De 5 beste Android-games van februari: Thumper, Typoman en meer

Erwin Vogelaar
1 maart 2019, 19:30
3 min leestijd
De 5 beste Android-games van februari: Thumper, Typoman en meer

Elke maand duiken we in de Play Store om de leukste games eruit te plukken. Dit zijn de vijf beste Android-games van februari 2019, met Thumper, Typoman en meer.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games februari 2019

Eindelijk is de uitstekende game Thumper verkrijgbaar in de Play Store. Is dat niet je ding? Dan zijn er nog veel meer andere games te spelen deze maand. Denk aan de originele platformgame Typoman, het vervolg op The Escapists en een tof digitaal bordspel.

1. Thumper: Pocketuitgave

Er is geen game zo intens als Thumper. Deze Pocketuitgave voor Android geeft je die intensiteit waar en wanneer je wil. In de game ben je een ruimtekever die over een baan racet. Als speler zorg je ervoor dat deze kever op tijd een bocht neemt, springt en andere acties uitvoert. Dat klinkt simpel, maar de banen gaan razendsnel, de muziek pompt en dan schotelt de game je ook nog eens spannende bazen voor waarbij je geen enkele fout mag maken.

Download Thumper: Pocketuitgave in Google Play (4,99 euro)

2. Typoman Mobile

Typoman Mobile is een platformspel met een hele leuke twist. Alles draait in deze wereld namelijk om letters en woorden. Door letters naar elkaar te rollen of te tillen, vorm je woorden die iets activeren in de wereld. Rol je op het begin bijvoorbeeld een O richting een N, dan wordt het woord ‘ON’ gevormd en activeert er een platform zodat je poppetje verder kan lopen. Dit concept wordt steeds verder uitgebreid. Let wel op: kennis van de Engelse taal is een must.

Download Typoman Mobile in Google Play (gratis)

3. Guildmaster Story

Er staan zoveel games in de Play Store waarbij je blokjes, rondjes of snoepjes van dezelfde kleur moet combineren. Guildmaster Story valt echter op door het schrijfwerk. Tussen elke puzzel door krijg je een hilarische dialoog van een verwend joch, dat alles kwijtraakt en totaal niet weet hoe hij zich verder moet redden. De puzzels zelf zijn wellicht niet net zo origineel, maar wel erg leuk.

Download Guildmaster Story in Google Play (gratis)

4. The Escapists 2: Pocket Breakout

Ook in dit tweede deel is het weer je taak om te ontsnappen uit de gevangenis en dat mag je zo creatief aanpakken als je wil. De game lijkt heel erg op het origineel, maar voegt onder andere meer mogelijkheden toe om je ontsnapping te plannen. Ook mag je deze keer je eigen personage creëren en zijn er meer mogelijkheden voor multiplayer, zodat je lokaal met drie mensen tegelijk kan ontsnappen.

Download The Escapists 2: Pocket Breakout in Google Play (7,99 euro)

5. Evolution: The Video Game

Evolution: The Video Game is een digitaal bordspel waarin het je doel is om te overleven, je aan te passen en te evolueren. In de praktijk is het een kaartspel. Door de juiste kaarten te spelen zorg je dat jouw wezens genoeg eten krijgen. De game is vrij ingewikkeld, maar de uitgebreide tutorial doet zijn best om het uit te leggen. Heb je alle regels in de gaten, dan is Evolution: The Video Game een uitstekende game waarin je veel tactiek kwijt kan.

Download Evolution: The Video Game in Google Play (gratis)

Meer games

Niet genoeg aan deze games? Check dan wat wij de beste Android-games van november vonden. Volgende maand kiezen we weer vijf nieuwe games uit. Die in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. De gamelijst check je natuurlijk ook in de Android Planet-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu