. De app is populair, steekt logisch in elkaar en bevat een groot assortiment, recepten en kan je boodschappenlijstje zelfs sorteren op de looproute van de Albert Heijn-winkel in jouw buurt.

Door de nieuwste update wordt de app weer een stukje fijner in gebruik. Allereerst worden boodschappen op woensdag en donderdag voortaan vanaf 50 euro bij je thuis bezorgd, waar dat voorheen 70 euro was. Daarnaast is er een handige functie voor als je bewust met je eten bezig bent. Je kunt nu bij eerder gekochte producten zien wat de voedingswaarde per 100 gram is.

Download Appie in de Play Store (gratis)

3. Bacon – The Game

Het gebeurt niet vaak dat een Android-game je de slappe lach kan bezorgen: maar Bacon – The Game is een goede kandidaat. In de simplistisch maar bizarre game draait het om één ding: plakjes bacon gooien op de meest uiteenlopende voorwerpen of personen.

Gooi bacon in cocktails en op frietjes, maar bijvoorbeeld ook op Napoleon Bonaparte, een eend, inspirerende quote of indexgrafiek. Houd je lachspieren wel in bedwang: stiekem is de game namelijk niet gemakkelijk. De voorwerpen worden steeds moeilijk om te bedekken met een plakje bacon dat je met een pan erop probeert te slaan.

Download Bacon – The Game in de Play Store (gratis)

4 en 5. Google Live transcriberen en Geluidsversterker

Google wil het leven van slechthorenden verbeteren. Het bedrijf brengt daarom twee apps uit: één waarmee je kunt volgen wat anderen zeggen, en de ander om omgevingsgeluid te filteren op ruis. De eerste zorgt ervoor dat je weet wat een ander zegt dankzij spraakherkenning. Je ziet de woorden direct op het scherm van je smartphone verschijnen. Live transcriberen werkt momenteel met 70 talen, waaronder Nederlands.

Wanneer je in een luidruchtig café staat, is het moeilijk om elkaar te verstaan, zelfs als je niet slechthorend bent. Google wil dit probleem oplossen met Geluidsversterker, de tweede nieuwe app. Dit programma maakt audio helderder en haalt ruis weg. Ook wordt het geluid een beetje versterkt. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een hoofdtelefoon met draad.

→ Download Live transcriberen in de Play Store (gratis)

→ Download Geluidsversterker in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu