Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Dit zijn de 5 beste Android-games van januari 2017

Erwin Vogelaar
30 januari 2017, 20:13
3 min leestijd
Dit zijn de 5 beste Android-games van januari 2017

Ook in 2017 kiezen we de beste nieuwe games in de Play Store voor jullie uit. Dit zijn de vijf beste Android-games van januari 2017.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games januari 2017

In 2017 pakken we het iets anders aan met onze maandelijkse gamelijsten. In plaats van tien games kiezen we er vanaf nu vijf uit. Dit zijn de pareltjes van die maand die je echt niet mag missen. Deze maand kom je ook van games uit december tegen, maar dat komt omdat we toen onze lijst met de beste games van 2016 publiceerden. Heb je die al bekeken?

1. RollerCoaster Tycoon Classic

beste android-games januari 2017

Wow, je kunt nu gewoon de originele RollerCoaster Tycoon op je Android-apparaat spelen! Je weet wat dit betekent: je kunt bizarre achtbanen maken en daarmee een hoop schade doen, of je kunt een mooi succesvol pretpark neerzetten waar je bakken aan geld mee verdient.

Met alle kleine menuutjes in de game is het wel wat priegelen tijdens het spelen op een smartphone, maar het is de moeite meer dan waard.

Download RollerCoaster Tycoon Classic in Google Play (6,99 euro)

2. The Walking Dead: Season Three

beste android-games januari 2017

Het is tijd voor het derde seizoen van The Walking Dead. Met deze serie begon gamemaker Telltale een nieuw soort genre aan games. Jij moet in de verhalen de moeilijke keuzes maken, maar je krijgt vaak nauwelijks tijd om na te denken. Toch hebben deze keuzes grote gevolgen.

Het derde seizoen van The Walking Dead is even wennen, omdat je plots met een compleet ander personage speelt. Zodra je echter doorspeelt, voelt het weer als vertrouwd en is het weer genieten geblazen.

Download The Walking Dead: Season Three in Google Play (5,49 euro)

3. Verborgen spel door moeder 2

beste android-games januari 2017

Een van de vreemdste en grappigste games uit 2016 heeft een vervolg gekregen. Met Verborgen spel door moeder 2 krijg je weer een stapel bizarre zoekpuzzels voorgeschoteld. Het idee blijft hetzelfde: je moeder heeft je Nintendo DS verstopt en jij moet deze vinden.

Hierbij moet je verschillende voorwerpen gebruiken en ervoor zorgen dat je jouw moeder niet tegen het lijf loopt. Zet haar bijvoorbeeld een vr-bril op en je kunt de DS zo onder het bankkussen naast haar vandaan plukken. Maar geef je opa geen hamer, want dan is het game over!

Download Verborgen spel door moeder 2 in Google Play (gratis)

4. Sky Dancer

beste android-games januari 2017

Deze endless runner laat je van duizelingwekkende hoogtes naar beneden springen. Het idee is dat je over kleine stukjes land rent terwijl je muntjes oppakt. Aan het uiteinde moet je naar beneden springen in de hoop daar een nieuw platform te vinden. Deze platformen zijn er altijd, maar zelden recht onder je. Daarom moet je goed richten.

Daarnaast moet je op de platformen zelf over obstakels of ravijnen heen springen en het personage de juiste kant op sturen om alle muntjes te verzamelen. Sky Dancer ziet er prachtig uit en speelt ook nog eens erg lekker weg.

Download Sky Dancer in Google Play (gratis)

5. Super Gridland

beste android-games januari 2017

De games 10000000 en You Must Build A Boat hebben aangetoond dat het match three-genre goed gecombineerd kan worden met andere genres.

Met Super Gridland bouw je een hele boerderij op door icoontjes te combineren. Daarnaast gaat het al snel fout, want er komen vijanden langs die je moet verslaan. Uiteraard doe je dit ook door icoontjes te combineren.

Download Super Gridland in Google Play (1,69 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu