De 8 beste Android-apps in Google Play van week 9 – 2016

Wouter Nijsen
6 maart 2016, 15:30
5 min leestijd
De 8 beste Android-apps in Google Play van week 9 – 2016

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

Deze week besteden we in ons overzicht met de beste Android-apps van de week onder meer aandacht aan  de officiële Blendle-app, het nieuwe Stappover en de toffe game Clash Royale.

De beste Android-apps van week 9

1. Blendle

blendle

Enkele maanden na verschijning van de bètaversie is dan nu eindelijk de officiële Blendle-app voor Android beschikbaar. Vanuit de app log je in met je Facebook- of Blendle-account of maak je een nieuw account aan. Vervolgens kun je on-demand artikelen lezen van je favoriete kranten en tijdschriften. Voor losse artikelen betaal je tussen de 15 cent en 1 euro, afhankelijk van de lengte en publicatie.

In de basis werkt de Blendle-app hetzelfde als de desktopversie. Artikelen worden los aangeboden en zijn voor een kleine vergoeding te lezen. Via de instellingen kun je je tegoed aanvullen én meteen je voorkeuren aangeven. Op die manier kan de app aanbevelingen doen voor stukken die je mogelijk interessant vindt.

Download Blendle in Google Play (gratis)

2. Aangifte 2015

aangifte 2015

Het is weer die tijd van het jaar om je belastingaangifte te doen. Net als vorig jaar kun je je aangifte doen met een handige Android-app die sinds kort beschikbaar is in Google Play. Aangifte 2015 is in de basis hetzelfde als de app die vorig jaar voor het eerst verscheen. Zo is er nagenoeg niets veranderd aan de werking en het design.

Voordat je Aangifte 2015 gebruikt om je aangifte te doen, is het wel belangrijk om een aantal zaken na te gaan. De Belastingdienst vult zelf al de nodige gegevens in die je zorgvuldig dient te controleren. Hoefde je vorig jaar niets te wijzigen en is er dit jaar weinig veranderd, dan kun je de app waarschijnlijk probleemloos gebruiken.

Download Aangifte 2015 in Google Play (gratis)

3. What the Eve

whattheve-icon

What the Eve is een soort uitgaanskalender waarmee je snel checkt waar je terecht kunt voor een leuk avondje uit. Denk aan concerten of theatervoorstellingen in de buurt, maar ook aan clubs in de omgeving of films die in de bioscoop draaien. Alles wordt door de app verzameld en op fraaie wijze gepresenteerd.

Weet je niet zo goed waar je naar op zoek bent, dan kun je terecht bij `Nu & straks`, `Dit weekend` of `Jouw moment`. Hier worden alle beschikbare uitgaansgelegenheden in de buurt of op een bepaalde dag getoond. Zit je krap bij kas, dan kun je zoeken naar een gratis avondje uit.

Download What the Eve in Google Play (gratis)

4. Stappover

Stappover

Openbaar vervoersbedrijven Connexxion en Breng hebben Stappover gelanceerd. Deze app moet er voor zorgen dat het reizen met de bus een stuk gebruiksvriendelijker en overzichtelijker wordt. Stappover maakt via bluetooth verbinding met de gewenste bus die is uitgerust met een iBeacon, een kleine zender die gericht informatie naar mobiele telefoons kan sturen.

Je kunt tot twee minuten voor vertrek een overstapverzoek indienen aan de buschauffeur. De buschauffeur van de overstap-bus krijgt een seintje binnen via zijn boordcomputer dat je wilt overstappen op zijn of haar bus. Wanneer je in tijdnood komt, kun je een verzoek indienen aan de buschauffeur of hij/zij op je wil wachten.

Download Stappover in Google Play (gratis)

5. Clash Royale

clashroyale-icon

Supercell, de ontwikkelaar van het populaire Clash of Clans, heeft deze week een nieuwe game gelanceerd. Het gaat om Clash Royale, een strategisch kaartspel waarin je troepen verzameld en zo gevechten moet uitvoeren. Veel van de personage`s en omgevingen zijn herkenbaar, omdat ze ook voorkomen in Clash of Clans.

Clash Royale is – net als zijn voorganger – een Android-game die je multiplayer speelt. Dit betekent dat je het online opneemt tegen andere spelers. Daarnaast is het mogelijk om je aan te sluiten bij een clan, waardoor je kaarten kunt delen en oefenpotjes kunt spelen.

Download Clash Royale in Google Play (gratis)

6. WhatsApp

whatsapp-icon

Het is nu mogelijk om een pdf`je te versturen, te ontvangen en te openen via WhatsApp. Andere bestanden, zoals Word- en Excel-documenten, worden nog niet ondersteund. Om een pdf via WhatsApp te versturen hoef je alleen maar naar de juiste contactpersoon of groep te gaan, op het bijlage-icoon te tikken en `Document` te selecteren.

Vervolgens opent WhatsApp de Documenten-map op je telefoon, waarna alle bestanden die geschikt zijn om te versturen worden getoond. Overigens is het nog niet mogelijk om documenten te sturen naar personen die niet de nieuwste  WhatsApp-versie hebben geïnstalleerd.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

7. Tapet

tapet

Wallpapers zijn bij uitstek geschikt om je Android-toestel van een nieuwe look te voorzien. Met Tapet genereer je zelf unieke achtergronden die niemand anders heeft. Door naar boven te swipen, genereer je een nieuwe wallpaper. Met `Apply` stel je de achtergrond in, waarbij je ook een interval kunt bepalen om bijvoorbeeld elk uur een andere wallpaper te krijgen.

Door ontwerpen te (dis)liken, leert Tapet jouw voorkeuren. Daarnaast kun je via het hamburgermenu bepalen welke patronen en kleuren je (al dan niet) vaak wilt zien. Tevens is het mogelijk om wallpapers van effecten te voorzien, waaronder een vignet of parallax scrolling.

Download Tapet in Google Play (gratis)

8. Tablified Market

Tablified Market

Tablified Market staat al een tijdje in Google Play en werd onlangs helemaal vernieuwd. De ontwikkelaar heeft de app vanaf de grond opnieuw opgebouwd en voorzien van het Material Design van Android Lollipop. Hierdoor wordt er niet meer een trage webversie ingeladen, maar krijgen we een vlotte Android-app die soepel werkt en er ook fraai uitziet.

Tof is dat het vernieuwde Tablified Market gebruikers ook hun favoriete apps aan de app-winkel laat toevoegen. Daarnaast krijg je een notificatie wanneer een nieuwe applicatie is toegevoegd, zodat je niet telkens het gehele aanbod hoeft door te spitten. Ook kun je apps aan je favorieten toevoegen en uiteraard direct downloaden.

Download Tablified Market in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu