De 7 beste Android-apps in Google Play van week 9 – 2017

Wouter Nijsen
5 maart 2017, 15:30
5 min leestijd
De 7 beste Android-apps in Google Play van week 9 – 2017

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 9

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week kun je aan de slag met de Aangifte 2016-app om je belastingaangifte in te dienen en een handige app voor de Nintendo Switch. Lees gauw verder!

1. Aangifte 2016

Aangifte 2016

Het is weer de tijd van het jaar om je belastingaangifte in te dienen. Net als in voorgaande jaren kun je je belastingaangifte gemakkelijk op je smartphone doen met Aangifte 2016. Na het opstarten van de app doorloop je een stappenplan, waarbij je begint met het invoeren van je DigiD-gegevens. Door een pincode in te stellen, voorkom je dat iemand anders er makkelijk bij kan. Per stap controleer je de gegevens die de Belastingdienst al voor je ingevuld heeft, waarna je bij de laatste stap de aangifte officieel indient.

Het controleren van iedere stap is belangrijk, want ondanks dat de Belastingdienst zo veel mogelijk voor je invult kan het zijn dat dingen niet kloppen. Als je vorig jaar niets hoefde aan te passen en je aangifte in één keer kon versturen, is de kans groot dat dat dit jaar weer zo is. In dat geval kun je de app gewoon gebruiken.

Download Aangifte 2016 in Google Play (gratis)

2. Gboard

Gboard

Waar je voorheen nog los Google Translate moest openen om een stukje tekst te vertalen, kan het nu rechtstreeks met Gboard. Door op het Google-logo te tikken om de rij met tools te openen, verschijnt nu het Google Translate-icoontje. Vanaf hier kun je met het toetsenbord stukjes tekst vertalen, zonder hiervoor de losse Translate-app te hoeven downloaden. Je hebt hiervoor wel verbinding met het internet nodig: vertalen werkt nog niet offline.

Naast tekst vertalen vanuit iedere app kun je nu je eigen thema’s maken voor Gboard. Het kiezen tussen verschillende kleurtjes voor het toetsenbord kon al langer, maar je kunt nu zelf bepalen wat voor een achtergrond je toetsenbord heeft. Via Landschappen staat er een selectie achtergronden voor je klaar, maar je kunt ook zelf een afbeelding kiezen.

Download Gboard in Google Play (gratis)

3. Nintendo Switch voor ouders

Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

De nieuwe spelcomputer Nintendo Switch is nu te koop en Nintendo maakt het makkelijker dan ooit om het speelgedrag van je kinderen in de gaten te houden. Dit kun je namelijk doen met een app voor Android die je verbindt met de Switch, waarna je nooit meer in de instellingen van de spelcomputer hoeft te duiken om te zien wat je kinderen doen.

Met de app kun je niet alleen zien wat je kinderen spelen, maar ook een beperkte speeltijd instellen per dag. Is die tijd op, dan gaat de spelcomputer automatisch uit. Het is ook mogelijk om een leeftijdsrestrictie in te stellen, zodat er geen games gespeeld kunnen worden met een te hoge leeftijdsclassificatie.

Download Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch in Google Play (gratis)

4. Facebook

Facebook City Guides is er op gericht om je te helpen met het ontdekken van een stad. De app biedt niet alleen suggesties voor toeristische plekken om te bezoeken, maar laat ook zien waar je vrienden geweest zijn. Ook toont de app je evenementen waar je vrienden naartoe gaan tijdens je verblijf zodat je kunt afspreken om er samen heen te gaan.

Facebook gebruikt voor zijn suggesties niet alleen data van jouw netwerk. Ook mensen die de City Guides-functie helemaal niet gebruiken, dragen er aan bij met hun gegevens. Op deze manier kan Facebook je bijvoorbeeld laten zien naar welke restaurants of cafés bewoners van de stad met vergelijkbare interesses gaan.

Download Met het Mes op Tafel in Google Play (gratis)

5. Met het Mes op Tafel

Met het Mes op Tafel

Het spel Met het Mes op Tafel is inmiddels al twintig jaar op televisie te zien. Het wat stoffige programma van Omroep Max is een quizshow, waarin deelnemers de antwoorden op vier vragen achter elkaar moeten opschrijven. Vervolgens kan iedereen geld inleggen. Hoeveel geld ligt er aan hoeveel antwoorden ze goed denken te hebben.

Hierbij kan ook gebluft worden, want bij het inleggen van veel geld denken de andere deelnemers mogelijk dat diegene veel antwoorden goed heeft waarna ze passen en diegene al het geld krijgt. Dit hele idee is nu in een app gegoten. De game doet denken aan de app van De Slimste Mens, waarmee je ook een populair televisiespel als multiplayergame kunt spelen.

Download Facebook in Google Play (gratis)

6. Alien Companion

Alien Companion for reddit

Alien Companion is een Reddit-app die op één specifiek gebruiksscenario gericht is: het offline lezen van subreddits. Dit is handig voor als je een kleine databundel hebt, of vaak op plekken bent waar je slecht bereik hebt op je apparaat. Ook voor als je gaat vliegen of even geen internet aan wil hebben kan de app een uitkomst zijn. Je kunt per subreddit, of groepen subreddits, bepalen hoe vaak en hoe laat je ze wil synchroniseren.

Hiervoor kun je in de app-instellingen profielen aanmaken, zodat je zelf een soort routine instelt. Als je bijvoorbeeld onderweg naar je werk of school andere subreddits leest dan wanneer je weer naar huis gaat kun je er voor zorgen dat de app deze voor je klaar heeft staan voor je vertrekt. De app gebruikt standaard alleen wifi om gegevens binnen te halen: zo hoef je dus nooit je databundel aan te spreken.

Download Alien Companion for Reddit in Google Play (gratis)

7. #BOOS

#boos polertiek

BNN en het tv-programma Boos hebben een nieuwe app gelanceerd. De #BOOS Polertiek-app laat je onder andere een kieskompas doen om te zien op welke politicus jij boos bent. Of zoals de app het omschrijft: “Waarmee je door middel van echt leuk geschreven stellingen kan kijken op welke polertiekmeneren of mevrouwen je nou eigenlijk boos bent”.

Kijkers van de Boos-webserie van BNN zullen de taal inmiddels wel kennen. Bijvoorbeeld de eerste stelling is: “Als iemand een eerst huis koopt, moet de overheid weven helpen met centies wel” en dan kun je onder andere kiezen voor “duizend mee eens” of “soort van in het midden”. Na het invullen van dertig stellingen, vol geinige afbeeldingen en grapjes om de aandacht erbij te houden, krijg je een stemadvies voor de komende verkiezingen voorgeschoteld.

Download #BOOS Polertiek in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu