De 6 beste Android-apps in Google Play van week 7 – 2018

Rick van der Veer
18 februari 2018, 16:02
4 min leestijd
De 6 beste Android-apps in Google Play van week 7 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De 6 beste Android-apps van week 7

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met Photos Companion van Microsoft, de kaart-wallpapers van Mapapers en Final Fantasy XV voor Android.

1. Mapapers

beste Android-apps

Met Mapapers maak je unieke achtergronden voor je telefoon. Niet zomaar wallpapers, maar achtergronden met een persoonlijke twist. Je begint met de plattegrond van een dorp, gebied of stad naar keuze. Deze geef je vervolgens zelf vorm, door middel van enkele thema’s met verschillende kleurcombinaties.

Zodra je genoeg geëxperimenteerd hebt en tevreden bent met het eindresultaat, sla je de plattegrond gemakkelijk op als jouw achtergrond. Ze passen zich automatisch aan aan de schermgrootte van jouw telefoon, zodat het altijd strak oogt. Je kunt dagelijks automatisch wisselen tussen je creaties, als je bijvoorbeeld graag regelmatig herinneringen ziet over alle plekken die je al eens bezocht hebt.

Download Mapapers in Google Play (1,09 euro)

2. Photos Companion

Microsoft Photos Companion icoon

Met de Photos Companion-app van Microsoft kun je foto’s van je telefoon naar je computer verzenden. Wanneer je de app opent, zie je mapjes met daarin al je afbeeldingen. Zowel foto’s die je zelf hebt gemaakt, ontvangen afbeeldingen via bijvoorbeeld WhatsApp, of screenshots worden getoond. Selecteer enkele afbeeldingen, geef aan dat je ze wil verzenden en wacht enkele seconden. De foto’s zijn nu naar je computer gekopieerd, waar ze in een speciaal mapje verschijnen.

Voordat je aan de slag gaat, moet je ervoor zorgen dat je smartphone en computer met hetzelfde netwerk verbonden zijn. Daarna wordt een qr-code getoond, die je met de app op je smartphone moet scannen. Photos Companion is een Microsoft Garage-project. Dit is een onderdeel van het bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van nieuwe apps.

Download Photos Companion in Google Play (gratis)

3. Cake Web Browser

Cake Web Browser gooit het over een andere boeg wat het zoeken op internet betreft. Deze nieuwe browser maakt het jou zo gemakkelijk mogelijk om snel te vinden wat je zoekt. Je kunt hierbij zowel via Bing als Google zoeken, maar in het instellingenmenu kun je geef je zelf aan welke websites en diensten je vaak gebruikt.

Zodra je de app opstart, tik je direct je zoekopdracht in. De app zoekt de meest relevante resultaten en toont deze automatisch in enkele ‘tabbladen’. Wanneer je zoekt op ‘Android Planet’ krijg je zodoende onder meer de website, het Twitter-account en Wikipedia-pagina voorgeschoteld. Daarnaast toont de app meerdere soorten informatie tegelijkertijd, zoals foto’s, nieuws en video’s. Hierbij houdt hij rekening met je zoekopdracht.

Download Cake Web Browser in Google Play (gratis)

4. Authy

beste Android-apps

Google Authenticator doet een hele hoop goed, maar heeft ook één duidelijk nadeel. Wanneer je van telefoon wisselt, verlies je toegang tot de codes voor al je accounts. Authy lost dit probleem op. Door middel van één account behoud je namelijk toegang tot al je gekoppelde apps. Op de achtergrond worden al je inlogcodes gesynchroniseerd.

Wanneer je van telefoon wisselt, log je simpelweg opnieuw in op je Authy-account, en heb je weer direct toegang tot al je gekoppelde diensten. Ook kun je hierdoor via bijvoorbeeld je pc en tablet bij je inlogcodes. Authy is compatibel met vrijwel dezelfde apps als Google Authenticator.

→ Download Authy in Google Play (gratis)

5. VLC 3.0

vlc android

De nieuwste update voor videospeler VLC voegt eindelijk officieel Chromecast-ondersteuning toe. VLC is populair, omdat de gratis app praktisch elk type video- en audiobestand afspeelt. Deze bestanden kun je nu naar je Chromecast sturen om ze op een groot scherm te plaatsen. Audiobestanden stuur je naar de Chromecast Audio om ze op een speaker te luisteren.

Door op het Cast-icoontje te tikken, je Chromecast en een bestand uit te kiezen, stuur je beelden naar het scherm en audio naar de speaker waar je Chromecast in steekt. Dat werkt zowel met lokale bestanden als met online streams. Dit is overigens niet de enige nieuwe functie van VLC 3.0. De app bevat nu ook ondersteuning voor video’s met 8K-resolutie en hdr.

Download VLC for Android in Google Play (gratis)

6. Final Fantasy XV: Pocket Edition

Final Fantasy XV: Pocket Edition is een versie van het gelijknamige spel voor consoles, maar dan voor op je Android. De besturing van het spel is versimpeld voor een touchscreen, maar de muziek en overige geluidseffecten zijn intact gebleven. Ook het uiterlijk van de game is aangepast, met een andere stijl voor zowel de karakters als de omgevingen. Op deze manier kun je het volledige verhaal van de game ervaren, waar je ook bent.

Goed om te weten is dat het eerste hoofdstuk van Final Fantasy XV gratis te spelen is. Voor de negen overige hoofdstukken moet je betalen, maar je krijgt korting als je ze allemaal in één keer aanschaft.

Download Final Fantasy XV: Pocket Edition in Google Play (gratis)

Bron afbeelding: Mapapers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu