De 10 beste Android-apps in Google Play van week 7 – 2016

Wouter Nijsen
21 februari 2016, 12:05
6 min leestijd
De 10 beste Android-apps in Google Play van week 7 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan VPRO Koos, de nieuwe functies van Gmail en de Foodie-app om foto’s van je eten te maken.

De beste Android-apps van week 7

1. Everalbum

Everalbum

Na een succesvolle periode op iOS is de foto-app Everalbum nu ook beschikbaar op Android. De app is opvallend, omdat het direct de concurrentie aangaat met Google Foto`s. Ook deze app verzamelt al je foto`s in de cloud en organiseert ze. De makers willen met de app het fysieke fotoboek nieuw leven inblazen.

Inloggen kan met je Google-account of via Facebook. Je kunt er voor kiezen om je foto`s te back-uppen van Google, Facebook, Instagram en je camerarol. De app heeft een speciale knop om ruimte vrij te maken. Hierdoor worden foto`s verwijderd die al in de cloud opgeslagen zijn. Ook deze  functie is vergelijkbaar met Google Foto`s.

Download Everalbum in Google Play (gratis)

2. Gmail

gmail-icon

Het is al een tijdje mogelijk om je e-mails van Outlook, Yahoo en andere aanbieders te lezen in de Gmail-app. Toch krijg je dan niet alle functies die je met een Gmail-adres wel hebt. Daar komt verandering in, want Google heeft Gmailify geïntroduceerd in de nieuwste versie van de app. Hiermee krijg je met een ander e-mailadres toch de sterke Gmail-functies.

Als je gebruiktmaakt van Outlook of Yahoo in de Gmail-app, kun je vanaf nu de inbox `Gmailificeren`. Dit betekent dat je onder andere op Gmails manier je inbox kunt organiseren in categorieën. Daarnaast krijg je betere notificaties, sterkere spambescherming en Google Now-kaarten gebaseerd op je e-mails.

Download Gmail in Google Play (gratis)

3. Nextdoor

nextdoor icon

Nextdoor is een van oorsprong Amerikaanse app die buren meer mogelijkheden geeft om met elkaar te communiceren. Van overlast tot buurtfeesten en van een kopje suiker tot het signaleren van problemen, alles wordt besproken via Nextdoor. De app is al enige tijd verkrijgbaar in Nederland, maar pas deze week officieel gelanceerd.

Buurtgenoten nodig je via e-mail, WhatsApp of je een kaartje via de post uit voor deelname. Het bericht bevat de verificatiecode waarmee gebruikers kunnen inloggen en deelnemen aan jouw buurtomgeving in Nextdoor.

Download Nextdoor in Google Play (gratis)

4. VPRO Koos

vpro koos

Bij het ontwaken staan ze voor je klaar. De vijf pareltjes uit het Nederlandse medialandschap die de redactie van de VPRO elke  dag voor je selecteert. Dit kunnen documentaires zijn, maar ook bijvoorbeeld podcasts. De content is echter niet beperkt tot het VPRO-aanbod, want ook daarbuiten wordt gezocht.

De opzet van de VPRO Koos app is erg simpel. Je hoeft de app slechts te openen om onmiddellijk de vijf geselecteerde items voor die dag te zien. Selecteer het item om verder te gaan en het bestand te lezen, de video te bekijken of te luisteren naar een interview of andere audiobestanden.

Download VPRO Koos in Google Play (gratis)

5. Foodie

Foodie

Foodie is een nieuwe app die specifiek is gericht op het fotograferen van je eten. De applicatie werkt als elke andere foto-app, met als verschil dat je de beschikking krijgt over ruim twintig speciale filters. Hiermee creeër je bijvoorbeeld gemakkelijk een scherptediepte-effect of vervaag je bepaalde onderdelen van de foto. Zo ogen je maaltijden nog smakelijker.

Daarnaast heeft Foodie een zogeheten `flat lay`-functie, die aan de hand van kleuren laat zien of jij je Android-toestel goed hebt gepositioneerd boven het eten. Ook kun je met een druk op de knop de helderheid aanpassen of de flitser aanzetten, wanneer je in het donker een kiekje wilt maken.

Download Foodie in Google Play (gratis)

6. Twitter

twitter icoon

Twitter is de uitrol gestart van een gifknop voor zijn Android-app. De knop is bedoeld om makkelijk een gif te vinden en te plaatsen in een tweet. Schrijf je een tweet of een direct message, dan kun je met deze knop zoeken in een gifbibliotheek waarvoor Twitter samenwerkt met bekende gifwebsites Giphy en Riffsy.

Volgens Twitter hebben gebruikers al meer dan honderd miljoen gifs verspreid en als we kijken naar onze eigen tijdlijn kan dat goed kloppen. Hoewel Twitter de afgelopen tijd nogal vreemd wordt aangekeken door de functies die geïntroduceerd worden, lijkt dit eindelijk echt een praktische nieuwe functie te zijn.

Download Twitter in Google Play (gratis)

7. MyShake

myshake

MyShake is een innovatieve manier om aardbevingen te meten zonder extra seismologisch materiaal. Dergelijke metingen zijn belangrijk om mensen tijdig te waarschuwen voor grote aardbevingen. De app zou hiermee potentieel een hoop levens kunnen redden. MyShake verbindt alle gebruikers die de app op hun smartphone hebben draaien aan elkaar, om zo een netwerk te vormen dat eerste trillingen vroeg kan registeren.

Hiervoor wordt de versnellingsmeter van de smartphones gebruikt, waarmee een vrij krachtige aardbeving (5 op de schaal van Richter) binnen 10 kilometer afstand gemeten kan worden. Dit klinkt niet als veel, maar met een volledig netwerk is er een hoop mogelijk.

Download MyShake in Google Play (gratis)

8. PayPal

paypal

De PayPal-app heeft een persoonlijke hub die je ontvangers laat kiezen uit je contacten, zodat je met een paar drukken op de knop geld kunt sturen of vragen. Tevens is de app voorzien van een vernieuwd homescreen met al je transactiedetails, betaalverzoeken en de mogelijkheid om betalingen naar recente contacten te sturen.

PayPal heeft naar eigen zeggen veel feedback van klanten gebruikt in het verbeteren van zijn app. Dat heeft er ook toe geleid dat de vingerafdrukherkenning bij toestellen die dit ondersteunen, is verbeterd. Onder meer de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge kunnen gebruikt worden om de betaal-app van een extra beveiligingslaag te voorzien.

Download PayPal in Google Play (gratis)

9. Vimeo

vimeo

Versie 2.1 van de Vimeo-app geeft je de mogelijkheid om video`s naar de Chromecast te streamen. Zo hoef je je dus niet meer blind te staren op het kleine scherm van je smartphone, maar kun je in alle rust de nieuwste video`s bekijken op het grote scherm. Een fijne verbetering waar gebruikers lange tijd op hebben moeten wachten.

Verder werkt Vimeo zoals je gewend bent. Met de app kun je (muziek)video`s in full-hd en zonder advertenties bekijken, maar ook filmpjes uploaden en delen met andere gebruikers. Vimeo heeft tevens een belangrijke ontdekfunctie die je kunt filteren op categorie, artiest, maker en meer.

Download Vimeo in Google Play (gratis)

10. Facebook Messenger

facebook-messenger-2

Facebook Messenger laat je nu meerdere accounts toevoegen. Hierdoor kun je makkelijk tussen de accounts wisselen zonder dat je elke keer moet uitloggen en inloggen. Dit is vooral handig voor families en andere situaties waarin er meerdere mensen op één apparaat van de app gebruik maken.

De berichten blijven gewoon privé voor iedereen. Het enige wat je in het menu ziet is hoeveel berichten de andere accounts hebben ontvangen. De accounts moeten geopend worden om die berichten daadwerkelijk te lezen. Bij de eerste keer van account wisselen wordt er een wachtwoord gevraagd.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu