De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Dit zijn de 10 beste Android-games van april – 2016

Erwin Vogelaar
29 april 2016, 20:15
4 min leestijd
Dit zijn de 10 beste Android-games van april – 2016

Ook deze maand zijn er weer een boel toffe Android-games verschenen. In dit overzicht zetten we de 10 beste voor je op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Android-games april 2016

Het is weer tijd voor nieuwe Android-games, ook al zitten we nog veel te vaak in Clash Royale en Slither.io. We kunnen rennen met kleur in Chameleon Run, alles kapotschieten in een nieuwe Warhammer-game en Mickey Mouse onder de auto gooien met Disney Crossy Road. Voor ieder wat wils dus. Wat was jouw favoriete nieuwe game van de afgelopen maand?

1. Chameleon Run

chameleon run

In Chameleon Run draait alles om kleur, want je mag alleen over platformen rennen die dezelfde kleur als je personage zijn. Dit kun je op twee manieren bereiken. Je kunt over een andere kleur heen springen, maar soms zijn deze vlakken te groot om een sprong te kunnen maken. Dan kun je zelf van kleur veranderen. Je moet dus constant beslissen of je springt of van kleur wisselt. Dit werkt verrassend lekker en is een waardevolle toevoeging aan het endless runner-genre.

Download Chameleon Run in Google Play (2,12 euro)

2. Warhammer 40,000: Freeblade

warhammerfreeblade-icon

In Warhammer 40,000: Freeblade ben je een logge machine die met al zijn wapens de vijand compleet moet  neermaaien. Je kunt ervoor kiezen om je kogels, raketten of extra sterke aanval te gebruiken. Soms moet je ook gewoon een goede mep verkopen. Het is een mooie game geworden waarin je vooral lekker kunt knallen.

Download Warhammer 40,000: Freeblade in Google Play (gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=8tEBsVG3rY4

3. Exploding Kittens

explodingkittens-icon

Exploding Kittens is een kaartspel dat nu ook als app te downloaden is. De game wordt ook wel omschreven als Russisch roulette met katten. Pak je de Exploding Kitten, dan ben je af. Gelukkig zijn er ook allerlei andere kaarten die een effect hebben op het spelverloop. Dit maakt de game extreem onvoorspelbaar en leuk om te spelen.

Download Exploding Kittens in Google Play (2,18 euro)

4. Abzorb

abzorb-icon

In Abzorb moet je alle rode bolletjes in het scherm ontwijken, terwijl je de blauwe bolletjes opslokt. Dit doe je deze keer niet om zo groot mogelijk te worden, maar gewoon om de levels uit te spelen. Het lastige van de game is vooral dat je de eigen bal bestuurt door je Android  te draaien. Bij een verkeerde beweging stuiter je al snel het scherm door, waardoor je mogelijk een hoop rode balletjes aanraakt en je seconden van je timer verliest.

Download Abzorb in Google Play (3,18 euro)

5. Disney Crossy Road

disneycrossyroad-icon

Disney Crossy Road is gebaseerd op de bekende game, maar dan met Disney-figuurtjes. Niet alleen kun je met onder andere Mickey Mouse en allerlei andere personages van Disney-films proberen over te steken, maar ook de werelden zijn aangepast en herkenbaar van bijvoorbeeld Wreck-It Ralph. Wel is het wat eigenaardig om deze bekende personages onder een auto terecht te zien komen.

Download Disney Crossy Road in Google Play (gratis)

6. Zenge

zenge-icon

Zenge is een puzzelspel die even op gang moet komen. Het idee is dat je via vaste paden alle puzzelstukjes naar een middelpunt sleept. Hierbij moet je niet alleen de volgorde in de gaten houden, maar er werken er ook andere mechanieken mee. Zo kunnen sommige puzzelstukken alleen het middelpunt bereiken als ze meeliften met andere stukken. De puzzels worden steeds complexer, maar de beloning is na elke puzzel een mooie afbeelding.

Download Zenge in Google Play (0,99 euro)

7. Tales of Link

talesofloink-icon

Tales of Link is een uitgebreide rpg, maar ook een match 3-game. Het idee is dat je allerlei personages verzamelt en je deze laat levelen  door ze te trainen. Dit doe je door ze te laten vechten. Combineer alle units met dezelfde kleur om ze los te laten op de vijanden waar ze tegenover staan. Daarnaast zijn er ook nog allerlei speciale aanvallen die je op tijd moet gebruiken om de overwinning te behalen. Het is geen super originele game, maar wel een geslaagde versie.

Download Tales of Link in Google Play (gratis)

8. LEGO Jurassic World

legojurassic-icon

In de nieuwste Lego-game wordt de allernieuwste Jurassic Park-film op de hak genomen. De  scènes uit de film worden nagespeeld met een hoop humor en natuurlijk een hoop dino`s. Wellicht is dit wel de leukste manier om de matige film te beleven. Wel is het jammer dat de game met ruim 5 euro behoorlijk duur is.

Download LEGO Jurassic World in Google Play (5,32 euro)

9. Mars Mountain

marsmountain-icon

In Mars Mountain crash je met je kleine ruimtescheepje op een hoge berg in Mars en moet je zo ver mogelijk naar beneden zien te komen, blokje voor blokje. Hoe verder je komt, des te meer gevaren worden aan de wereld toegevoegd. Elk blokje kan je eind kan betekenen als je niet de juiste route kiest.

Download Mars Mountain in Google Play (gratis)

10. Infinite Golf

infinitegolf-icon

Ken je Desert Golfing nog? In die game kon je ongestoord golfen in de woestijn zonder poespas. Infinite Golf pakt hetzelfde principe, met een oneindig aantal levels. Enkel het aantal slagen en holes wordt bijgehouden. In vergelijking met Desert Golfing kunnen de levels een stukje complexer zijn, omdat er gebruik gemaakt wordt meerdere niveau`s.

Download Infinite Golf in Google Play (gratis)

→ Op zoek naar meer? Check dan de beste Android-games van maart!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu