De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 7 – 2017

Wouter Nijsen
19 februari 2017, 15:30
6 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 7 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 7

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de geinige app FaceApp, de nieuwe Pokémon in Pokémon GO en de nieuwe functies van de Klok-app. Lees gauw verder!

1. FaceApp

FaceApp

De Play Store barst van de apps die filters toepassen op je gezicht, maar vaak gaan de aanpassingen niet verder dan kleurtjes en maskers. FaceApp gaat daarom een stapje verder. Deze app kan een boos gezicht in een glimlach veranderen of een jong gezicht jaren ouder maken. Of verander je geslacht en kapsel.

Eerlijk is eerlijk: de app is verre van perfect. Zo moet je goed poseren om je gezicht duidelijk in beeld te brengen. Is dat niet het geval, dan plakt de app de neppe glimlach bijvoorbeeld net iets te ver naar links en ziet het geheel er behoorlijk onnatuurlijk uit. Ook voert de app aardig wat compressie door op je foto’s, waardoor ze er een stukje korreliger uitzien.

Download FaceApp in Google Play (gratis)

2. Signal

Videogesprekken in Signal zijn terug te vinden in de huidige versie van de app. Om ze te gebruiken moet je wel naar de instellingen, waarna je ‘Advanced’ selecteert en vervolgens ‘Video calling beta’ aanvinkt. Let wel: je kunt alleen bellen met mensen die de functie ook aangezet hebben.

Videogesprekken zijn, net als tekstgesprekken bij Signal, volledig versleuteld. Dat betekent dat er dus niemand kan meekijken. Je kunt er ook voor kiezen een audiogesprek via de app te voeren. Daarmee lijken de ontwikkelaars Signal gelijk te willen trekken met concurrerende chatdiensten. WhatsApp beschikt sinds vorig jaar ook over een optie voor videobellen, terwijl Google er zelfs een losstaande app voor lanceerde in de vorm van Duo.

Download Signal in Google Play (gratis)

3. Amazon Chime

Amazon Chime

Met Chime richt Amazon zich duidelijk op de zakelijke markt. Alles in de app is gebouwd rondom meetings en andere zakelijke afspraken. Je kunt in de app een groep vormen met collega’s en vervolgens met die groep een afspraak inplannen. Is het tijd voor de afspraak, dan worden alle betrokkenen direct ‘opgebeld’ door Chime. Zodra jij en je collega’s opnemen worden ze in het gesprek geplaatst. Zo weet je zeker dat iedereen op tijd is voor de meeting.

Binnen het gesprek is het gemakkelijk om andere zaken aan je collega’s te laten zien. Zo kun je je scherm delen zodat ze precies zien wat jij ziet, of stuur wat bestanden door. Daarnaast kun je op ieder moment nieuwe collega’s toevoegen aan het gesprek. Ook buiten het videogesprek kun je je collega’s bereiken. Via een chatvenster kun je doorgeven dat je wat later komt, documenten doorsturen die essentieel zijn voor de voorbereiding of na afloop wat gegevens uitwisselen.

Download Amazon Chime in Google Play (gratis)

4. Klok

Sommige apps gebruik je onopgemerkt best vaak, bijvoorbeeld de Klok-app van Google. Niet om naar de tijd te kijken, maar bijvoorbeeld om een wekker in te stellen, een timer te starten of een stopwatch aan te zetten. Google heeft de app nu een update gegeven van versie 4.6.1 naar versie 5.0. Met deze update krijgt de Google Klok een aantal kleine aanpassingen, waardoor de overzichtelijkheid er op vooruit gaat.

Voornamelijk opvallend zijn de tabs bovenin het scherm. In de oude versie stonden hier enkel wat icoontjes van de functies die je kunt gebruiken: een wekkertje, klokje, zandloper en stopwatch. In de nieuwe versie zijn deze tabs uitgebreid met woorden die duidelijk aangeven om welke functie het gaat. Ook wordt nu de volledige breedte van het scherm gebruikt.

Download Klok in Google Play (gratis)

5. Blin.gy

Na de populariteit van Musical.ly, waarin een klein stukje van een videoclip nagedaan kan worden, gaat de nieuwe app Blin.gy nu een stukje verder. Via green screen-technologie weet de app je namelijk een rol te geven in je favoriete videoclip. De app is nog verre van perfect, maar leuk genoeg om mee te experimenten.

Je hebt uiteraard niet zelf een groen scherm nodig. Wel is het voor de app fijn als je een egale achtergrond hebt en er goed licht is. Voornamelijk over het licht is de app erg kritisch, want Blin.gy moet wel goed kunnen zien waar jij ophoudt en de muur begint. De technologie werkt niet altijd goed, maar met de juiste omstandigheden kun je toch iets heel leuks maken en naar je vrienden opsturen.

Download Blin.gy in Google Play (gratis)

6. Bard Video Assembler

Je hebt ze vast wel eens gezien, video’s met een aaneenrijging van quotes waardoor het net lijkt of je favoriete beroemdheid, een bekende politicus of een snelle sporter rare dingen zegt. Nu kun je zelf ook eenvoudig deze filmpjes maken op je smartphone met behulp van Bard. Het enige wat je nodig hebt is dat de video die je wil bewerken op YouTube te vinden is.

Bard laat je iedere YouTube-video in de app zetten waarna je zelf de woorden uit de video in een eigen volgorde kunt zetten. Hiervoor gebruikt de app onder meer de automatische spraakherkenning van YouTube, zodat de video automatisch in fragmentjes wordt opgedeeld. Naast de video’s die al in de app staan kun je ook zelf een video toevoegen. Hiervoor hoef je alleen de bijbehorende YouTube-url in de app te zetten, waarna de video voor alle andere Bard-gebruikers te vinden is.

Download Bard – Video Assembler in Google Play (gratis)

7. Pokémon GO

Pokémon GO is misschien niet meer zo populair als afgelopen zomer, maar heeft nog altijd miljoenen actieve spelers wereldwijd. Die wachten al geruime tijd op de toevoeging van nieuwe monsters. Rond de kerst zette ontwikkelaar Niantic de eerste stappen, met de introductie van verschillende baby Pokémon zoals Togepi. Uiteindelijk hebben fans er ruim een half jaar op moeten wachten, maar nu is de uitrol van alle Pokémon uit de Johto-regio eindelijk begonnen.

De update voegt ruim tachtig nieuwe monsters toe, zo heeft Niantic laten weten. Daaronder zitten verschillende bekende beesten zoals Chikorita, Marill, Cyndaquil, Miltank en Totodile. Deze Pokémon zullen vanaf eind deze week opduiken in de echte wereld, tussen de bestaande monsters. Er valt over een paar dagen dus weer genoeg te vangen.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

8. Letgo

letgo

Als je tweedehands spullen wil kopen of verkopen denk je al snel aan websites als Marktplaats of eBay. Met Letgo kun je rechtstreeks vanuit een app spullen kopen en verkopen aan mensen bij jou in de buurt. De app maakt gebruik van de mogelijkheden van je smartphone om je spullen te laten kopen en verkopen. Door de app toegang te geven tot je locatie kun je binnen een straal van een kilometer zien wat er in de aanbieding is in je directe omgeving.

Om een nieuwe advertentie te plaatsen, hoef je maar weinig te doen. Na het uploaden van één of meerdere foto’s van wat je wil verkopen schrijf je een korte beschrijving. Daarna kan iedereen met de app je advertentie zien. De app biedt je alles wat je nodig hebt om een transactie af te kunnen ronden. Vanaf het advertentiescherm kun je meteen een bericht sturen naar een adverteerder of koper om een afspraak te maken.

Download Letgo in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu