Dit zijn de 5 beste Android-games van februari 2017

Erwin Vogelaar
1 maart 2017, 17:11
4 min leestijd
Dit zijn de 5 beste Android-games van februari 2017

Naast de eerste game van Nintendo voor Android is er vorige maand nog meer verschenen in de Play Store. Dit zijn de beste Android-games van februari 2017.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games van februari 2017

De afgelopen maand verscheen de allereerste game van Nintendo voor Android. Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer te spelen. Wij plukken de beste games uit de Play Store zodat jij niet hoeft te zoeken.

1. Fire Emblem Heroes

Android-games februari 2017

Super Mario Run is nog steeds niet in de Play Store verschenen, dus Fire Emblem Heroes is de eerste game van Nintendo voor Android. Het is direct een topgame waar we maar geen genoeg van krijgen. Het idee is dat je een team van vier krijgers samenstelt om met dat groepje de strijd aan te gaan. Je kunt zowel een steeds moeilijker wordend verhaal volgen als het tegen teams van andere spelers opnemen. De gevechten vinden plaats op een kleine kaart en je moet tactisch nadenken. Bepaalde personages zijn namelijk sterker tegen andere personages en ook de omgeving speelt mee. Natuurlijk moet je team wel sterk genoeg zijn, want anders kun je de gevechten sowieso niet winnen.

Een ander belangrijk element in de game is het verzamelen van de vele personages. Nieuwe helden kun je verdienen door te spelen of door ze te kopen. Je weet echter nooit welk personage je krijgt, want alles is gebaseerd op kans. Deze gokmachine kun je gelukkig prima negeren door je puur te focussen op de gevechten. Dan haal je zo tientallen uren plezier uit deze game zonder te betalen.

Download Fire Emblem Heroes in Google Play (gratis)

2. Charming Keep

Android-games februari 2017

In Charming Keep moeten alle hulpeloze prinsen in de wereld gered worden. Dit doe je door een stevige toren te maken waar je talloze shops neerzet om geld te verdienen. Met dit geld kun je reddingsmissies er op uit sturen om de hulpeloze prinsen te helpen.

Games als Charming Keep bestaan natuurlijk al in de Play Store. Je bouwt telkens een extra verdieping en tikt hierop om geld te verdienen. Vervolgens kun je een werknemer inhuren die voor jou tikt, zodat je verder naar boven kunt bouwen. De aankleding van Charming Keep is echter zo leuk, dat we het heel moeilijk vonden om te stoppen met spelen. Ben je niet bang verslaafd te raken, dan moet je deze game echt proberen.

Download Charming Keep in Google Play (gratis)

3. Batman Arkham Underworld

Android-games februari 2017

De bekende Batman Arkham-games komen nu ook naar onze Android-toestellen. Niet zoals je mogelijk gewend bent van de grote games voor spelcomputers en de pc. Batman Arkham Underworld is namelijk iets heel anders.

Je speelt niet als Batman, maar je moet een basis bouwen voor de slechteriken uit het Batman-universum. Je pakt hiervoor een stuk van Gotham en stuurt je manschappen er op uit om te verwoesten en te stelen. De bekende superschurken kun je meesturen en die zijn natuurlijk veel krachtiger dan het normale loopvolk. Denk hierbij aan een soort MOBA-systeem, met de superschurken als hero’s. Hoewel de game niet bijzonder origineel is, doet de Batman-sfeer een hoop goeds. Er is bovenal genoeg te doen.

Download Batman Arkham Underworld in Google Play (gratis)

4. FFTAN

Android-games februari 2017

Ken je Breakout nog? Natuurlijk wel. In deze games moet je via een balkje onderin het scherm een balletje hooghouden om de blokjes bovenin het scherm weg te botsen. FFTAN pakt dit concept en biedt een leuke twist. In plaats van allerlei kleine blokjes bovenin het scherm, staat er een enkel blok dat je een specifiek aantal keren moet raken om deze weg te spelen.

Gelukkig hoef je het niet te doen met een enkel balletje, want je krijgt bij het verslaan van elk blok een lading extra ballen. Het valt natuurlijk niet mee om al die ballen tegelijk hoog te houden. Daarnaast zijn er allerlei handige power-ups, zodat je bijvoorbeeld een groter balkje krijgt of kunt schieten.

Download FFTAN in Google Play (gratis)

5. Stellar Fox

Android-games februari 2017

Steller Fox is een platformer die het net even anders doet dan andere games in het genre. Je kunt het hoofdpersonage, een kosmische vos die terug wil keren naar zijn moeder, namelijk niet zelf besturen.

De vos kan zich alleen door de zwaartekracht naar beneden laten rollen. Aan jou dus de taak om zijn pad goed neer te zetten door deze te tekenen op het scherm. Probeer daarbij ook nog eens alle sterren te pakken voor een perfecte score.

Download Stellar Fox in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu