De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

De 8 beste Android-apps in Google Play van week 8 – 2015

Gijs Ettes
22 februari 2015, 16:11
5 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 8 – 2015

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan de slimme nieuwe apps van het team achter IFTTT, en aan de uitstekende rss-app Palabre. Ook Jolly Jam, een nieuw spel van de makers van Angry Birds, is het uitproberen waard.

De beste Android-apps van week 8

1. Palabre

Palabre icon

Als je veel verschillende websites leest  en ze  niet telkens  apart wilt bezoeken, is het handig  om te gebruik te maken van rss-feeds. Hiermee lees je een stuk gemakkelijker én sneller je favoriete content. Je hebt er wel  een goede rss-app voor nodig, en Palabre is daar een goed voorbeeld van. Palabre werd ongeveer een maand geleden uitgebracht voor testers, maar is vanaf vandaag  voor iedereen beschikbaar. Ook belangrijk: je kunt de app gratis downloaden. Verreweg de meest populaire rss-lezer op dit moment is Feedly, en daar speelt Palabre handig  op in. De app werkt namelijk samen met een  Feedly-account, zodat al je feeds  en  accountinformatie automatisch worden overgeheveld. Daardoor hoef je niet alles opnieuw in te stellen en kun je gelijk beginnen met lezen.

Download Palabre in Google Play (gratis)

2. Jolly Jam

jolly-jam-icon

Jolly Jam is een nieuwe game uit de stal van Rovio, de makers van de populaire Angry Birds-reeks. De game pakt de spelopzet van Candy Crush en geeft hier een eigen draai aan. Zodra je aan een level begint, staat bovenin hoeveel je van elke jelly dient weg  te spelen. Waar het in Candy Crush de bedoeling is om rijen met dezelfde snoepjes te zoeken en aan te tikken, ben je in Jolly Jam bezig om vlakken te creëren. De jellies in de hoeken van deze vlakken dienen wel overeen te komen, voordat  je ze kunt wegspelen. Je moet  hierdoor op een andere manier nadenken en dat maakt de game opvallend leuk. De eerste levels zijn behoorlijk makkelijk, maar naarmate je in de game vordert wordt het steeds pittiger om de werelden te voltooien. Zo worden de speelvlakken steeds ingewikkelder en het vereiste aantal jellies hoger.

Download Jolly Jam in Google Play (gratis)

3. BIG Notifications

big notifications

BIG Notifications maakt systeemmeldingen groter en toont ze desgewenst op een volledig scherm. Je kunt instellen dat  meldingen automatisch worden weergeven of  met een sneltoets in de menubalk. Dankzij de grote letters en iconen zie je in één oogopslag wat er aan de hand is. Zeker voor ouderen of gebruikers met een visuele handicap is dat prettig. Middels een in-app aankoop van 2 euro maak je enkele betaalde functies beschikbaar, waaronder de mogelijkheid om zelf de tekstgrootte aan te passen en meldingen te laten voorlezen. Ook heb je de optie om trillingen voor meldingen in te stellen of de app te beveiligen met een wachtwoord.

Download BIG Notifications in Google Play (gratis)

4. Do Button

do button 2

De slimme automatiserings-app IFTTT heet sinds afgelopen week IF, maar is qua functionaliteit ongewijzigd. De app wordt nu wel in Google Play vergezeld door Do Button, een simpele applicatie waarmee je in een handomdraai een gepersonaliseerde knop maakt, bijvoorbeeld voor het uitschakelen van je Hue-lampen of Nest-thermostaat. Je kunt in de app tot drie recepten instellen en met een veegbeweging de functionaliteit van de actieknop wijzigen.

Download Do Button in Google Play (gratis)

5. Do Camera

do camera

Do Camera is – zoals de naam al doet vermoeden – een camera-app van IFTTT. Het verschil met de standaardcamera is dat je de app kunt personaliseren met de recepten die je gewend bent van IFTTT. Denk bijvoorbeeld aan het uploaden van foto’s naar specifieke albums met één druk op de knop. Of stel het recept in dat foto’s van bonnetjes worden bewaard in je map met belangrijke documenten in Evernote.

Download Do Camera in Google Play (gratis)

6. Do Note

do button

De laatste app die IFTTT introduceert is Do Note, een notitie-app die eveneens de vele recepten van IFTTT ondersteunt. Je kunt bepaalde handelingen aan elkaar koppelen, zodat je bijvoorbeeld snel evenementen aanmaakt in je Google Agenda of notities deelt via sociale media. Net als de twee apps hierboven is Do Note klein (5,5MB), gratis en vrij van advertenties. Wel heb je minimaal Android 4.0 nodig om de apps te gebruiken.

Download Do Note in Google Play (gratis)

7. Sleeve Music

sleeve music

Sleeve Music is een handige app van Nederlandse bodem waarmee je gemakkelijk je favoriete artiesten volgt én nieuwe muziek ontdekt. De applicatie werd eerder voor iOS en Windows Phone gelanceerd en is er sinds kort  ook voor Android. Vanuit het startscherm van Sleeve Music heb je toegang tot ‘My Artists’, een overzicht dat je zelf samenstelt  met je favoriete artiesten. Deze kun je importeren vanuit Last.fm of Facebook, maar je kunt Sleeve Music ook je muziekbibliotheek laten doorzoeken. Vervolgens voeg je gemakkelijk artiesten toe die je wil volgen. Vanuit My Artists zie je welke nieuwe tracks er zijn verschenen en welke je kunt beluisteren.

Download Sleeve Music in Google Play (gratis)

8. Seene

seene

De foto-app Seene bestond al een tijdje voor iOS en heeft nu ook zijn weg naar Android gevonden. Met de applicatie schiet je in een handomdraai deelbare 3D-foto’s, video’s en gifjes. Het schieten hiervan is zo gepiept; je hoeft alleen de camera iets te pannen om het volledige beeld vast te leggen. De resultaten zijn echter wisselend. Bewegende objecten scherp vastleggen is sowieso onmogelijk, maar ook met een kantoor vol planten, meubels en mensen ziet het diepte-effect er soms wat gek uit. Dat komt omdat sommige objecten de neiging hebben om aan elkaar te ‘kleven’. Lukt het toch om een goede foto te schieten, dan is het resultaat indrukwekkend en bovendien gemakkelijk met anderen te delen, via sociale media of e-mail.

Download Seene in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's