De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn de 10 beste Android-games van augustus – 2015

Redactie
28 augustus 2015, 19:21
9 min leestijd
Dit zijn de 10 beste Android-games van augustus – 2015

De afgelopen maand  zijn er veel nieuwe games voor Android verschenen. Maar welke zijn nou de moeite waard? Je leest het in onze top 10  met de beste Android-games van augustus.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games van augustus 2015

1.Shibuya Grandmaster

Shibuya Grandmaster

Shibuya Grandmaster is een nieuwe arcadespelletje voor Android dat het best te omschrijven is als een moderne versie van Tetris. In Shibuya vallen er verschillende vlakken naar beneden en het is de bedoeling om die te voorzien van een kleur. Door vlakken met dezelfde kleur met elkaar te combineren, speel je ze weg en scoor je punten. Tijdens het spelen is het zaak om goed na te denken. Zo moet je kleuren op de juiste tijd in de juiste vlakken plaatsen en zo een goede score neerzetten.

Shibuya Grandmaster heeft verschillende moeilijkheidsgraden, die verschillen in de snelheid waarmee blokken naar beneden vallen. Het is raadzaam om langzaam te beginnen, om je zo geleidelijk  richting de moeilijkere levels  te spelen. Lees meer over  Shibuya Grandmaster en bekijk een video van de game.

Download Shibuya Grandmaster in Google Play (gratis)

2. Barmark

barmark

Barmark is een game zonder duidelijk doel of de mogelijkheid om game over te gaan. In plaats daarvan is het de bedoeling om `innerlijke rust` te vinden door de omgeving aan te passen en te ontdekken wat hier de gevolgen van zijn. Net als Botanicula is Barmark een point-and-click ontdekkingsgame, al is het bij laatstgenoemde een stuk vager wat je precies moet doen. Als speler word je in een willekeurig gekozen landschap gezet met eveneens willekeurige dieren. Die zullen je vragen om de bepaalde verborgen machines of schakelaars aan te zetten, wat weer effect heeft op het landschap en de dieren die er rondlopen.

In totaal zijn er acht werelden om te ontdekken, waarbij elke verandering in de ene wereld effect heeft op de andere. Het maakt niet uit wat je precies verandert of waar je bijvoorbeeld nieuwe planten aanlegt, aangezien er geen missies zijn en het onmogelijk is om het spel te verliezen. Lees meer over Barmark en bekijk een video van de game.

Download Barmark  in Google Play (3,28 euro)

3.  Battle Golf

battle golf

Ben je op zoek naar een golfspel dat makkelijk is op te pakken en ook met meerdere mensen is te spelen, dan is Battle Golf zeker de moeite waard. In de singleplayermodus neem je het op tegen de klok en is het de bedoeling om zoveel mogelijk balletjes te putten. Dit doe je door eerst de juiste richting te bepalen en vervolgens de slagsterkte. Bij elke geslaagde poging komen er enkele seconden op de klok bij en verschijnt de hole op een andere plek in het level.

De strijd barst pas echt los in de Battle Golf-modus. Dit is een lokale multiplayermodus waarbij je het op hetzelfde Android-toestel opneemt tegen een vriend of vriendin. Wie binnen de  tijdslimiet de meeste ballen put of het vaakst de tegenstander raak, wint. Online multiplayer ontbreekt vooralsnog en ook is het onmogelijk om je score met anderen te vergelijken. De makers wilden de game eenvoudig houden, en dat is aardig gelukt. Lees meer over Battle Golf en bekijk een video van de game.

Download Battle Golf in Google Play (gratis)

4.  GLTCH

GLTCH

GLTCH is het best te omschrijven als een moderne versie van Pac-Man. Zo speel je als een groen rondje die in de spelwereld beweegt  over de lijnen. Door te swipen is het de bedoeling om blauwe bolletjes te verzamelen, maar rode te vermijden. Slok je toch een rood rondje op, dan ben je af. Niet een heel bijzonder spelprincipe dus, maar daar komt al snel verandering in.

Naarmate je meer punten verzamelt wordt de game steeds instabieler, wat je merkt aan de vele glitches en andere foutjes die er zijn. Dit zijn natuurlijk geen echte bugs, maar foutjes die opzettelijk in de game zijn gestopt. Zo verschijnen er opeens gekke vijanden, gaat er visueel het een en ander mis en krijg je meldingen van een virusscanner. Aan jou de taak deze `obstakels` te negeren en door te spelen. Lees meer over GLTCH en bekijk een video van de game.

Download GLTCH  in Google Play (gratis)

5. Fallout Shelter

Fallout Shelter

Fallout Shelter is de eerste mobiele game uit de populaire Fallout-reeks die we kennen van de spelcomputers en pc. Het is een losstaand spel waarin het de bedoeling is om een ondergrondse basis (of Vault) te bouwen, waar mensen worden beschermd tegen de gevolgen van een kernramp. Het is aan jou om de bevolking van je Vault te onderhouden en te zorgen dat ze tevreden blijven. Dat doe je bijvoorbeeld  door ze van werk te voorzien, te upgraden en te beschermen tegen de gevaren van het post-apocalyptische leven.

Ontwikkelaar Bethesda heeft veel tijd in Fallout Shelter gestoken, en dat zie je er aan alle kanten vanaf. Zo heeft het spel een cartoony look, wat er prachtig uitziet en is de game volledig in de stijl van andere Fallout-games. Dit gecombineerd met de verslavende gameplay zorgt ervoor dat je jezelf helemaal in de game kan verliezen. Lees meer over Fallout Shelter en bekijk een video van de game.

Download Fallout Shelter  in Google Play (gratis, bevat in-app aankopen)

6.  Gathering Sky

Gathering Sky

Niet iedere Android-game heeft snelle gameplay en veel actie nodig om interessant te blijven, en dat bewijst het nieuwe Gathering Sky. Dit  is een spelletje  waarin het de bedoeling is om rustig de spelwereld te verkennen en zo tot rust te komen. Je speelt als een groep vogels en probeert ze van omgeving tot omgeving te begeleiden, zonder dat hier veel actie aan te pas komt.

In Gathering Sky begin je als een enkele vogel in de lucht en krijg je de taak om meer vogels te vinden, om zo een groep te vormen. Dat doe je door rustig door de verschillende omgevingen te vliegen. Toch staat muziek in Gathering Sky centraal. Elke omgeving  heeft een eigen soundtrack en dat zorgt voor een unieke en muzikale spelervaring. Lees meer over  Gathering Sky en bekijk een video van de game.

Download Gathering Sky  in Google Play (3,32 euro)

7.  Pac-Man 256

Pac-Man 256

De afgelopen jaren verschenen er al diverse Pac-Man-games voor Android, maar het nieuwe Pac-Man 256 is één van de leukere. In deze game is het de bedoeling om zover mogelijk in een oneindig doolhof te komen. Hier verzamel je – net als in voorgaande games  – bolletjes en eet je spookjes op om punten te verzamelen. Dit is een stuk leuker doordat je nu allerlei verschillende spoken tegenkomt en diverse power-ups inzet  om ze te verslaan.

De besturing van Pac-Man 256 is simpel. Je beweegt naar boven, beneden, links of rechts door simpelweg die kant op te swipen. Handig is dat je te allen tijde weer terug kunt, als je bijvoorbeeld de verkeerde weg bent ingeslagen. Al gauw wordt het steeds drukker in het doolhof, dus  het is belangrijk om het hoofd koel te houden. Je dient, naarmate je verder komt, sneller te handelen en dat is lastiger dan je denkt. Lees meer over Pac-Man 256 en bekijk een video van de game.

Download Pac-Man 256  in Google Play (gratis)

8.  Cartoon Survivor

Cartoon Survivor

Rengames zijn in Google Play in overvloed te vinden en doen vaak weinig speciaals. Toch verschijnt er af en toe eentje die wél het spelen waard is. Cartoon Survivor is daar een goed voorbeeld van. De game doet op het eerste gezicht niet veel nieuws, maar combineert leuke gameplay met een prachtige  presentatie.  Je speelt als Doo Doo, een vogel die elke level  succesvol moet afleggen door hard te rennen en op de juiste momenten te springen. Dat doe je in afwisselende spelwerelden met de nodige obstakels. Er wordt gebruikgemaakt van een cartoony  stijltje, maar vooral de prehistorische setting is tof. Zo word je achterna gezeten door dinosaurussen, mammoeten en holbewoners.

Met je linkerduim beweeg je Doo Doo naar links en rechts, en met je rechterduim laat je de vogel springen. Dat laatste is nodig, want je komt onderweg allerlei  obstakels, verhogingen en vijanden tegen die je het leven zuur maken. Daarnaast moet je rekening houden met de  timer: als die afloopt, is het game over. Lees meer over Cartoon Survivor en bekijk een video van de game.

Download Cartoon Survivor  in Google Play (gratis, met in-app aankopen)

9. Space Drill

Space Drill

In Space Drill is het de bedoeling om – zoals de naam van het spelletje al doet vermoeden – met een grote boor tot de kern van een vijandig ruimtestation te komen. Dat doe je door een lange weg naar beneden af te leggen terwijl je wordt gehinderd door allerlei obstakels.  Space Drill is een verticale game, wat betekent  dat je constant van boven naar beneden beweegt en het jouw taak is om dit zo goed mogelijk te doen. De besturing is simpel: je drukt  op de linker- of rechterkant van het scherm om te bewegen en tikt kort om door dikke muren te boren. Door goed te timen voorkom je dat je tussentijds afgaat.

Belangrijk is dat je tijdens het spelen rekening moet houden met de temperatuur van de boor. Je moet zorgen dat `ie niet te warm wordt, anders kun je opnieuw beginnen. Tijdens het spelen warmt je boor automatisch op, maar door in de levels  blauwe blokjes op te pikken koel je `m weer af.  Dit alles klinkt makkelijker dan het is. Het neerzetten  van een goede score is behoorlijk moeilijk en al snel worden er allerlei vijanden en obstakels geïntroduceerd. Je moet dan ook flink oefenen voordat je de game echt onder de knie hebt. Pas dan kun je met een serieuze score de ranglijsten op. Lees meer over Space Drill en bekijk video van de game.

Download Space Drill  in Google Play (gratis)

10. Lara Croft GO

Lara Croft GO

Het nieuwe Lara Croft GO het niet hebben van snelle actie, maar puzzels vormen  de basis van het spel. Je speelt een soort bordspel waarbij je op een rustige manier van punt naar punt loopt. Het is de bedoeling om Lara van het start- naar het eindpunt van een level te brengen, wat je doet door haar verschillende richtingen op te swipen. In het begin is dit makkelijk, maar al snel worden er diverse obstakels geïntroduceerd en moet je goed nadenken om de puzzels op te lossen.

De presentatie van Lara Croft GO valt echter het meeste op: de game ziet er namelijk schitterend uit. Je navigeert door fraaie getekende omgevingen met zachte kleuren en subtiele geluidseffecten. Daarnaast zijn de omgevingen behoorlijk gevarieerd. Zo wandel je het ene level door een bos, en klim je een tijdje later door allerlei ingewikkelde grotten. Lees meer over Lara Croft GO en bekijk een video van de game.

Download Lara Croft GO in Google Play (4,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu