De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn de 5 beste nieuwe Android-games van februari 2018

Erwin Vogelaar
2 maart 2018, 19:22
3 min leestijd
Dit zijn de 5 beste nieuwe Android-games van februari 2018

Elke maand duiken we in het nieuwe aanbod uit de Play Store en plukken we de beste games eruit. Dit zijn volgens ons de tofste Android-games van februari 2018.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games februari 2018

Zoek je iets nieuws om te gamen? Wij hebben weer een hoop Android-games gespeeld om je te vertellen wat je echt moet downloaden uit de Play Store. Wat dacht je van een groots nieuw Final Fantasy-avontuur, gratis geld met HQ, een toffe endless runner en meer.

1. Final Fantasy XV Pocket Edition

Prince Noctis en zijn vrienden gaan in Final Fantasy XV op pad in een magische wereld. Aanvankelijk moeten ze enkel de verloofde van Noctis bereiken, maar al snel ligt het lot van de wereld in hun handen. Deze speciale Pocket Edition is een opnieuw opgebouwde versie van de originele consolegame, geschikt voor smartphones.

Dat betekent dat de game een ander vechtsysteem heeft gekregen en wat meer gestroomlijnd speelt. Ook ziet alles er anders uit. Met name de personages hebben een flinke makeover gekregen. Ze zijn er niet bepaald op vooruit gegaan, maar verder is de game uitstekend. Fijn is dat je het eerste stuk helemaal gratis speelt, zodat je een idee krijgt of de game wat voor je is. Voor de rest moet je wel betalen.

Download Final Fantasy XV Pocket Edition in Google Play (gratis)

2. HQ

Of HQ een game is kun je over twisten, maar volgens ons hoort de quiz absoluut in dit rijtje thuis. Na een tijdje alleen als bèta speelbaar geweest te zijn, is de app voortaan in de Play Store verkrijgbaar. Twee keer per dag krijg je kans om gratis geld te verdienen, maar daarvoor moet je wel twaalf vragen achter elkaar goed beantwoorden.

Recentelijk zijn de tijden aangepast, zodat je ook in Nederland daadwerkelijk twee keer aan de slag kunt. Op dit moment is dat aan het eind van de middag en halverwege de avond. Je krijgt altijd enkele minuten voordat het zover is een notificatie, zodat je klaar kunt zitten.

Lees ook: HQ toont dat de toekomst van apps bij video ligt

beste android-games februari 2018

Download HQ in Google Play (gratis)

3. Glitch Dash

Glitch Dash is een toffe endless runner die je gratis kunt downloaden. Je speelt deze keer vanuit een eerstepersoonsperspectief en moet op tijd bukken, springen en opzij bewegen om heelhuids het einde van de levels te bereiken. De game kan zeer intens worden, omdat de wereld draait, de platformen bewegen en er ondertussen bijlen om je oren vliegen. Kun jij je hoofd lang genoeg koel houden?

Download Glitch Dash in Google Play (gratis)

4. A Hollow Doorway

Bekende puzzelmaker Kenny Sun is terug met een nieuwe game. Deze keer moet je deurtjes draaien, zodat ze passen door een andere deur. Dat gaat door totdat je in het volgende, moeilijkere level terecht komt waarin de deuren lastiger zijn en het beeld ook begint te bewegen. Met goede muziek, heldere kleuren en een simpel concept is dit een fijn tussendoortje. Speel alleen niet te lang, want de draaiende deuren hebben een haast hypnotiserende werking.

Download A Hollow Doorway in Google Play (gratis)

5. Caravan War

In de towerdefencegame Caravan War draait alles om caravans. Niet van die vierkante dozen voor achter de auto richting Frankrijk, maar om mee te handelen. Door krijgers en torens te plaatsen stop je caravans van de vijand, terwijl je zelf ook handelsmissies kunt uitsturen. Daarnaast moet je een basis uitbouwen, nieuwe manschappen kopen en breid jij je leger uit via kaarten uit kisten. Al met al genoeg om te doen.

Download Caravan War in Google Play (gratis)

Meer games

Heb je al gezien wat we uitgekozen hebben als beste Android-games van januari? Volgende maand kiezen we weer vijf nieuwe games. Benieuwd? Als jij je inschrijft voor onze nieuwsbrief krijg je ze automatisch in je inbox.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu