De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 9 – 2018

Rick van der Veer
4 maart 2018, 15:56
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 9 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Zo hoef je niks meer te missen!

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 9

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week ga je aan de slag met quiz-app HQ, stuur je je belastingaangifte in en stop je de caravans van de vijand in Caravan War.

1. Aangifte 2017

beste Android-apps

Het is weer de tijd van het jaar om je belastingaangifte in te dienen. Net als in voorgaande jaren kun je je aangifte gemakkelijk op je smartphone doen met de officiële app. Per stap controleer je de gegevens die de Belastingdienst al voor je ingevuld heeft, waarna je bij de laatste stap de aangifte officieel indient.

Er zijn een aantal situaties waarin je de app niet mag gebruiken voor je aangifte. Ben je van fiscale partner gewisseld, heb je je woning gekocht of verkocht of heb je een restschuld voor een eigen woning? Dan moet je de aangifte online doen, buiten de app om. Ook als je een onderneming hebt, geld verdiend hebt met overige werkzaamheden of in het buitenland gewoond hebt, dien je naar de online aangifte uit te wijken.

Download Aangifte 2017 in Google Play (gratis)

2. HQ

beste Android-apps

De opzet van HQ is simpel. Twee keer per dag staat een presentator klaar om in een live-uitzending twaalf multiple choice-vragen aan je voor te leggen. Samen met duizenden anderen probeer je zo de finale te halen, waar je een deel van een flinke geldprijs kunt winnen. Deze wordt vervolgens aan je PayPal-account uitbetaald.

Waar andere platformen video gebruiken om mensen te laten kijken, voegt HQ hier een interactief element aan toe in de vorm van een spel. Bovendien houdt de app goed je aandacht vast, mede door de charismatische presentator en het feit dat je op vaste tijdstippen klaar moet zitten om mee te doen. Vorige maand kwam de app al uit als bèta, maar nu is de app officieel te downloaden voor iedereen.

Download HQ in Google Play (gratis)

3. Caravan War

beste Android-apps

In de towerdefencegame Caravan War draait alles om caravans. Niet van die vierkante dozen voor achter de auto richting Frankrijk, maar om mee te handelen. Door krijgers en torens te plaatsen stop je caravans van de vijand, terwijl je zelf ook handelsmissies kunt uitsturen.

Daarnaast moet je een basis uitbouwen, nieuwe manschappen kopen en breid jij je leger uit via kaarten uit kisten. Al met al genoeg om te doen. Bovendien kun je ook online de strijd met andere spelers aangaan.

Download Caravan War in Google Play (gratis)

4. DuckDuckGo

DuckDuckGo

De meest bekende zoekmachine die draait om privacy is zonder twijfel DuckDuckGo. Mede door het opvallende logo en unieke naam is het bedrijf achter de zoekmachine de laatste jaren stormachtig gegroeid. Het grote pluspunt van DuckDuckGo is het feit dat jouw gegevens niet worden opgeslagen, of worden doorgegeven aan de website die je bezoekt. Je zoekgeschiedenis blijft dus helemaal privé.

Ook beschikt DuckDuckGo over enkele interessante toevoegingen. Zo integreert de app automatisch resultaten van Wikipedia. Daarnaast zie je rechtsboven in de app een ‘vuurknop’. Zodra je hierop tikt, wordt alle data gewist: zowel je tabbladen als zoekgeschiedenis verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Download DuckDckGo in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu