We hebben een hoop spelletjes gespeeld en daarvan de beste Android-games 2016 uitgekozen. Dit zijn de vijftien titels van afgelopen jaar die je echt gespeeld moet hebben.
Lees verder na de advertentie.
Beste Android-games 2016
Het afgelopen jaar was belangrijk voor Android als gameplatform. We kunnen wel zeggen dat Android in 2016 als gameplatform volwassen is geworden. We hebben veel games gespeeld en hier zat zoveel diversiteit in. Van grappig tot emotioneel en van verslavend tot een onvergetelijke korte ervaring.
Maar wat was de Android game of the year? Hieronder vind je wat volgens ons de beste Android-games van 2016 zijn. We leggen niet nogmaals uit wat voor games het zijn, want dat hebben we al eerder gedaan in de maandelijkse gamelijsten. Daarom leggen we de nadruk op waarom de game een plekje in deze lijst verdient.
1. Pokémon GO
Het kan niet anders dan dat Pokémon GO op de eerste plek staat, want deze game was één van de grootste hypes van dit jaar. Door deze game zijn veel mensen voor het eerst naar de Play Store gegaan om een spelletje te downloaden. Deze mensen zullen in de toekomst waarschijnlijk makkelijker weer de Play Store in duiken voor nog een spelletje.
Dit is tevens een game die een enorm effect heeft gehad, door talloze spelers naar buiten te sturen om te spelen. Mensen zijn meer gaan bewegen, hebben elkaar ontmoet, zijn samen opdrachten in de game gaan doen zoals het aanvallen van gyms en zoveel meer. En bovenal? De game is leuk. We zijn dan ook benieuwd wat ontwikkelaar Niantic in 2017 voor ons in petto heeft. In ieder geval staan er al honderd nieuwe Pokémon te trappelen om gevangen te worden, en wij kunnen niet wachten.
→ Download Pokémon GO in Google Play (gratis)
2. Clash Royale
Clash Royale is zo’n game die aan andere gamemakers laat zien hoe het moet. De game biedt namelijk de juiste combinatie van genres met leuke gameplay waarin strategische nadenken echt wat toevoegt.
Ook het free to play-model is heel netjes naar zowel betalers als niet betalers toe. Door constant nieuwe content toe te voegen, is dit een game waar je iets aan blijft hebben.
→ Download Clash Royale in Google Play (gratis)
3. Her Story
Her Story won al prijzen op pc en iOS en ook op Android staat deze game nog als een huis. Her Story gebruik echte camerabeelden om een verhaal te vertellen, dat non-lineair voorgelegd wordt. Door deze stijl maakt iedereen zijn eigen reis door de game.
Iedere speler stelt eigen vragen en ontdekt op een andere manier het verhaal, puur door de volgorde waarop je de filmpjes ziet. Een unieke ervaring die je sowieso gespeeld moet hebben als je iets met detective-verhalen hebt.
→ Download Her Story in Google Play (5,49 euro)
4. Alto’s Adventure
Woesh! Geen endless runner was dit jaar zo fijn als het prachtige Alto’s Adventure. Niet alleen is de game een plaatje om naar te kijken, maar ook is het bijzonder leuk om zo ver mogelijk te komen op je ski’s.
De trucs die je ondertussen kunt doen om je snelheid te verhogen en de boze mannen te slim af te zijn, geven de game iets spectaculairs. Absoluut moeilijk om weg te leggen.
→ Download Alto’s Adventure in Google Play (gratis)
5. Reigns
Het is fijn als een game iets super origineels doet dat we nog niet eerder gezien hebben. Reigns is zo’n game, door de swipemechaniek van Tinder te combineren met een verhaal dat zo uit Game of Thrones kan komen.
Met leuke keuzes die je kunt maken en een hoop humor, is Reigns een opvallende game dit jaar waar we met warme gevoelens aan terugdenken.
→ Download Reigns in Google Play (3,29 euro)
6. Twofold Inc.
Lange tijd was Threes het nummerspelletje dat we konden blijven spelen. Geen enkele andere game kwam in de buurt om deze game te evenaren. Totdat Twofold Inc. ineens om de hoek kwam kijken.
Hoewel Twofold inc. niet zo’n lange adem blijkt te hebben als Threes, hebben we de game toch heel wat uren gespeeld om maar steeds een hogere score te krijgen.
→ Download Twofold Inc. in Google Play (3,99 euro)
7. Slither.io
Naast Pokémon GO was er nog een hype in gameland, want plots waren we allemaal een slang waarmee we samen op een veld rond glibberden om te proberen zo groot mogelijk te worden.
Het oude concept van Snake werd met Slither.io zo slim en leuk gebruikt in een grote multiplayergame, dat stoppen met spelen bijna onmogelijk was. Slither.io was zonder meer de beste multiplayergame van 2016.
→ Download Slither.io in Google Play (gratis)
8. Mini Metro
Wie had kunnen denken dat het opzetten van een metronetwerk zo leuk kon zijn als in Mini Metro. In de game draait alles om mensen op tijd op hun bestemming te brengen. Dit wordt zo minimalistisch en abstract weergegeven, dat het niet alleen makkelijk te begrijpen is, maar ook erg spannend kan worden.
Dat de game er ook nog eens uitziet alsof je een metrokaart uit Londen op papier zet, voegt alleen maar toe aan de genialiteit.
→ Download Mini Metro in Google Play (4,99 euro)
9. Snakebird
Snakebird is zonder meer de moeilijkste game die dit jaar is verschenen. De ene puzzel is nog lastiger dan de ander. Wellicht heb je wel eens wat plaatjes van de game gezien en deed je Snakebird af als een kinderspelletje, maar dit is het zeker niet. De game doet in elke puzzel pijn aan je hoofd.
Er is geen game die ons zo dom en tevens zo slim heeft laten voelen dan Snakebird. Op het ene moment zien we totaal de oplossing niet van een ogenschijnlijk simpele puzzel, terwijl we ons fantastisch voelen als we het uiteindelijk toch oplossen. Helaas zijn we dan wel vaak enkele uren verder.
→ Download Snakebird in Google Play (gratis)
10. That Dragon, Cancer
Geen game heeft zo’n emotionele indruk achtergelaten als That Dragon, Cancer. Dit hartverscheurende autobiografisch verhaal over twee ouders en hun ongeneeslijke zieke jonge zoontje komt hard binnen.
Dit is zo’n game die aantoont dat Android volwassen is geworden als gameplatform, omdat we dergelijke emotionele ervaringen nu kunnen spelen. Niet om even tussendoor bij het wachten op de bus te doen, maar om een paar uur goed voor te gaan zitten.
→ Download That Dragon, Cancer in Google Play (5,49 euro)
11. Downwell
Downwell is een unieke roguelike, waarin je schiet met pistolen in je voeten. Springen betekent dus direct schieten en dat is een super leuke en originele gameplaymechaniek.
Hoewel de game bekende elementen uit roguelikes gebruikt, komt de stijl, gameplay en ook de muziek zo leuk samen dat dit zonder meer onze favoriete roguelike van het jaar is. Dat zegt wat, want er verschijnen tegenwoordig bizar veel van dit soort spelletjes in de Play Store.
→ Download Downwell in Google Play (3,24 euro)
12. Rodeo Stampede
Naast Alto’s Adventure was Rodeo Stampede ook een bijzonder leuke endless runner dit jaar, maar dan op een volledig andere manier.
Het rijden op olifanten, giraffen en struisvogels is al leuk, maar dat je dan ook nog eens van dier naar dier kunt springen om verder en verder te komen, en dat er bij elk nieuw dier een foto gemaakt wordt, is super leuk. Een vrolijke game die slim in elkaar zit, waardoor we alle dieren wilden verzamelen.
→ Download Rodeo Stampede in Google Play (gratis)
13. Mr. Robot:1.51exfiltrati0n.apk
Mr. Robot:1.51exfiltrati0n.apk is een voorbeeld van hoe je een game gebaseerd op een serie maakt. Je vertelt het verhaal van de serie niet na, maar je laat de speler voelen hoe het is om in de wereld van de serie deel te nemen.
Dit doet de Mr. Robot-game heel slim door je een smartphone-interface te geven waarin alles zich afspeelt. Daarnaast zijn de keuzes die je maakt super interessant, omdat je jezelf gaat afvragen hoe ver je zou gaan in een zelfde situatie.
→ Download Mr. Robot:1.51exfiltrati0n.apk in Google Play (3,19 euro)
14. Don’t Starve: Pocket Edition
Nog één roguelike dan, want Don’t Starve: Pocket Edition is een enorm uitgebreide en goede game. Deze roguelike draait niet om het verslaan van vijanden en het zo ver mogelijk komen, maar om het zo lang mogelijk uithouden in een wereld waar je kunt verhongeren en de duisternis je grootste vijand is.
Dont Starve: Pocket Edition is een game met veel mogelijkheden en routes die je kunt nemen. Elk potje is weer anders.
→ Download Don’t Starve Pocket Edition in Google Play (5,49 euro)
15. Marvel Avengers Academy
We hebben even getwijfeld over het toevoegen van deze game, want Marvel Avengers Academy is zo’n titel waarin je elk uur even moet terugkomen om weer wat acties te doen en daarna weer klaar bent. Het houd je daardoor constant bezig. Dit is slim van de makers, maar het maakt de game niet goed.
Toch zijn het de personages, de tienerversies van de bekende Marvel-superhelden, die de game maken. De makers voegen constant nieuwe content toe waar de personages opmerkingen over kunnen hebben en daar zit zoveel liefde en humor in, dat de game toch een plekje verdient.