De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Dit zijn de 5 beste Android-games van april 2018

Erwin Vogelaar
30 april 2018, 14:00
3 min leestijd
Dit zijn de 5 beste Android-games van april 2018

Elke maand duiken we in de Play Store om de beste games eruit te plukken. Dit zijn de vijf beste Android-games van april 2018, met onder andere creatieve gevechten, mythes en spelen met kleur.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games van april 2018

Voor ieder wat wils, deze maand in de Play Store. Een avontuur waarin je leert over mythes, reactievermogen met kleuren, breinbrekers met breekbare vormpjes en meer. Wat ga jij spelen?

1. Craft Warriors

Craft Warriors volgt grotendeels een bekend principe. Je zet je manschappen op een strijdveld om ze te laten vechten. Door deze gevechten verdien je goud en kun je een eigen basis opbouwen en verbeteren. Daarmee worden je manschappen ook weer sterker. Zo gaat het lange tijd door en dat speelt lekker weg. De game valt op door de extra creativiteit; niet alleen mag je op het begin de vlag van je kasteel inkleuren, maar je kunt zelfs je manschappen vormgeven. Met welke look ga jij voor de overwinning?

Download Craft Warriors in Google Play (gratis)

2. The Mooseman

In The Mooseman speel je niet alleen een sfeervol avontuur, maar leer je ook nog eens over mythes uit het oosten van Rusland. In de game speel je een personage dat tussen verschillende dimensies kan kijken: die van de doden, mensen en goden. Door daar tussen te wisselen, beweeg je door de wereld en ontwijk je gevaren. In het menu kun je tussendoor allerlei informatie lezen over de wezens die je bent tegengekomen. Mooi, leuk en leerzaam dus.

Download The Mooseman in Google Play (gratis)

3. Color Ball 2018

Color Ball 2018 bestaat uit verschillende spelletjes, waarin het altijd draait om een spinner de juiste kleur te laten raken. In het ene spelletje doe je dat door de spinner langs obstakels te duwen. En in het andere spelletje door een cirkel met verschillende kleuren rond te laten draaien om de stuiterende van kleur veranderende spinner op de juiste kleur te laten landen. Waarom er is gekozen voor een spinner in plaats van een stuiterbal is ons een raadsel, maar het resultaat is een tof spelletje. Er zijn een flink stapel uitdagingen te vinden, maar je kunt ook gewoon aan de slag om een highscore te halen.

Download Color Ball 2018 in Google Play (gratis)

4. Shatterbrain

Met deze hersenkrakers is het de bedoeling om vormpjes te breken. Dat doe je door lijnen op het scherm te tekenen die vervolgens naar beneden vallen. De truc is om met zo weinig mogelijk lijntjes alle vormpjes te breken, zonder dat die lijnen de zwarte vormpjes op het scherm aanraken. Soms lijken de vormpjes op onmogelijke plekken te zitten waar je nooit bij kunt komen, maar door creatief na te denken kom je toch altijd bij de oplossing.

Download Shatterbrain in Google Play (gratis)

5. Ostrich Among Us

Vier struisvogels staan naast elkaar en jij bent de enige struisvogel met een hoedje op. Het idee is dat de struisvogels elkaar nadoen in danspasjes. Ze stappen naar links, rechts, steken hun kop in het zand, springen en meer. Struisvogel 1 begint, struisvogel 2 doet dat na, struisvogel 3 ook en dan ben jij aan de beurt. Natuurlijk gaan de bewegingen steeds sneller zodat je razendsnel de juiste kant op moet swipen of op het juiste moment op het scherm moet drukken.

Download Ostrich Among Us in Google Play (gratis)

Meer games

Meer games spelen? Check dan onze vorige edities met elke maand vijf nieuwe gametips. Zo heb je altijd wat leuks op je smartphone staan.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu