De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 4 beste Android-apps in de Play Store van deze week

Mike Peek
28 februari 2021, 16:01
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in de Play Store van deze week

Er komen continu nieuwe apps bij in de Play Store. De meesten zijn het proberen echter niet waard. In dit wekelijkse overzicht verzamelen we daarom de beste Android-apps, updates en games voor je.

Lees verder na de advertentie.

De 4 beste Android-apps van afgelopen week

De Play Store draait iedere week overuren. Er komen aan de lopende band nieuwe apps, updates voor bestaande programma’s en games bij. Hier merk je waarschijnlijk weinig van, want het gros is het downloaden niet waard. Android Planet scheidt daarom iedere zondag het kaf van het koren. Dit zijn de beste Android-apps, updates en games van deze week.

1. Infinite Galaxy

Infinite Galaxy is nog maar net uit en werd toch al meer dan één miljoen keer gedownload in de Play Store. Het is dan ook een visueel erg aantrekkelijke game, waarin je het universum verkent in je eigen ruimteschip. Samen met je kompanen moet je weerstand bieden aan de gemene machthebbers om zo de vrede te herstellen.

Infinite Galaxy

Natuurlijk barst het van de gevechten in Infinite Galaxy, maar strategie is net zo belangrijk. Je verricht wetenschappelijk onderzoek en sleutelt altijd verder aan het ultieme ruimteschip. Daarnaast probeer je nieuwe medewerkers aan te nemen die kunnen bijdragen aan de eindoverwinning.

Infinite Galaxy

CamelStudio

Gratis via Google Play

2. Wordsmyth

Ben je geen fan van actie of wil je ook gewoon een wat rustigere game voor de vrije uurtjes? Dan is Wordsmyth een goede optie. Je krijgt iedereen dag negen letters, waarmee je zoveel mogelijk woorden moet zien te maken. Dat lijkt makkelijker dan het is, want er zijn soms wel honderden combinaties mogelijk.

WordSmyth is een perfecte game om op meerdere momenten per dag kort te spelen. Zit je vast? Dan kijk je een uurtje later gewoon verder. Na 24 uur krijg je weer nieuwe letters. De game heeft een prachtig design, dat de beoogde Zen-beleving versterkt. Helaas is er geen gratis proefversie beschikbaar, je moet direct (eenmalig) 3,39 euro afrekenen.

Wordsmyth - Calm Word Play

Rose Design & Education Services Ltd

€ 3,49 via Google Play

3. BirdNET

Loop je vaak in de natuur en vraag je je dan af welke vogels toch zo prachtig aan het zingen zijn? Dan is BirdNET zeker een aanrader. Met deze app heb je geen verrekijker en encyclopedie meer nodig. BirdNET luistert via de microfoon van je smartphone namelijk naar de geluiden van vogels en vertelt je met welke soort je te maken hebt.

beste Android-apps BirdNET

Helemáál vanzelf gaat het overigens niet. Je moet handmatig het stukje audio selecteren waarop de vogel te horen is. BirdNET houdt rekening met je locatie, zodat er alleen gezocht wordt in soorten die daadwerkelijk op die plek voorkomen.

BirdNET

Stefan Kahl

Gratis via Google Play

4. Quill

Quill gaat de strijd aan met apps als Slack, Microsoft Teams en andere bedrijfs-apps. Quill wil de rust terugbrengen naar digitale communicatie, met een app die daar speciaal voor ontworpen is. Dit doet de app door onderscheid te maken tussen de soorten kanalen die iedereen aan kan maken. In de zogenaamde Structured-kanalen kun je overzichtelijk over specifieke onderwerpen praten omdat ieder gesprek uit een thread bestaat. Ook krijg je minder notificaties.

Wil je gewoon met collega’s kletsen? Dan kun je een sociaal kanaal openen dat zich meer gedraagt als een traditioneel chatgesprek. Quill is gratis te proberen en beschikbaar voor kleine teams. Grotere teams betalen een maandelijks bedrag. De app is naast Android ook beschikbaar voor iOS, macOS, Windows en Linux.

Quill Chat

Stellar Aurora, Inc.

Gratis via Google Play
Helaas, we konden deze app niet ophalen van Google Play
Bronnen afbeeldingen: Infinite Galaxy, Wordsmyth, Wordsmyth, Nextpit, Quill
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu