De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 8 – 2019

Wouter Nijsen
24 februari 2019, 9:11
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in de Play Store van week 8 – 2019

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. In de achtste week van 2019 hebben we vier toffe Android-apps voor je. Lees gauw verder!

Lees verder na de advertentie.

1. YouTube Music

In de Play Store is vanaf nu de update naar YouTube Music 3.03 te vinden. Na het installeren vind je de muziekdienst terug tussen de muziek-apps in Android Auto. De interface van de app is vooralsnog wat beperkt. Open je YouTube Music in Android Auto, dan krijg je eerst een lijst met aanbevolen afspeellijsten te zien.

Via de menuknop linksboven vind jij je eigen playlists en favoriete nummers terug. Selecteer je een nummer, dan krijg je de albumcover en afspeelknoppen in beeld. Een YouTube Music-widget met die knoppen wordt vervolgens ook op het Android Auto-homescreen getoond. Android Auto is officieel nog niet in Nederland beschikbaar, maar kan hier via een omweg wel worden gedownload en gebruikt.

Download YouTube Music in de Play Store (gratis)

2. Thumper: Pocket Edition

Toen Thumper in 2016 uitkwam voor pc en spelcomputer, blies de game spelers al weg. Na verschillende versies, waaronder een iOS-editie, is Thumper eindelijk ook te spelen op Android-smartphones. In de game ben je een ruimtekever die over een baan racet. Op het ritme van de indringende muziek moet je reageren op verschillende obstakels op die baan. Bij een oplichtend blokje moet je op het juiste tijdstip op het scherm drukken, voor een bocht moet je een kant op swipen en om te springen veeg je omhoog. Dat klinkt simpel, maar schijn bedriegt.

Je gaat namelijk in een snelvaart over die baan heen. Daarop worden de blokjes, bochten en obstakels vlak achter elkaar gezet en dan zijn er ook nog de verschillende bazen per level die je verslaat door geen enkele fout te maken. Je moet je tijdens het spelen zo goed focussen, dat de wereld om je heen verdwijnt en de tijd onopgemerkt verstrijkt. Thumper: Pocket Edition is dus ideaal voor bijvoorbeeld in de trein.

Download Thumper: Pocket Edition in de Play Store (4,99 euro)

3. Veganific

veganific

Een partner vinden kan een aardige opgave zijn. De zoektocht wordt nog net even wat lastiger gemaakt wanneer jij vegetarisch of veganistisch eet, en dit ook verlangt van je geliefde. Dit probleem lost Veganific op. De nieuwe app is te vergelijken met Tinder, maar dan voor vega’s. Na het aanmelden maak je een profiel aan en geef je aan waarnaar je op zoek bent.

Hierna doet de app zijn werk en schotelt potentieel interessante mensen voor met hetzelfde dieet als jij. Wanneer je iemand ziet zitten swipe je naar links. Als diegene jou ook leuk vindt, kun je met elkaar chatten.

Download Veganific in de Play Store (gratis, met in-app aankopen)

4. Gmail

Het nieuwe Gmail-design is vanaf vandaag voor iedereen in de Play Store te vinden. De vernieuwde app werd eerder aangekondigd maar rolt nu uit naar Nederlandse gebruikers. In grote lijnen blijft Gmail eruitzien zoals je gewend bent. De meest opmerkelijke verandering is dat de balk aan de bovenkant voortaan niet rood is, maar doorzichtig. Daarnaast is het lettertype veranderd en vind je meer ruimte tussen de e-mails. Hierdoor oogt de app wat rustiger en meer in lijn met de huisstijl van Google.

Van account wisselen doe je voortaan door op de foto rechtsboven te drukken. Er wijzigt verder niets aan de indeling van het menu aan de linkerkant. Je kunt nog steeds op e-mails filteren, verwijderde berichten omhoog halen en de spam map openen. Daarnaast kun je Gmail meer naar eigen hand zetten door de indeling aan te passen. Je kunt voortaan kiezen uit drie weergaven: standaard, comfortabel en compact.

→ Download de Gmail-update in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu