De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De beste Android-games van augustus: Pocket City, Holedown en meer

Erwin Vogelaar
31 augustus 2018, 12:33
3 min leestijd
De beste Android-games van augustus: Pocket City, Holedown en meer

Elke maand duiken we in de Play Store om de leukste games eruit te plukken. Dit zijn de vijf beste Android-games van augustus 2018, met Pocket City, Holedown en meer.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games augustus 2018

Deze maand mag je onder andere een stad bouwen, met balletjes graven op planeten en zien te overleven in een gevaarlijke wereld. Dit zijn de beste games in de Play Store deze week. Wat ga jij spelen?

1. Pocket City

Fan van SimCity en andere games waarin je een stad mag bouwen? Dan is Pocket City voor jou. Deze game is door een enkele gamemaker gemaakt, maar toch behoorlijk uitgebreid. De game start vrij simpel, omdat je gebieden voor wonen, werken en winkelen maakt. Door te spelen worden er echter steeds meer mogelijkheden toegevoegd.

Er staat een gratis versie en een betaalde versie van de game in de Play Store. De gratis versie heeft iets minder opties en laat advertenties zien. De maker belooft tegenover Android Planet dat er verschillende updates op komst zijn. De eerste nieuwe mogelijkheid wordt om grotere kaarten te gebruiken, zodat je stad nog verder kan groeien.

Lees ook: Waarom Pocket City de beste SimCity-game voor Android is

Download Pocket City in Google Play (3,39)
Download Pocket City Free in Google Play (gratis)

2. Holedown

Stuiter je een weg naar beneden in de game Holedown. Zie deze game als een soort omgekeerde Breakout. In plaats van blokjes boven je wegspelen, moet je er voor zorgen dat ballen een bepaald aantal keer tegen een blok beneden stuiteren. Met een beetje geluk stuiteren de ballen meerdere keren op hetzelfde blokje en raken ze andere blokjes. Op deze manier kom je steeds verder. Via upgrades gooi je steeds meer ballen, totdat je alles hebt verzameld en de game verandert in een highscorespel.

Download Holedown in Google Play (4,49 euro)

3. Legend of Solgard

De games van King zijn meestal niet heel spannend. Natuurlijk kunnen velen niet afblijven van de Candy Crush-games, maar de meeste gamers zoeken iets meer uitdaging. Toch is Legend of Solgard van King de moeite waard.

Hoewel je monsters in rijen van drie moet plaatsen om tegen magische vijanden te strijden, is de game veel tactischer dan de gemiddelde ‘match-three-game’. Elke monster heeft namelijk eigen krachten die je moet zien te benutten. Probeer het eens uit, want de game is toch gratis.

Download Legend of Solgard in Google Play (gratis)

4. One Hour One Life

Dit is een wat vreemde game, maar als je van experimenteel en origineel houdt, moet je opletten. In One Hour One Life kun je maximaal een uur leven. Overleven is echter waanzinnig moeilijk. Tevens deel je de wereld met andere spelers die hetzelfde doen. Als baby ben je compleet afhankelijk van je moeder, maar later moet je het zelf zien te rooien. Hoeveel minuten houd jij het vol? De besturing van de game laat wel wat te wensen over.

Download One Hour One Life in Google Play (4,99 euro)

5. Sneak Ops

Het is tijd om te sluipen met Sneak Ops. In de game moet je het eind van de levels bereiken zonder gepakt te worden. Dat betekent dat de bewaking je niet mag zien en je onder camera’s door sluipt. Ondertussen verzamel je floppy-disks. Die floppy’s besteed je bij checkpoints om je positie te saven. De game heeft elke dag een nieuw level en de rest van de wereld speelt datzelfde level. Met twintig verschillende te ontgrendelen personages heb je voorlopig wat te doen.

Download Sneak Ops in Google Play (gratis)

Meer games

Niet genoeg aan deze games? Check dan wat wij de beste Android-games van juli vonden. Volgende maand kiezen we weer vijf nieuwe games uit. Die in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu