De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 8 – 2016

Wouter Nijsen
28 februari 2016, 15:30
5 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 8 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan  de toffe camera-app VHS Camcorder, Avast Cleanup en de nieuwe game The Walking Dead: Michonne.

De beste Android-apps van week 8

1. Maggy

Maggy

Wie graag tijdschriften leest en dat overal en altijd wil doen, moet Maggy eens checken. Deze app werd een tijdje geleden gelanceerd voor iOS en is sinds een aantal dagen ook in Google Play te vinden. Maggy biedt een groot aanbod van tijdschriften, waaronder de Cosmopolitan, Elle, Esquere, Vrij Nederland en meer. In totaal zitten er 30 magazines in de app verwerkt.

Om een persoonlijk aanbod van tijdschriften te kunnen bieden, vraagt Maggy bij het opstarten om je interesses. Denk hierbij aan tech, sport en media, maar ook onderwerpen als showbizz, gezondheid en wetenschap komen aan bod. In het hoofdmenu kun je vervolgens bladeren door verschillende magazines of een top 50 bekijken met de populairste artikelen.

Download Maggy voor Android in Google Play (gratis)

2. VHS Camcorder

VHS Camcorder

Met VHS Camcorder ga je terug in de tijd naar de jaren 80, toen we onze filmpjes nog schoten met zware camcorders en dikke cassettes. De app laat je ouderwetse filters toevoegen aan je video`s, wat een nostalgisch effect geeft. Wanneer je de app opstart, lijkt het net alsof je Android verandert in een camcorder. Zo staan er vierkante knopjes aan de zijkanten en is er een grote rode Rec-knop aanwezig.

VHS Camcorder bevat verschillende effecten om je video`s ouder te laten lijken. Denk aan lelijke grijseffecten, de witte horizontale streepjes en schokkerige beelden. Ook staat in witte letters ‘Play’ in beeld en wordt onderin de tijd en datum aangegeven.

Download VHS Camcorder in Google Play (3,22 euro)

3. Fabric

Fabric

Twitter heeft een nieuwe app gelanceerd, bedoeld voor app-makers om alle problemen en statistieken van hun eigen app in de gaten te houden. Fabric is gemaakt rond Crashlytics, een tool van Twitter om problemen met apps te ontdekken. De applicatie gebruikt allerlei plugins om automatisch projecten te vinden in je IDE.

De nieuwe Twitter-app geeft de gebruiker beeld in de stabiliteit van een gemaakte app en stuurt een berichtje als er iets mis gaat. Hierbij krijg je ook nuttige informatie, zoals hoeveel gebruikers last hebben van hetzelfde probleem. De makers van Fabric willen dat je precies weet wat er aan de hand is voordat je je computer opent om er aan te werken.

Download Fabric in Google Play (gratis)

4. WhatsApp

whatsapp-icon

Het was al langer mogelijk om vroege nieuwe versies van chat-app WhatsApp te testen. Hiervoor moest je echter naar de website van WhatsApp of apk-bestanden downloaden en deze op je toestel installeren. Dat is nu niet meer nodig, want WhatsApp maakt nu ook gewoon gebruik van de Play Store om een bètaprogramma aan te bieden. Daar kun je jezelf nu voor inschrijven.

Inschrijven voor het bètaprogramma van WhatsApp kan via deze link. Daar log je in met je Google-account en klik je op de grote blauwe knop waar met witte letters `tester worden` op staat. Via de Play Store zul je voortaan automatisch app-updates krijgen bij nieuwe testversies van de app, net zoals je gewend bent met normale updates.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

5. Avast Cleanup

avast cleanup

Kom je ruimte op je Android tekort, dan kan het helpen om de caches van afzonderlijke apps te legen. Sommige toestellen hebben hiervoor een ingebouwde functie, maar je kunt ook schoonmaak-apps als Avast Cleanup gebruiken. Dit is zeker niet de enige app in zijn soort, maar wel een van de betere. Na het opstarten start direct een scan om te kijken hoeveel data er `veilig opgeschoond` kan worden.

De werking van de app is eenvoudig en de interface ziet er fraai uit. Ook prettig is de Nederlandse vertaling en aanwezigheid van geavanceerdere opties. Met `Geavanceerd opschonen` zie je hoeveel ruimte toepassingen, media, bestanden en app-gegevens in beslag nemen.

Download Avast Cleanup in Google Play (gratis)

6. Inbox By Gmail

inboxbygmail

Het snoozen van mailtjes is één van de kenmerkende features van Inbox by Gmail. Het is een slimme functie waarmee gebruikers kunnen aangeven niet nu op een e-mail te willen reageren, maar dat liever later doen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat een mailtje later op de dag of pas morgen opnieuw moet verschijnen.

Door een update worden twee extra snooze-opties aan Inbox by Gmail toegevoegd. Het is voortaan mogelijk om berichten ook naar `later deze week` of naar het weekend te verplaatsen. Het zijn twee handige opties waarmee je snel en simpel tijd kunt besparen, en hopelijk minder vaak de snoozetijd handmatig hoeft in te stellen.

Download Inbox by Gmail in Google Play (gratis)

7. The Walking Dead: Michonne

walkingdeadmichonne

De The Walking Dead-spelreeks zijn enorm succesvolle games van  ontwikkelaar Telltale Games. Na Season One en Two  is nu The Walking Dead: Michonne uitgebracht, een op zichzelf staand verhaal dat bestaat uit drie episodes. Je speelt als Michonne (bekend van de televisieserie) en doorloopt een spannend verhaal, terwijl het personage ook moet afrekenen  met haar innerlijke demonen.

Net als andere The Walking Dead-games draait Michonne niet om de actie, maar om het verhaal en de keuzes die je maakt. Wel is Michonne zelf erg handig  met wapens en moet je regelmatig je zwaard gebruiken om zombies af te maken. De eerste aflevering van de game is via onderstaande link te downloaden.

Download The Walking Dead: Michonne in Google Play (5,48 euro)

8. Skype

skype

Met de nieuwste update voor Skype is het mogelijk om in de app een groepsvideogesprek te starten. De update werd de afgelopen week uitgerold voor verschillende markten, maar met de nieuwste versie van de app kunnen wij nu ook met meerdere mensen tegelijk een videogesprek starten. In de gesprekken zal diegene die praat in het midden geplaatst worden. Het maximaal aantal mensen in een videogesprek is uitgebreid van 5 naar 25.

Tevens is het vanaf nu makkelijker om iemand toe te voegen, zelfs als diegene niet in je contactlijst staat. Als je nu een chat start,  kun je een unieke link creëren en deze naar iemand sturen via e-mail of een andere manier. Als de ontvanger Skype heeft geïnstalleerd, dan komen ze direct binnen in het gesprek via de link.

Download Skype in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu