De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn de 20 beste Android-games van 2018

Erwin Vogelaar
31 december 2018, 16:55
8 min leestijd
Dit zijn de 20 beste Android-games van 2018

Het afgelopen jaar hebben we genoten van een flinke stapel toffe games in de Play Store. Nu kijken we terug met de twintig beste Android-games van 2018.

Lees verder na de advertentie.

De 20 beste Android-games 2018

Elke maand plukken we op Android Planet de beste nieuwe Android-games uit de Play Store. Nu is het tijd om terug te kijken naar welke games we in 2018 het meest van genoten hebben. Dit zijn de games die je met een gerust hart kunt downloaden, omdat je sowieso iets tofs op je toestel installeert. Misschien ook leuk voor in de kerstvakantie!

20. Homo Machina

In Homo Machina maak je een reis door het menselijk lichaam en volg je de kleine mensjes die daar de hendels overhalen. Door puzzels op te lossen zorg je dat alles in goede banen wordt geleid. Een originele game met een leuke stijl.

Download Homo Machina in Google Play (3,49 euro)

19. Flipflop Solitaire

Flipflop Solitaire zet het bekende kaartspel Patience op z’n kop met nieuwe regels. Deze regels zijn verzonnen om het spel speelbaar te maken op een verticaal smartphonescherm. Dat klinkt wellicht vreemd, maar blijkt een bijzonder geslaagde manier om dit spel nieuw leven in te blazen.

beste android-games 2018

Download Flipflop Solitaire in Google Play (gratis)

18. Cube Escape: Paradox

De nieuwste editie van Cube Escape doet het iets anders dan vorige delen, want er hoort een korte film bij die je hieronder kijkt. Als je de film hebt gezien duik je als detective Dale Vandermeer in de game. Je wordt wakker in een vreemde kamer zonder je geheugen. Kun je ontsnappen?

Download Cube Escape: Paradox in Google Play (gratis)

17. My Child Lebensborn

My Child Lebensborn vertelt een belangrijk verhaal over de Lebensborn-kinderen. Deze kinderen werden in de tijd van de Tweede Wereldoorlog door nazisoldaten verwerkt bij Noorse vrouwen, om zo meer mensen met blond haar en blauwe ogen op aarde te krijgen. In de game speel je een adoptieouder van een van deze kinderen.

Download My Child Lebensborn in Google Play (2,99 euro)

16. Kingdom Rush Vengeance

De beste tower defence-serie is terug met een nieuw deel. Deze keer worden de rollen omgedraaid, want mag jij de schurk zijn. Het principe blijft wel overeind: bouw torens en andere gebouwen om de tegenstander te slim af te zijn.

beste android-games 2018

Download Kingdom Rush Vengeance in Google Play (3,19 euro)

15. Final Fantasy XV: Pocket Edition

Final Fantasy XV: Pocket Edition is de volledige Final Fantasy-game, maar dan helemaal opnieuw gemaakt voor smartphones. De personages zien er op je telefoon wel wat vreemd uit, maar toch is het een waanzinnige game waarin je een groots avontuur beleeft. Pocket Edition alleen de moeite waard als je Final Fantasy XV niet op een spelcomputer hebt gespeeld.

Download Final Fantasy XV: Pocket Edition in Google Play (gratis)

14. The Room: Old Sins

Hoewel The Room: Old Sins voornamelijk op meer van hetzelfde neerkomt, is dat niet erg als de kwaliteit zo goed is. In deze first person puzzelgame kom je terecht in een poppenhuis op een stoffige zolder. Houd je een speciale lens voor je ogen, dan krijg je toegang tot de gangen en kamers van dit huis. Weet jij te ontsnappen?

beste android-games 2018

Download The Room: Old Sins in Google Play (5,49 euro)

13. Holedown

In Holedown gooi je een reeks balletjes richting blokken om ze weg te spelen. Weet je op tijd deze blokken te verwijderen voordat je scherm vol zit? Holedown valt op door de leuke presentatie en gameplay die je niet loslaat.

beste android-games 2018

Download Holedown in Google Play (4,49 euro)

12. HQ

Hoewel het lijkt alsof quiz-game HQ al jaren bezig is, is de game pas sinds dit jaar op Android te spelen. In HQ maak je elke dag kans op een enorme geldprijs door een serie vragen te beantwoorden met een live quizmaster. De prijs wordt verdeeld onder iedereen die alle vragen goed heeft.

beste android-games 2018

Download HQ in Google Play (gratis)

11. Brawl Stars

Brawl Stars is de nieuwste game van Supercell, de makers van Clash Royale. Deze keer draait het om team. In verschillende modi strijd je met korte potjes drie tegen drie om de overwinning. Brawl Stars is een leuke game die moeilijk weg te leggen is, helemaal als je met vrienden speelt.

beste android-games 2018

Download Brawl Stars in Google Play (gratis)

10. Life is Strange

In Life is Strange maak je kennis met scholier Max die de kracht krijgt om de tijd terug te draaien. Als speler moet je de keuzes in haar leven maken. Door haar kracht is het mogelijk om verschillende opties te proberen, maar wat betekenen deze keuzes op de lange termijn? Life is Strange ontvouwt in verschillende afleveringen tot een emotioneel verhaal die je ervaren moet hebben.

Download Life is Strange in Google Play (gratis)

9. Pocket City

Pocket City is een soort Sim City, maar dan gemaakt voor smartphones. Je bouwt een stad met aanvankelijk beperkte mogelijkheden. Later worden die uitgebreid, zodat je metropool steeds verder uitgroeit. Wat maak jij ervan?

beste android-games 2018

Download Pocket City in Google Play (gratis)

8. Alto’s Odyssey

Net als Alto’s Adventure is opvolger Alto’s Odyssey een prachtige en rustgevende game waarin je met je snowboard over mooie landschappen schuift en via speciale moves meer punten krijgt. De lijkt wel erg op zijn voorganger, maar dat mag de pret niet drukken.

Download Alto’s Odyssey in Google Play (gratis)

7. Command & Conquer: Rivals

Rivals is niet de nieuwe Command & Conquer waar mensen op hadden gehoopt. Toch is het een waanzinnige smartphonegame. In de korte potjes barst een strijd los rond een raketbasis. Wie deze raketbasis beheerst zodra de timer afloopt, stuurt een raket naar de tegenstander. De game biedt intense korte potjes die direct leuk zijn om te spelen.

beste android-games 2018

Download Command & Conquer: Rivals in Google Play (gratis)

6. Piffle

In Piffle gooi je balletjes in de vorm van leuke kattenkopjes naar blokken die van boven naar beneden schuiven. Bereikt een van deze blokken de bodem, dan is het game over. De game heeft een hoop levels en daar komen er steeds meer bij. Deze levels zijn zo leuk om te spelen, dat je ze zo opnieuw en opnieuw doet om drie sterren per level te halen.

Download Piffle in Google Play (gratis)

5. Chuchel

In Chuchel ben je een bolletje stof met een hoedje die dolgraag een kers wil eten die constant net buiten zijn bereik ligt. Elk puzzelscherm vraagt om een andere oplossing. De game schittert door elke interactie leuk te maken. Chuchel is een game voor zowel jong als oud en vooral om samen te beleven.

Download Chuchel in Google Play (4,99 euro)

4. PUBG Mobile

Hoewel Fortnite op de eerste plek staat, is ook PUBG Mobile een bijzondere game. De game zit in hetzelfde genre: battle royale. Sterker nog: PlayerUnknown’s Battlegrounds heeft het genre groot gemaakt. Hoewel Fortnite meer geschikt bleek voor smartphones, blijft PUBG Mobile een uitstekende game waarin je lange en intense potjes beleeft. Er is geen game spannender dan een goed potje PUBG.

Download PUBG Mobile in Google Play (gratis)

3. Florence

Florence is van de makers van het prachtige Monument Valley. In de game maak je kennis met de 25-jarige Florence die de cellospeler Krish tegenkomt. Al snel bloeit er een relatie op. De game vertelt het verhaal over deze relatie, die niet alleen leuke momenten kent. Als speler help jij het verhaal te vorderen door je interactie.

Download Florence in Google Play (2,99 euro)

2. Gorogoa

Gorogoa is een unieke puzzelgame waarin je speelt met vier vlakken. Op die vlakken staan tekeningen, maar als je ze verschuift dan gebeuren er allerlei verschillende dingen. Bijvoorbeeld als je ze op een bepaalde volgorde naast elkaar legt of juist over elkaar schuift. Op deze manier maak je als speler een reis door een bijzondere wereld.

Download Gorogoa in Google Play (4,29 euro)

1. Fortnite

Hoewel Fortnite niet in de Play Store staat, heeft de game wel de eerste plek in deze lijst. Niemand kan om Fortnite heen en de invloed die deze game heeft zal nog jaren te voelen zijn. Maar bovenal is het een leuke game.

Honderd spelers duiken uit een vliegende bus om op een eiland wapens te zoeken, te schieten en te bouwen tot er maar één speler overblijft. Door de korte potjes op de relatief kleine speelkaart en een goede besturing, is de game uitermate geschikt voor een klein schermpje.

De invloed van de game merk je dit jaar onder andere met de gamingsmartphones, die alleen maar kunnen bestaan omdat Fortnite zo groot is. Volgend jaar wordt ook interessant, want dan gaat Fortnite-maker Epic Games met zijn eigen digitale winkel de concurrentie aan met de Play Store.

Download Fortnite via Epic Games (gratis)

Ook in 2019 op de hoogte blijven over de nieuwste games in de Play Store? Schrijf je dan in voor de Android Planet-nieuwsbrief of download onze app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu